GTX980 Ti vs GTX970 Performans Farkları

• Konuyu başlatan Yasin KARATEKE
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.372
Merhaba arkadaşlar sistem falan almayı düşünmüyorum sadece aklıma takılan bir soruyu sizlere yöneltmek istiyorum. Başlıkta da belli olduğu gibi aynı modelin bir alt ve bir üst sürümü bulunuyor aralarını fazla fark var mı yani? Performans olarak GTX980 Ti alıp GTA5 ultrada oynarken GTX970 de alıp GTA5'i ultrada oynadıktan sonra ne anlamı kalıyor o kadar para vermenin? Yani sadece üst model olduğu için mi o kadar fiyatı fazla yoksa bellek bakımından mı? Fiyatının fazla olmasını ve performansını merak ediyorum. Bu konuda sizlerin düşüncelerini almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler...

Örnek veriyorum; GTX 970, 1080p Ultra ayarlarda oynatırken MSAA ayarını 8X yaptığınızda kartın performansı yerle bir olacak. GTX 980 Ti da ise bütün ayarları 1080p Ultra yaptığında MSAA 8X olsa bile ortalama FPS 50 - 70 arasında değişecek.
Aradaki performans farkı budur. Yani ikisi de ultra ayarlarda oynatıyor, neden birine 1300 TL, diğerine 3000 TL veriyoruz diye birşey yok.

GTX 970 i üç hafta boyunca, GTX 980 Ti ı da yaklaşık üç aydır kullanan biri olarak söylüyorum.
Hatta Core i5 4570 gibi orta sınıf bir işlemciyle bile darboğaz yapmaması da ilginç.
Paranız varsa mutlaka ama mutlaka GTX 980 Ti tercih edin.

2k veya daha üst düzey bir çözünürlükde oynayacaksan 980ti tercih etmelisin. Maddi açıdan bakılacaksa hala 1080p ve 970 ikilisi çok güzel bir fiyat performans olarak sunuluyor. Şahsen ben 1080p de 980ti sli yapacağım şuan sadece tek kart aldım. İşi sadece zevkine yapıyorum. İlerde 2k monitör alırsam çok daha güzel olacakdır sende bu yönden bakarak düşünebilirsin :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı