GTX1660 Super Gaming X vs 1660 Ti Advanced Edition

ASUS almanızı önermem. Bildiğim üzere ASUS fazla ısınıyor diğerlerine göre. Arkadaşımda da vardı ASUS'un bir modeli fakat fazla ısınıyor demişti.

Hangi veriye dayanarak söylüyorsunuz bunu? AE modeli 3 fanlı ve katmanlar arası soğutma blokları kullanılarak oluşturulmuş bir ekran kartı. Her modeli TUF ya da Phoenix ile karıştırmadan yorum yapalım.

Kesinlikle 1660Super alın. Zaten GAMING X modeli gayet iyi, güzel bir overclock ile 1660Ti'ın performansını bile geçersiniz. 1660Ti alana kadar RTX 2060 alınır.

Şu videoya ufak bir göz atın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum bende şuan toplamayı düşünüyorum ve 2 parçam hazır.
Ekran kartı 1660 Super Gaming X ve işlemci R5 3600.
Ama bunlar için bir anakart seçimi yapamıyorum. Sen ne kullanıyorsun ve memnun musun?
Eğer overclock yapmayacaksan, ki yapsanda birazını kaldıracağını düşünüyorum. Gigabyte B450 Aorus M öneririm. Güzel bir F/P kartı, özellikleri rakiplerine göre daha iyi diyebilirim. Bende aynı kartı yine Gigabyte 1660 Super ile kullanıyorum. Ayrıca 3 nesil Ryzen ile uyumlu geliyor direkt.

İkinci el Ti yerine kesinlike super alınır. Sıfır olsaydı tabii ki Ti. Ama arada ki performans farkı 2. el alıp hem ömrü daha kısa, hem de sorunlu bir ürün alma şansınıza değmez.

Az daha fazla FPS verir, ki super kartı da yer yer Ti kartının dibinde denilebilir. En azından bu durumda 2. elden kaçınmanızı öneririm.

Evet 1660S neredeyse 1660 Ti ile aynı değerleri görüyor benim aklıma takılan konu ROG STRIX modeli daha mı fazla FPS veriyor yoksa sadece 3 fanlı olmasından dolayımı sadece ROG STRIX deniliyor.

Evet 1660S neredeyse 1660 Ti ile aynı değerleri görüyor benim aklıma takılan konu ROG STRIX modeli daha mı fazla FPS veriyor yoksa sadece 3 fanlı olmasından dolayımı sadece ROG STRIX deniliyor.
ROG STRIX'in soğutması daha iyi. Ama GAMING X modelinin soğutması da gayet iyi.

Soğutma konusunda 1660 Super Gaming X çok iyi, aynı şekilde benimde kullandığım Gigabyte 1660 Super çok iyi. Eğer soğutmaya önem vererek bu karşılaştırmayı yapıyorsan, üst model soğutmalı hangi kartı alırsan al memnun kalacağını çok net söyleyebilirim. 1660 Super ekran kartları 3 büyük firma (MSi, ASUS, Gigabyte) tarafından gayet iyi soğutuluyor. ROG Strix 1660 Ti sadece bir kaç FPS fazla verir ama soğutma açısından Ti model olduğu için Super modellerle aynı ısınır hatta belki 1 2 derece üstünde ısınır. Derin açıkladım ama öneriler net şekilde şu ki Super kartların soğutması ve performansı o kadar yerinde ki 2. el Ti almana gerek yok. Sıfırını uyguna alsaydın veya bütçen yetseydi olabilirdi. Ama 2. El Ti yerine Super daha mantıklı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı