Güç Kaynağı Tavsiyesi

Soner Özaşık

Hectopat
Daha fazla  
Oturduğum mahallede çok küçük küçük elektrik kesintileri gerçekleşiyor. Mesela bazen 2-3 saniye olabilirken bazen hiç fark edilmeyecek kadar küçük oluyor bilgisayar kapanıyor ama etrafımdaki ışık, televizyon vb. hiç git gel bile yapmıyor. Güç kaynağından da hiç anlamam. Anakart'a göre mi alınıyor? Kasa boyutuna göre mi alınıyor? Hiç bilmiyorum. Güç kaynağı alacağım çok üst düzey bir şey olmasına gerek yok. Önerileriniz varsa dinliyorum.

Öneri yapabilmemiz için hiçbir detay vermemişsin. Bütçeni de bilmiyoruz.
İlk önce sistem bileşenlerini belirt, bütçeyi de ekle.

Oturduğum mahallede çok küçük küçük elektrik kesintileri gerçekleşiyor. Mesela bazen 2-3 saniye olabilirken bazen hiç fark edilmeyecek kadar küçük oluyor bilgisayar kapanıyor ama etrafımdaki ışık, televizyon vb. hiç git gel bile yapmıyor. Güç kaynağından da hiç anlamam. Anakart'a göre mi alınıyor? Kasa boyutuna göre mi alınıyor? Hiç bilmiyorum. Güç kaynağı alacağım çok üst düzey bir şey olmasına gerek yok. Önerileriniz varsa dinliyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat'ın bu rehberi size yardımcı olabilir.
Psu alırken 80+ sertifikası olmasına dikkat edin yoksa kesinlikle almayın.
Psu alırken sisteminizin güç tüketimine göre psu alın.
Bütçenizi ve bilgisayarınızın güç tüketimini yazarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.

Bilgisayarım yaklaşık olarak 290-320 aralığında güç tüketimi yapmakta. Bütçe var ama ne kadar ucuz olursa benim için o kadar iyi.

CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 450W GÜÇ KAYNAĞI
Sizin güç tüketiminize göre biraz fazla ama daha düşük güçte 80+ sertifikalı ve kaliteli bir ürün bulamadım.
Bence senin ihtiyacını ups (Kesintisiz Güç Kaynağı) daha iyi karşılar. Elektirik kesintilerinde güç kaybı yaşamazsın bilgisayarın açık kalır ve bileşenlerine zarar gelmez. Ama kalitesiz bir güç kaynağı kullanıyosan onu değiştirmende de fayda var.

Güç kaynağı en fazla ekran kartı yeterliliği için gereklidir. Ekran kartın neyse ona yetecek güç kaynağı tercih etmen gerekir. Tabi sadece yetmesi yeterli değil daha az güç tüketmeside önemlidir elektrik dalgalanmasına karşı koruması da önemlidir. Birde modüler ise montajda sıkıntı çekmezsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı