GTX1080 Ti düşük performans

Rhinoderma

Kilopat
Daha fazla  
RAM
HyperX 2x8 GB 3200 mhz/1x16gb 3200 MHz (toplam 32 GB)
SSD veya HDD modeli
James Donkey JD480 480GB 3D NAND 2.5" WD Blue WD10
Ekran kartı
ASUS GeForce GTX1080 Ti OC 11GB GDDR5X 352bit DX12
Anakart
ASUS ROG STRIX Z370-E Gaming
İşlemci
CPU; Intel(r) Core(tm) i7-8700K CPU @ 3.70GHz 3.70
Öncelikle sistemimden biraz bilgi vereyim;
Anakart; ASUS ROG STRIX Z370-E Gaming.
Ekran kartı; ASUS GeForce GTX1080 Ti OC 11GB GDDR5X 352bit DX12.
İşlemci CPU; Intel(r) Core(tm) i7-8700K CPU @ 3.70GHz 3.70 GHz.
RAM; HyperX 2x8 GB 3200 mhz/1x16gb 3200 MHz (toplam 32 GB)
PSU; Corsair 750W 80+
SSD; James Donkey JD480 480GB 3D NAND 2.5" (SSD'ye sadece sistem yüklü)
HDD; WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 7200 RPM 64 MB.
CPU soğutucu; Dark Freezer X94rd dkccx94rd.
Monitör; AOC C27G1 27" 144Hz 1ms FreeSync flicker-Free VA wled Full HD 1800r.
İşletim sistemi; Windows 11Pro (lisanslı)
Arkadaşlar, abiler, ablalar öncelikle hepinizin vaktini alıp bu konuyu okuduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim.

Ben istediğim FPS'i alamıyorum hiçbir oyun da özellikle çok oyunculu oyunlar birkaç tanesi örnek vermek gerekirse;
Battlefield 2042, Battlefield 5, Battlefield 1, RDR 2 CoD Warzone.
Bu oyunlar da benim ekran çözünürlüğü Full HD ayarlar da genel de normal de düşürünce de FPS artmıyor aksine yüksek de veya Ultra da FPS 10 falan artıyor. Ama ben YouTube'da aynı sistemden daha kötü bilgisayarlar da benden kat kat fazla FPS aldıklarını görüyorum. Bu durumda beni endişen diriyor.
BIOS devamlı güncelliyorum. Ve hiçbir bileşenlere overclocking yapmadım sorun tam olarak ne çözemedim yardımcı olursanız sevinirim. Yapmam gereken herhangi bir optimizasyon mu var BIOS'ta bir şeyi mi aktif etmem lazım, yoksa ekran kartı ya da işlemci darboğaz mı yapıyor, ya da monitör 2K olmadığı için mi ekran kartının tam güçünü alamıyorum anlamış değilim ilginiz için sizlere çok teşekkür ederim.

Not; Windows 10 Pro kunlanırken de aynıydı!

Monitör değil de çözünürlük bazlı desek daha doğru olur. Çözünürlük düştükçe işlemciye yük biner, ayrıca her Online oyunda işlemciye yük biner. 8700K gibi bir işlemcinin darboğaz yapması ilginç. Fakat zaman geçtikçe darboğaz yapan sistemler gördüm. Günümüz şartları gereği bazı oyunlar değişmekte ve işlemci gereksinimleri gelişmekte, bu sebepten ilginç bir şekilde aslında darboğaz yapmayacak ikilinin, darboğaz yapmasına şahit oldum.

Tabii benimki gene de bir tahmin. 2K monitör bulursanız deneyin derim, en azından bir seçeneği daha elersiniz hiç olmazsa.

Peki CPU soğutucu ile bir alakası olabilir mi? Yani ısındığı için kasıyor olabilir mi acaba? Başlıkta yazdığım soğutucuyu Google da aratırsan sevinirim daha anlamı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki CPU soğutucu ile bir alakası olabilir mi? Yani ısındığı için kasıyor olabilir mi acaba? Başlıkta yazdığım soğutucuyu Google da aratırsan sevinirim daha anlamı olur.

