GTX970 Oyunlarda Reset Atma Sorunu

Cesar

Megapat
Daha fazla  
Selamlar,

6 ay kadar önce aşağıdaki sistemi topladım. Son 3-4 haftada özellikle şu birkaç günde "PES" oynarken ya da oyuna girerken sürekli restart atıyor. Hatta reset attıktan sonra toparlanamıyor. Sürekli bir döngü halinde resetliyor. Kapatıp bir süre bekleyip açtığımda düzelse de yine aynı şeyi yapıyor.
Aynı şeyi Solidworks çalıştırdığımda da yaptı. Başlarda bu yoktu. Sorun donanımsal mıdır? Veya sorunun ne olduğunu anlamak için ne yapabilirim?

İlgilenenler için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde overclock yok.
Söylenen programla ısı değerlerini sistem boştayken ekran görüntüsü aldım. Ancak bilgisayarı açamıyorum o yüzden o bilgiyi paylaşamıyorum. Fakat sabah programı yükleyip değerleri aldığımda 30 derecelerdeydi sıcaklıklar.
Sonra tekrar bilgisayarı açtım "chrome" çalıştırdığımda bile reset attı.

Şimdi ise hiç açılmıyor. Sabah bir ara yine açılmadı güç kablosunu değiştirdim düzeldi. Şimdi yine açılmıyor. Yaşadığım sorunla alakası var mı bilmiyorum ama böyle bir durum var

sadadada.jpg

Bu sorundan dolayı bilgisayarı servise verdim. Şuana kadar ana kart ve ekran kartının değiştiğini söylediler. işlemcide değişebilir.
Değişen parçaları geri verip fiyat farklıyla üst modeliyle tekrar toplayabileceğimi söylediler.
Yukarıdaki özellikleri yazan bilgisayara bu parçalardan hangilerini değiştirmemi önerirsiniz ?
  • 2011 sokete geçmeli miyim ? 2011 soket olursa işlemci + ana kart ikisi de değişmeli değil mi ? Ram veya başka bir parçanın da değişmesi gerekir mi ? 1150 soketten farkı nedir ?
  • MSI'ı ne kadar isteyerek alsam da ekran kartı ve ana kartta sorun yaşadım. ASUS ' a geçmemi önerir misiniz ?
  • Bu değişim sırasında kasayı değişirler mi bilmiyorum ama sanki hepsi tıkış tıkış gibi geldi . Kasa öneriniz ne olur ?
Önerilerini bekliyorum.

Sistemde overclock yok.
Söylenen programla ısı değerlerini sistem boştayken ekran görüntüsü aldım. Ancak bilgisayarı açamıyorum o yüzden o bilgiyi paylaşamıyorum. Fakat sabah programı yükleyip değerleri aldığımda 30 derecelerdeydi sıcaklıklar.
Sonra tekrar bilgisayarı açtım "chrome" çalıştırdığımda bile reset attı.

Şimdi ise hiç açılmıyor. Sabah bir ara yine açılmadı güç kablosunu değiştirdim düzeldi. Şimdi yine açılmıyor. Yaşadığım sorunla alakası var mı bilmiyorum ama böyle bir durum var

sadadada.jpg

1- Durum
MSI X99A SLI KRAIT EDITION Intel X99 Soket 2011v3 DDR4 3333 MHz USB 3.1 Anakart
Intel Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci
Asus GTX780 ROG STRIX GDDR5 6GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı
CORSAIR Bilgisayar Bellek Pc Ram Modelleri ve Fiyatları - Vatan Bilgisayar

ile değiştirirsem 1800 TL üstüne ödemem gerekecek. ( seçtiğim parçalar uyumlu mu bilmiyorum. )

2- Durum

MSI Z97 MPOWER MAX AC Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DP Anakart
Asus GTX780 ROG STRIX GDDR5 6GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı

657 TL üstüne ödeyeceğim ( DDR4 e geçmiyorum sadece ana kart ve ekran karını değiştirmek sizce ne kadar mantıklı ? )
Anakart ı asus mu seçmeliyim ?

3- Durum

Hiç bir şeyi değiştirmeyip böyle devam edeceğim ama o zamanda DDR4 e geçmek ilerde daha zor olacak. DDR4 e geçişte ram leri değiştirmek zorunda kalmasam 1. seçenek mantıklı gibiydi ama ramlar çok etkiliyor bütçeyi... vs vs..

Sizlerin düşünceleri nelerdir acaba ?

Günceldir

Hocam öncelikle şunu söyleyeyim. ASUS'ta MSI'da bilgisayar donanımlarında kaliteli ürünler çıkarıyor. Garantiye verdiğinde onların değiştirmesi ürünlerin kesinlikle bozuk olduğunu göstermez zira hem işlemci, hem anakart hem de ekran kartının bozuk çıkma ihtimali ? ;) Neyse... Bu senin faydana tabi ki :)
Fakat merak ettiğim şey şu. Neden 700 serisi ekran kartlarına indin ? Bence GTX 970 alman daha mantıklı. İşlemcin bence gayet mükemmel. Fakat anakart benim tercihim ASUS olurdu. MSI'dan daha iyi falan diye düşündüğümden değil. ASUS daha bir güven veriyor bana anakartlarda.

ASUS Z97-PRO GAMER Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart
DDR4 için o kadar fiyat farkı vermeye gerek olmadığını düşünüyorum. İlle de hızlı bir bellek çalışması istiyorsan 2400 MHz bir DDR3 ile gerekli verimi alabilirsin ileride.
Ben olsam sadece anakart değiştirirdim. Geri kalan ürünlere dokunmazdım.

@Mustafa35 öncelikle yardımın için teşekkür ederim.

Sorunumdan dolayı bilgisayarı verdiğimde , güç kaynağı , ram , ekran kartı , anakart ve işlemciye baktıklarını bunlardan ram ve güç kaynağında sorun olmadığını ; ekran kartı ve anakartı değişeceğini ama işlemci için yurt dışına gittiğinden dolayı değişme olasılığının yüksek olduğunu söylediler. Bende bu durumdan dolayı DDR4 e geçsem mi diye bir an düşündüm ama fiyat farkı fazla oluyor. Zaten yeni topladım sistemi.

Asus veya MSI ın daha yüksek ücretli anakartlarına geçmemle bu sınıf arasında performans açısından bir fark var mı ?

(ekran kartının 6 GB olmasına baktım o yüzden 700 serisini seçmişim :D )

@Mustafa35 öncelikle yardımın için teşekkür ederim.

Sorunumdan dolayı bilgisayarı verdiğimde , güç kaynağı , ram , ekran kartı , anakart ve işlemciye baktıklarını bunlardan ram ve güç kaynağında sorun olmadığını ; ekran kartı ve anakartı değişeceğini ama işlemci için yurt dışına gittiğinden dolayı değişme olasılığının yüksek olduğunu söylediler. Bende bu durumdan dolayı DDR4 e geçsem mi diye bir an düşündüm ama fiyat farkı fazla oluyor. Zaten yeni topladım sistemi.

Asus veya MSI ın daha yüksek ücretli anakartlarına geçmemle bu sınıf arasında performans açısından bir fark var mı ?

(ekran kartının 6 GB olmasına baktım o yüzden 700 serisini seçmişim :D )

Sana istersen birkaç oyun testi atabilirim. Far Cry, GTA gibi geniş bir harita üzerinde oynanan oyunlarda bile her ayarı ultra yapsanız dahi 4 GB rahat rahat ihtiyacınızı karşılar hocam. Hatta günümüz şartlarında 2 GB dahi yeterli oluyor. Testin birinde izlemiştim Witcher 3 ultra ayarlarda 1.5 GB ekran kartı belleği tüketiyor. Gerisini siz düşünün. (y) O nedenle GTX 900 serisi ile Maxwell mimarisi ile üretilmiş, güncel, az enerji tüketen bir kart sahibi olmak çok daha mantıklı. Bence böyle bir hata yapmayın GTX 970 varken 700 serisine inmeyin. :mutlu:

Buyurun Far Cry 4 ultra ayarlarda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2.5 GB bellek kullanıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5 testi. Bunda da 2.9 - 3 GB arası bir ekran kartı belleği kullanımı olduğu görünüyor.

Zaten bu iki oyun en çok bellek kullanan oyunlar desek sanırım abartı olmaz. Bu nedenle 4 GB ideal bir kart.
Far Cry testinde Mem yazan yerin yanındaki rakamsal değerler GDDR kullanımını gösteriyor. GTA 5 testinde de GDDR yazısının yanındaki değerler kullanılan RAM miktarını gösteriyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı