GTX1080 Ti düşük performans

Rhinoderma

Kilopat
Daha fazla  
RAM
HyperX 2x8 GB 3200 mhz/1x16gb 3200 MHz (toplam 32 GB)
SSD veya HDD modeli
James Donkey JD480 480GB 3D NAND 2.5" WD Blue WD10
Ekran kartı
ASUS GeForce GTX1080 Ti OC 11GB GDDR5X 352bit DX12
Anakart
ASUS ROG STRIX Z370-E Gaming
İşlemci
CPU; Intel(r) Core(tm) i7-8700K CPU @ 3.70GHz 3.70
Öncelikle sistemimden biraz bilgi vereyim;
Anakart; ASUS ROG STRIX Z370-E Gaming.
Ekran kartı; ASUS GeForce GTX1080 Ti OC 11GB GDDR5X 352bit DX12.
İşlemci CPU; Intel(r) Core(tm) i7-8700K CPU @ 3.70GHz 3.70 GHz.
RAM; HyperX 2x8 GB 3200 mhz/1x16gb 3200 MHz (toplam 32 GB)
PSU; Corsair 750W 80+
SSD; James Donkey JD480 480GB 3D NAND 2.5" (SSD'ye sadece sistem yüklü)
HDD; WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 7200 RPM 64 MB.
CPU soğutucu; Dark Freezer X94rd dkccx94rd.
Monitör; AOC C27G1 27" 144Hz 1ms FreeSync flicker-Free VA wled Full HD 1800r.
İşletim sistemi; Windows 11Pro (lisanslı)
Arkadaşlar, abiler, ablalar öncelikle hepinizin vaktini alıp bu konuyu okuduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim.

Ben istediğim FPS'i alamıyorum hiçbir oyun da özellikle çok oyunculu oyunlar birkaç tanesi örnek vermek gerekirse;
Battlefield 2042, Battlefield 5, Battlefield 1, RDR 2 CoD Warzone.
Bu oyunlar da benim ekran çözünürlüğü Full HD ayarlar da genel de normal de düşürünce de FPS artmıyor aksine yüksek de veya Ultra da FPS 10 falan artıyor. Ama ben YouTube'da aynı sistemden daha kötü bilgisayarlar da benden kat kat fazla FPS aldıklarını görüyorum. Bu durumda beni endişen diriyor.
BIOS devamlı güncelliyorum. Ve hiçbir bileşenlere overclocking yapmadım sorun tam olarak ne çözemedim yardımcı olursanız sevinirim. Yapmam gereken herhangi bir optimizasyon mu var BIOS'ta bir şeyi mi aktif etmem lazım, yoksa ekran kartı ya da işlemci darboğaz mı yapıyor, ya da monitör 2K olmadığı için mi ekran kartının tam güçünü alamıyorum anlamış değilim ilginiz için sizlere çok teşekkür ederim.

Not; Windows 10 Pro kunlanırken de aynıydı!

Ekran kartını %100 kullanmalı veya sabit kalmalı. %96-97-98 diye gidip 96 olursa darboğaz ihtimalinden bahsederiz.

Hocam bize daha çok ekran kartı kullanımı, cpu kullanımı, sıcaklık gibi değerler lazım da ondan.
Darboğaz falan değil o, %100 diye de bir şart yok biraz bilgi ve deneyim eksikliği var sanırım sende.

İşlemci veya harddisk kaynaklı sorun olabilir. Oyunlarda işlemci sıcaklığı ve yüzdelik kullanımı kontrol et. Sıcaklık fazla olursa işlemci frekans kısar ve kasmaya sebep verir. Aynı şekilde %100 kullanırsa gücü yetmediği için zorlanmaya ve kasmaya başlar.

Darboğaz falan değil o, %100 diye de bir şart yok biraz bilgi ve deneyim eksikliği var sanırım sende.
Hocam burada bilgi yarıştırmıyoruz, ben internetten araştırıyorum durumu şu an. Ayrıca size %100 demedim, dikkatli okuyunuz mesajımı. Google ile kısa bir araştırma sonucu bu ikilinin 1080P'de darboğaz yaptığı sonucuna ulaşabilirsiniz rahatlıkla.

Hocam burada bilgi yarıştırmıyoruz, ben internetten araştırıyorum durumu şu an. Ayrıca size %100 demedim, dikkatli okuyunuz mesajımı. Google ile kısa bir araştırma sonucu bu ikilinin 1080P'de darboğaz yaptığı sonucuna ulaşabilirsiniz rahatlıkla.
Bilgi yarıştırmak ne alaka? Sana yanlışlarını söylüyorum burada, dinlersin dinlemek istemezsin o ayrı. Arkadaşın bu sistemde her aldığı değer anormalliğin daniskası onu iki saattir anlatmaya çalışıyorum, 64 V 64 maçlarda Max 70 FPS alıyor demiş ben o videoyu atmasam kabullenip gidiyordun sırf darboğaz yapıyor diye mesela, benim 1060 veriyor ortalama 90-100 FPS o sistemle nasıl alsın 70'i? Aşağıya Warzone benchmarkını atıyorum, 8700K + 1080 Ti dengi 2070 Super ile test yapılmış sıfır darboğaz. Çözünürlükten ziyade sorunun temel kaynağına inmeye çalışmayı deneyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgi yarıştırmak ne alaka? Sana yanlışlarını söylüyorum burada, dinlersin dinlemek istemezsin o ayrı. Arkadaşın bu sistemde her aldığı değer anormalliğin daniskası onu iki saattir anlatmaya çalışıyorum, 64 v 64 maçlarda Max 70 FPS alıyor demiş ben o videoyu atmasam kabullenip gidiyordun sırf darboğaz yapıyor diye mesela, benim 1060 veriyor ortalama 90-100 FPS o sistemle nasıl alsın 70'i? Aşağıya Warzone benchmarkını atıyorum, 8700k + 1080 Ti dengi 2070 Super ile test yapılmış sıfır darboğaz. Çözünürlükten ziyade sorunun temel kaynağına inmeye çalışmayı deneyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ben zaten mesajımda tahmin olduğunu, sebebin başka bir şey olacağını arkadaşa belirttim fakat bunu elemesi için 2K monitörde deneyebilirsin dedim. Ayrıca bu 70 FPS muhabbeti sonradan düzenlenmiş bir mesaj ben yazdığımda 70 FPS diye bir şey yoktu, konuda 10 FPS aşağı alıyorum yazıyor. 70 FPS tabii ki düşük bir değer, eğer gerçekten FPS bu ise tabii ki %3'lük darboğaz sebebiyet vermez buna. Ayrıca yaptığım bir yanlış yok, olağan şeyleri değerlendiriyoruz ve sorunun nedenine inmeye çalışıyoruz, kesin hükümsüz. Size de önce olası şeyleri eleyip, soruna gitmeyi öneririm. Dinleyip dinlememek size kalmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgi yarıştırmak ne alaka? Sana yanlışlarını söylüyorum burada, dinlersin dinlemek istemezsin o ayrı. Arkadaşın bu sistemde her aldığı değer anormalliğin daniskası onu iki saattir anlatmaya çalışıyorum, 64 V 64 maçlarda Max 70 FPS alıyor demiş ben o videoyu atmasam kabullenip gidiyordun sırf darboğaz yapıyor diye mesela, benim 1060 veriyor ortalama 90-100 FPS o sistemle nasıl alsın 70'i? Aşağıya Warzone benchmarkını atıyorum, 8700K + 1080 Ti dengi 2070 Super ile test yapılmış sıfır darboğaz. Çözünürlükten ziyade sorunun temel kaynağına inmeye çalışmayı deneyebilirsin.

Hocam paylaştığınız verdansk haritasında çok daha fazla FPS alınıyordu. Örnek arkadaş bu haritada 100, 120FPS alıyorsa şuan ki caldera haritasında 60FPS'den 100FPS'e kadar değerler alır. Harita belli kısımlardan oluştuğu için FPS değerleri çok değişken.

Hocam paylaştığınız verdansk haritasında çok daha fazla FPS alınıyordu. Örnek arkadaş bu haritada 100, 120FPS alıyorsa şuan ki caldera haritasında 60FPS'den 100FPS'e kadar değerler alır. Harita belli kısımlardan oluştuğu için FPS değerleri çok değişken.
Arkadaş bana darboğaz yapmadığını kanıtlamak için attı videoyu da. 1080P'de %3-4 darboğaz yaptığı kesin, çünkü kart daha yüksek çözünürlük için tasarlanmış Top Tier karlarından ki videoda da yapıyor zaten. Fakat o da konu sahibinin dediği gibi 70 FPS sınırlarına kadar düşmemesi gerekiyor.

Merhaba GTX1080 Ti artık tarih oldu, bu tarz ekran kartları oyunlara gelen güncellemeler ve kendi driver güncellemeleriyle kötü yönde etkileniyor ve zamanla kullanılamaz hale geliyor(danışıklı dövüş). Zaten gelmezse kimse ne ekran kartını ne işlemcisini ne RAM'ini vs değiştirmez. NVIDIA AMD ve Intel gibi firmalar 1 yılda batar :) maalesef ülke şartlarımız iyi olmadığı için bu sistemlere mecbur kalıyoruz...Avrupa da yaşayan birisi kendi para birimi ile bir maaşına RTX 3080'li sistem dizebiliyor. Biz ise yemeyip içmeyip 5-6 ay para biriktirip anca iyi bir sistem dizebiliyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş bana darboğaz yapmadığını kanıtlamak için attı videoyu da. 1080P'de %3-4 darboğaz yaptığı kesin, çünkü kart daha yüksek çözünürlük için tasarlanmış Top Tier karlarından ki videoda da yapıyor zaten. Fakat o da konu sahibinin dediği gibi 70 FPS sınırlarına kadar düşmemesi gerekiyor.
Warzone'da drop girmediği sürece sorun olmaz. Ortalama 70, 80FPS alıyorsa sorun yok. Dediğim gibi oyunun haritasından kaynaklı çok değişken FPS değerleri alınıyor. Müsaitseniz tiwich'te legendary117S kullaınıcı adı ile yayın yapan kişi warzone kill birincisi. Sistemi I7 8700K, RTX2080TI. 1080P'de nasıl FPS aldığını göreceksiniz oyunda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı