GTX1650 Ti + 60Hz vs GTX1650 + 120 Hz laptop

vulcann1

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Yakın zamanda yeni bir dizüstü bilgisayar almak istiyorum. Şu ana kadar birçok modeli inceledim. Gerek tasarımlarının diğer modellere göre daha sade olması, gerek bu iki markaya duyduğum güvenden dolayı şu modeller arasında kaldım;

i5 10300H 8 GB RAM 512 GB SSD GTX1650 120Hz ASUS.
.

i5 10300H 8 GB RAM 512 GB SSD GTX1650 Ti 60 Hz Dell.
.

Şimdi birkaç tane sorum var;
1) Öğrenci olduğum için AutoCAD, SolidWorks gibi çizim programlarını kullanmaktayım. Bu bilgisayarlar bu programları hızlı ve sorunsuz çalıştırır mı?
2) Güncel oyunları (RDR2, Metro Exodus vb.) bu bilgisayarlar ile düşük-orta ayarlarda akıcı bir şekilde oynayabilir miyim? Eğer oynayabilirsem hangisini tercih etmeliyim?

Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her türlü ikincisi.

1650 Ti ve 1650 arasında çok fark var mı sizce pek hakim değilim de ayrıca 120 Hz panel sadece rekabetçi oyunlarda mı avantajlı? Film vs izlerken hissetmez miyim farkını?
AutoCAD ve SolidWorks çok yer kaplıyor 250 GB yeterli olmaz. Ama arkadaş 8 GB RAM ekler ve kapasiteyi biraz daha arttırırsa tadından yenmez.

Attığım modellere ilerleyen zamanlarda 8 GB RAM takviyesi yapmak istiyorum ama SSD yapabilir miyim bilemiyorum. O yüzden 256 GB SSD'li Monster'a o kadar para veremem.

1650 Ti ve 1650 arasında çok fark var mı sizce pek hakim değilim de ayrıca 120 Hz panel sadece rekabetçi oyunlarda mı avantajlı? Film vs izlerken hissetmez miyim farkını?

Attığım modellere ilerleyen zamanlarda 8 GB RAM takviyesi yapmak istiyorum ama SSD yapabilir miyim bilemiyorum. O yüzden 256 GB SSD'li Monster'a o kadar para veremem.

HDD'yi çakartıp SSD takabilirsiniz

Olmazsa ileride bir tane SSD daha alıp onu da takabilirsiniz RAM'i değiştirir gibi. Ama önerim alırken 16 GB alın çünkü garantinin bitmesini bekleyecekseniz bekleyene kadar adamı bıktırır. Yanına da taşınabilir HDD alabilirsiniz.

Rekabetçi oyunlar oynuyorsan ASUS Vivobook X571LH, oynamıyorsan Dell Gaming G315 alın. X571LH modelinde GTX 1650R, G315 modelinde ise GTX 1650Ti var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı