GTX970 Sistem vs PS4

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ugurrrr20

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar. Ben PS4 almayi dusunuyordum ama PS4'un ekran karti GTX 660'la ayni performansta dediler. Bunun icin GTX 970'li PC toplamayi dusundum. Sizce PS4 mu almaliyim yoksa PC mi?

Not: PS4'un yaninda kendime ozel 1500 TL'lik televizyon alacagim icin bu sorunun icine "sen PS4 oynarken ebeveynlerin de bakmak isteyecek" gibi bir durum soz konusu olmasin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarda oyun oynamak herzaman daha iyi ve zevklidir :)

Kesinlikle Ps4. Yapacağın en iyi hareket olur, konsol niçin var oyun oynamak için değilmi, sende en iyisini yaparak Ps4 almalısın. Birde üstü üstüne kendine ait tv de alıyorsan, başka birşey demiyorum. Bende Ps4 ve pc arasında kalmıştım ama oguzsasi nin bir açıklaması ile konsola geçiş yaptım. Alacağın pc iyi olabilir 3 yıl boyunca bütün oyunları high ta oynarsın eee... 4,5,6 yıl sonra napıcaksın oyunları orta ve low da oynamaya başlıyor olacaksın. Ama Ps4 öylemi 6,7 yıl boyunca bütün oyunları high, Ultra high ayarlarda oynuyor olucaksın, konsol oyunları çıkınca şöyle bir şey oluyor mu "Ps4 için çıkan Call of duty serisinin yeni oyunu 12 gb ram minimum istiyor " diyiliyor mu hayır, konsol oyunlarında optimizasyon var bir kere ya dostum. Bence Ps4

Tartışmasız PC. Konsollar daha çoğu oyunda 30 FPS'yi veremiyor. Nasıl 7 yıl ultra da açacak gerçekten merak ettim?

@Silinen üye PS4 nasıl oluyor da 7 sene boyunca oyunları ultra ayarda açıyor? Üstelik şimdi bile ultra da açamıyorken.
High-Ultra dedi. Bütün ayarlar Ultra demedi. Ayrıca eğer PS4'te sevdiğin bir Exc. oyun yoksa(Blodborne, İnfamous:Second Son, Uncharted 1-2-3-4 veya Destiny) oynayacağın oyunları düşünerek kararını ver. Ayrıca PC vs PS4 açıklamasına en tarafsız yaklaşım şudur:
PS4:
1. Exc. oyunların tüm platformlara çıkan oyunların %95'inden daha iyi olması.
2. Oynanış rahatlığı. Geniş ekranda yayılarak Dualshock 4 ile oynamak kesinlike klavye ve mouse ikilisini döver.
3. PS4'ün ucuzluğu. 1 TB Ultimate modelini 1269 TL ye bulabilirsiniz.
4. PC'de olduğu gibi her oyunda hack yok. Temiz serverler ile hacksiz oyun keyfi.
5. Açılış hızı. Öyle yok güncelleme gelmiş yok bunu indirmek lazım derdi yok. Aç ve CD'yi içine koy. Oyunun keyfini çıkar :)
6. Aldığın PS4 senelerce gidecek. PS4 fiyatına aldığın PC'nin ömrü 2 sene falan ancak. GTX 970 ile PS4 aynı vakit ölür eğer firmalar optimizasyona çok önem vermez ise.
PC:
1. Eski nesil oyunları oynamak için PS3 almak zorunda değilsin.
2. Oyunların ucuzluğu. Steam'da çoğu oyun PS4'e göre daha ucuz ama indirmen gerekiyor. PS4'te CD'yi takıp güncelleme varsa indiriyorsun sadece. Eğer PC'de kutulu alırsan PS4 oyunları ile neredeyse aynı fiyata geliyor.
3. Eğer bütçen 2500-3000 TL arası ise 1080P 60 FPS'i High ayarlarda rahatlıkla görebilirsin.
4. Online oynamak için PSN+ almana gerek yok. Oyunu satın aldıktan sonra online oynayabilirsin.

Kesinlikle Ps4. Yapacağın en iyi hareket olur, konsol niçin var oyun oynamak için değilmi, sende en iyisini yaparak Ps4 almalısın. Birde üstü üstüne kendine ait tv de alıyorsan, başka birşey demiyorum. Bende Ps4 ve pc arasında kalmıştım ama oguzsasi nin bir açıklaması ile konsola geçiş yaptım. Alacağın pc iyi olabilir 3 yıl boyunca bütün oyunları high ta oynarsın eee... 4,5,6 yıl sonra napıcaksın oyunları orta ve low da oynamaya başlıyor olacaksın. Ama Ps4 öylemi 6,7 yıl boyunca bütün oyunları high, Ultra high ayarlarda oynuyor olucaksın, konsol oyunları çıkınca şöyle bir şey oluyor mu "Ps4 için çıkan Call of duty serisinin yeni oyunu 12 gb ram minimum istiyor " diyiliyor mu hayır, konsol oyunlarında optimizasyon var bir kere ya dostum. Bence Ps4
Game Man arkadaşımızın da dediği gibi daha günümüzde bile oyunları ultrada açamıyorken nasıl 7-8 sene boyunca ultrada oynatmasını bekleyebilirsiniz ki ? Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki şu anda toplanan en 3-4 bin tllik bir pcnin bile 3-4 yıl sonraki oyunları açacağının garantisi yok. Tamam konsollar iyidir,güzeldir fakat hiçbir zaman bir bilgisayar performansına ulaşamaz. Eğer illa istiyorsa alır bir bilgisayarcıdan 10-20 tlye kol ultra grafiklerde rahat rahat oyununu oynar,keyfine bakar. Optimizasyon olayına gelince Ps4'te oyunlar kasmasın diye grafik ayarları düşürülüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Game Man arkadaşımızın da dediği gibi daha günümüzde bile oyunları ultrada açamıyorken nasıl 7-8 sene boyunca ultrada oynatmasını bekleyebilirsiniz ki ? Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki şu anda toplanan en 3-4 bin tllik bir pcnin bile 3-4 yıl sonraki oyunları açacağının garantisi yok. Tamam konsollar iyidir,güzeldir fakat hiçbir zaman bir bilgisayar performansına ulaşamaz. Eğer illa istiyorsa alır bir bilgisayarcıdan 10-20 tlye kol ultra grafiklerde rahat rahat oyununu oynar,keyfine bakar. Optimizasyon olayına gelince Ps4'te oyunlar kasmasın diye grafik ayarları düşürülüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

10-20 TL ye kol :D Tuşları basmaz artık :D Ayrıca ben bu PC oyuncularının 4K diye ağlama sebebini de anlamıyorum. Yav arkadaş Steam kullancılarının %0,0010'dan azı ancak 4K kullanırken niye herkes 4K diyor acaba? 2 günde herkese 4K TV ve monitör dağıttılar da ben mi kaçırdım?

10-20 TL ye kol :D Tuşları basmaz artık :D Ayrıca ben bu PC oyuncularının 4K diye ağlama sebebini de anlamıyorum. Yav arkadaş Steam kullancılarının %0,0010'dan azı ancak 4K kullanırken niye herkes 4K diyor acaba? 2 günde herkese 4K TV ve monitör dağıttılar da ben mi kaçırdım?
Kardeşim öncelikle burada sadece 4K değil bilgisayarın 1080p görüntü performansı da daha iyi.
Ps4 Gta 5'i 1080p Medium ayarlarda oynatıyorsa tek bir GTX 970 1080p Ultra ayarlarda oynatabiliyor ki aralarında baya bir grafik farkı var.
Yine de şahsi görüşümce bu kişiden kişiye değişen bir durum. Kimisi dualshock ile oyun oynamayı sever,kimisi ise mouse-klavye ile . :)
Edit = Videoda 4K ile test yapılmış sadece onu bulabildiğimden koydum saygılarla :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı