Güç çekemeyen ekran kartı | Monster Abra A7 v14.2

Jaeden

Decapat
Daha fazla  
Merhaba;
Birkaç gün önce Monster Notebook'umu temizlemek için içini açtım unuttum o anlık dalgınlık ile batarya gücünü kesmedim ve tornavida anakartta bir alana temas etti ve çok ufak bir kıvılcım gibi veya bir ışık görür gibi oldum PC açtım baktım bozdummu diye sorun yok devam ettim temizledim termali sürdüm kapattım açtım performansta artış var mı diye bamak için PC'yi açtım fakat ekran kartına ne olduysa 30FPS üstü vermiyor ve 210MHz üstüne asla çıkmıyor(format dahi attım).
Neyse bugün tamirciye götürdüm inceledi parçalarda bir sorun olmadığını fakat;
MP2884A ekran kartı besleme chipi ve iç yazılım böyle bir şeyin gerekli olduğunu ve o çipleri değiştirmek için benden sadece 2 tane küçük şey için 1.500TL istedi adet başına.
Önerilerinizi bekliyorum aşağıda FurMark değerlerini bırakıyorum.

Kısa devre etmişsin. Söylemeden ne olduğu belli zaten. Besleme devresindeki converterlar zarar görmüştür. Onların bazı modelleri yazılımlı oluyor (aslında yazılım değil de programlamak zorunda oldukları için yazılım diyorlar.). Senin bahsettiğin model Monolithic Power'ın ürünü. Kaliteli bir converter ve kolay bulunan bir ürün değil. Basit MOSFET değişimlerine bile 3k para istiyorlar. Bana pahalı gelmedi ücret, dışarıda daha uyguna bulabilir misin bilemem.

Peki hocam ne yapmalı bunu teknik servisemi göndereyim yoksa tamirci bunu sizce yapabilirmi ve kendisi dediğine göre bu program/yazılım zor bulunan bir şeymiş bunu nereden teemin edebiliriz.

Peki hocam ne yapmalı bunu teknik servisemi göndereyim yoksa tamirci bunu sizce yapabilirmi ve kendisi dediğine göre bu program/yazılım zor bulunan bir şeymiş bunu nereden teemin edebiliriz.
Edemezsin, o yüzden fiyatı yüksek zaten. Sadece elemanı değiştirecek olsa 400 - 500 liraya yapardı muhtemelen. Sen şahsen ne elemanı temin edebilirsin ne de yazılımı ("Sen" derken senin özelinde söylemiyorum yanlış anlama. Ben de elemanı bulurum sana ama yazılımı bulamam mesela.).

Teknik servisler çok değişiyor ya. Kimi işinde çok iyi kimi ise sadece paraya bakıyor. Götüreceğin yeri araştırıp götür derim, ezbere götürme. Tamirci yapabilir mi sorusunun cevabı da aynı. Normalde elemanı ve yazılımı temin ettikten sonra yapması çok kolay bir iş. Ama adamın tek derdi işi yapıyorum ayağına parayı almaksa yapar 2 gün sonra yine bozulur. Bilemezsin. Yapılan işe garanti istiyorsan teknik servis daha mantıklı olabilir. En azından tekrar arızalanırsa garantin olur, götürür ücretsiz tekrar yaptırırsın. Ama teknik servis daha yüksek fiyat verebilir. Garanti vermiyorlarsa da teknik servise götürme zaten.

2 Tane çip ve işcilik dahilinde bana 5-6k ücret çıkardı. Teknik servise göndersem muhtemelen bana direkt anakart ücreti çıkartacaklar. Peki bu program bulunabilen bişey değilse tamirci nereden buluyor bunu anlamadım bana dediğine göre bunun için bir ek bir monster cihaz olması gerektiğini söyledi oradan alıp yeni getireceği parçaya yazıyorum gibi bişey dedi.

Sağlam cihazın configürasyon verisini özel bir programlama cihazıyla okuyup sıfır aldığı entegreye yazıyor. Yazılımı herhangi bir yerden almıyor yani. O yüzden sağlam bir tane lazım diyor.

1.5k demiştin sanki tanesine. Kaç tane yanmış ki 5 - 6k diyorsun? Sen servise götürebiliyorsan bence götürüp yine de bir sor. Evet genelde işgüzarlıktan direkt anakart değişimi diyorlar ama belli de olmaz. Yoksa farklı yerlerden fiyat al ama çok farketmez en ucuza yapacak adam zaten 3 - 4k'ya yapar bu işi.

2 Adet parça için tanesi 1.5k dedi totalde 3k ek olarak işcilik içinde 2 veya 3k da öyle ücret çıkardı. Servise versem en az 20 gün bilgisayarsız kalacağım.

Veyahut bu sorun %100 o parçadan kaynaklımı bios güncelleme yapsak vs düzelebilecek bir durumda değil mi. Ya da ben bunu örnek veriyorum 1 ay bu şekilde kullansam diğer parçalarada bir zarar gelir mi?

Arıza tespitini ben yapmadığım için 100% o parçadan diyemem. Adamın yaptığı tespit üstünden konuşuyoruz. Ama bir kıvılcım gördüysen kesinlikle bir yeri kısa devre etmişsindir. Etkilenen parça da ekran kartı olduğuna göre adamın tespiti doğru görünüyor.

"Bunu böyle kullanmaya devam etsem ne olur?" sorusunun cevabı tam muamma. Çünkü her an her şey olabilir. Çat diye kapanabilir, sistem çalışır ama ekrana görüntü gelmeyebilir, sürekli veya olur olmadık anlarda reset atabilir, komple sistem arızalanıp hiç açılmayabilir. Bunların hepsi mümkün. Eğer regülatörlerde arıza varsa mutlaka yaptırman lazım çünkü güç o elemanların sayesinde regüle ediliyor. Arızalılarken sisteme her an bir şey olabilir. Kimse de sana bir şey olmaz kullan diyemez. Bana sorarsan güvendiğin ya da en güvenilir bulduğun yere sistemi bir an önce yaptır. Gerekirse pazarlık et ama dediğim gibi kimse 3 - 4 liranın altına o işi zaten yapmaz, bu da aklında bulunsun.

O parayı gözden çıkardım zaten hocam tamirci o yazılım zımbırtısını arayacağım bulacağımında garantisi yok dedi bakalım bekliyoruz.

O parayı gözden çıkardım zaten hocam tamirci o yazılım zımbırtısını arayacağım bulacağımında garantisi yok dedi bakalım bekliyoruz.
Sen adama yaptırmaya niyetli olduğunu belirt. Para alabileceğini bilirse ve bulabilecekse bulur. Para alıp almayacağı belli değilse uğraşmaz. Ondan ses gelmeden önce sen yaptıracağım abi ne zaman ayarlayabilirsin falan tarzı bir sor. Yoksa onun dönüşü tahmin ettiğinden uzun sürebilir. Ama zaten yaptıracağını belirttiysen beklemekten başka yapabileceğin bir şey yok. En fazla alternatif yerlere bakabilirsin. Bir an önce çözersin umarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…