Merhabalar, 2 gün önce aldığım ve driverlarını Driver Booster üzerinden yükledim. Laptopum da:
HP Pavilion 15.6 inch Gaming laptop PC 15-EC2000 (2P6b3av
(V-Sync her zaman kapalı)
Oyunlarda 150FPS'ten fazla göremiyor gördüğüm an anlık 30-60 FPS'lere düşüşler yaşıyorum. Bir çözüm sunabilecek yardımcı olabilecek var mı acaba? Teşekkürler.
Oyunlarda derken hangi oyunlarda? Bir de driver booster gibi yazilimlar kullanilmasi genelde onerilmiyor. DDU ile silip manuel olarak yuklemeyi dene bence.
Merhabalar, 2 gün önce aldığım ve driverlarını Driver Booster üzerinden yükledim. Laptopum da:
Oyunlarda 150FPS'ten fazla göremiyor gördüğüm an anlık 30-60 FPS'lere düşüşler yaşıyorum. Bir çözüm sunabilecek yardımcı olabilecek var mı acaba? Teşekkürler.
Hangi oyunlarda denediğinizi yazabilir misiniz.
Driver Booster gibi programlar kullanmanızı hiç tavsiye etmem. Windows güncellemelerinden isteğe bağlı olanlar da dahil tüm güncellemeleri yapın ve tercihen ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp ekran kartınız için olan sürücüyü bu adresten indirip kurun. Sürücüleri Yükle | NVIDIA
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
NVIDIA Experience üzerinden güncelleme varsa kontrol et. Bende de bu sorun vardı (Acer Nitro 5 AN515-55) güncelleme sonrası düzeldi. Ama şimdi MSConfig üzerinden PC hızlandırayım derken tüm Microsoft hizmetlerini devre dışı bıraktım bilgisayarı kullanamıyorum yarın sıfırlayacağım ama sen dediğimi yap. Sakın kesinliğinden emin olmadığın ayarlar ile oynama.
Marka model verdim hocam aratırsanız görürsünüz zaten örneği Valorant bütün FPS kısıtlamalarını kaldırmama rağmen bazen sabit 30 bazen de sabit 60 FPS'te takılır kalıyor ne yükseliyor ne artıyor.
İlk hatanız Driver Booster kullanmak olmuş, bu tarz programları kullanmayın. Zaten sadece ekran kartı sürücünüzü manuel olarak güncelleyeceksiniz, diğer driverları Windows'un kendisi kuruyor. Bu tarz programlar yanlış sürücü kurulumları yapıp sistemi kararsız hale sokabiliyorlar, sağlıklı değiller ve programı kullandıktan sonra tüm etkilerinden kurtarmanın en sağlam ve temiz yolu format atmak. Sorun bundan kaynaklı olabilir.