MSI afterbunner ile oyun esnasında SS'leri atabilsen daha iyi sonuçlar söyleyebiliriz.

Özellikle 64 vs 64 olan birkaç oynadığım oyun var. Bunlarda aldığım Max FPS 70, düşükte 60.
Aşağıdaki videoda normal GTX 1080 kullanılmasına rağmen söylediğiniz değerler olağan dışı geliyor, sisteminizde dehşet bir anormallik var ama nedir ne değildir çözmesi biraz zaman alacak gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mümkündür. Soğutucu hakkında bilgim yok fakat sıcaklıktan olabilme ihtimali var. Ayrıca ekran kartı kaç yıllık? Hiç termal macun bakımı yapıldı mı? Aynı şekilde CPU?
Aşağıdaki videoda normal GTX 1080 kullanılmasına rağmen söylediğiniz değerler olağan dışı geliyor, sisteminizde dehşet bir anormallik var ama nedir ne değildir çözmesi biraz zaman alacak gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Fakat şöyle bir durum var arkadaş henüz bizimle FPS değerlerini, sıcaklığı vs. paylaşmadı. Belki de değerler buna yakın. Bilemiyoruz.

Mümkündür. Soğutucu hakkında bilgim yok fakat sıcaklıktan olabilme ihtimali var. Ayrıca ekran kartı kaç yıllık? Hiç termal macun bakımı yapıldı mı? Aynı şekilde CPU?

Termal macun bakımını ve petlerini yılda 1 kere değiştiriyorum. Aynı zaman da işlemcinin de.

Fakat şöyle bir durum var arkadaş henüz bizimle FPS değerlerini, sıcaklığı vs. paylaşmadı. Belki de değerler buna yakın. Bilemiyoruz.
Yukarıda Max 70 FPS alıyorum diye belirtmiş ama.

Termal macun bakımını ve petlerini yılda 1 kere değiştiriyorum. Aynı zaman da işlemcinin de.
O halde MSI Afterburner ile 64v64 maçında bize bir ss atarsanız daha sağlıklı yorumlarız durumu. Ancak çözünürlük darboğazı iddiam sürmekte hala.
Yukarıda Max 70 FPS alıyorum diye belirtmiş ama.
Evet onu görmemişim kusura bakmayın. Fakat gene de bir MSI Afterburner SS almamız gerekiyor. Ayrıca attığınız videoda ekran kartı kullanımı %96-97 darboğaz olduğunu kanıtlar nitelikte.

Daha öncelerden YouTube kanalıma arkadaşlarım ile oynadığım CoD Warzone oyunundan bir link, burada FPS sağ üste görünüyor.

O halde MSI Afterburner ile 64v64 maçında bize bir ss atarsanız daha sağlıklı yorumlarız durumu. Ancak çözünürlük darboğazı iddiam sürmekte hala.

Evet onu görmemişim kusura bakmayın. Fakat gene de bir MSI Afterburner SS almamız gerekiyor. Ayrıca attığınız videoda ekran kartı kullanımı %96-97 darboğaz olduğunu kanıtlar nitelikte.
Ekran kartı kullanımı %96-97 lardaysa neyin darboğazı onu anlayamadım, BF1'de 150 FPS'ten aşağı almaması gerekiyor o sistemin normalde.

Ekran kartı kullanımı %96-97 lardaysa neyin darboğazı onu anlayamadım, BF1'de 150 FPS'ten aşağı almaması gerekiyor o sistemin normalde.
Ekran kartını %100 kullanmalı veya sabit kalmalı. %96-97-98 diye gidip 96 olursa darboğaz ihtimalinden bahsederiz.
Daha öncelerden YouTube kanalıma arkadaşlarım ile oynadığım CoD Warzone oyunundan bir link, burada FPS sağ üste görünüyor.

Hocam bize daha çok ekran kartı kullanımı, cpu kullanımı, sıcaklık gibi değerler lazım da ondan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı