Güç kaynağı arızalı ise herhangi bir parçaya zarar verir mi?

Erdem YT

Hectopat
Merhaba hemen konuya gireceğim.

Sistemim yaklaşık 3 aydır açılmıyordu. Power düğmesine basıyorum fanlar yarım saniyeden az sürede dönüyor ve hiçbir LED yanmıyor (anakart LED'i hariç) ben anakarttan şüpheleniyorum çünkü PSU değişip denedim yine aynısı yaşanıyordu sanırım anakart kısa devre yaptı ama yine de emin değilim. Sorum şu ben şimdi yeni parçalar aldım geldiğinde toplayacağım fakat şu an kullandığım PSU da çalıştıracağım eğer PSU kısa devre yaptıysa veya anakart kısa devre yapıp PSU'ya zarar verdiyse yeni parçaları bozar mı bu PSU?

PSU Marka/Modelim: FSP H3-550 Hyper Pro aktif PFC 550W 80+

Hocam şu anda para kalmadı hiç hepsi anakart, RAM, işlemci ve soğutucuya gitti, maalesef baska PSU alacak kadar para kalmadı elimde ama dediğiniz gibi sorun sadece anakartta bence de.

Yani benim anakartım bozuldu. Bozuk da kaldı ama PSU'yu yakmadı yani kısa devre filan olmadı. Zaten bozsa şalter filan atıyor ben bir zarar geldiğini sanmıyorum ancak belli olmaz. Burada hiçbir şey olmaz diyemem. Bizim ya da sizin atladığınız bir şey olabilir. Başka bir PSU ile deneyip de karşılaştırmanız iyi olur ama ben düzgünce çalışıyorsa çok da takıntı yapmamanızı öneririm.

Yani benim anakartım bozuldu. Bozuk da kaldı ama PSU'yu yakmadı yani kısa devre filan olmadı. Zaten bozsa şalter filan atıyor ben bir zarar geldiğini sanmıyorum ancak belli olmaz. Burada hiçbir şey olmaz diyemem. Bizim ya da sizin atladığınız bir şey olabilir. Başka bir PSU ile deneyip de karşılaştırmanız iyi olur ama ben düzgünce çalışıyorsa çok da takıntı yapmamanızı öneririm.
yani başka bir PSU ile denediğimde de aynı şekilde fanlar yarım saniye altında dönüp duruyordu bu yüzden bende anakarttan kaynaklı olduğu düşüncesindeyim

birde fazla konu açmayım ufak bi soru için, şimdi eski anakartım için montaj vidasından 1 tane eksikti takılı değildide yeni aldığım anakarttada montajlama için 6 delik var fakat 5 tane vidam var 1 tane eksik olsa sorun yaratırmı ben bi şey olacağını sanmıyorum sonuçta her türlü havada duruyor 1 tane eksik olsa bile

PSU ya kısa devre yaptırarak çalıştırdım arızali olan anakartmıs galiba

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı