GTX1650 Ti i7 10750H sistem Valorant düşük FPS

kagan01

Hectopat
Arkadaşlar abimin laptopunun işlemcisinin Valorant'ta frekansı çok düşük oluyor. Örneğin yüksek GHz'lere çıkan bir işlemci 2.6GHz'de takılıyor. Ortalama 80-90 FPS oynuyor ve monitör 120Hz. Acaba bilgisayarın içinde virüs olabilir mi? Bu arada işlemci düşük frekanstan dolayı ısınmıyor ve RAM Single-Channel 8 GB.

Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Sıcaklıklar 60 gibiydi sanırsam çok iyiydi fakat tam performansını veremiyordu, güç seçeneklerinden performans moduna aldım fakat etki etmedi.
Görmemişim.
Turbo Boost kapatmış olabilirsin. Turbo Boost kapatınca o işlemci 2.6GHz de çalışıyor.
Hocam peki Turbo Boost açarsam işlemci ömrü kısalır mı? Daha önce biostan hiçbir ayar yapmadım.

Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Sıcaklıklar 60 gibiydi sanırsam çok iyiydi fakat tam performansını veremiyordu, güç seçeneklerinden performans moduna aldım fakat etki etmedi.

Hocam peki Turbo Boost açarsam işlemci ömrü kısalır mı? Daha önce BIOS'tan hiçbir ayar yapmadım.

Hiçbir şey olmaz. Otomatik olarak açık geliyor ayar. Belkide abin laptop çok ısındığı için kendisi kapatmış olabilir. Önce abine sor eğer o kapatmadıysa BIOS'tan açarsın.

İnsanların şu işlemci frekanslarıyla oynamayı acilen bırakması lazım. Güç seçenekleri>Plan Ayarlarını Değiştir>Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir>İşlemci Güç Yönetimi>En Yüksek İşlemci Durumu bu kısmın %100 olduğundan emin olun.

Eğer zaten %100 ise ve BIOS'ta Turbo Boost ayarı kapalıysa açın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı