Güç tuşu bozuk tamamen kapalı ASUS ZenFone Selfie telefonu açmak

Jello The Bunny

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, telefonun modeli ASUS ZenFone selfie, üretim yılı 2015. güç tuşu tamamen bozuk.(ama kendime has yöntemimle açabiliyorum, aşağıda belirttim.)

Şimdi şöyle,

Şarj bir anda %40'lardan düştü ve telefon kapandı. Telefonu yeniden açmaya çalıştığımda, "Android başlatılıyor, uygulamalar optimize ediliyor 1/14 yazısı" çıktı. Fakat dolmasını olmasını beklesem de her seferinde başa sarıyor.

Gezdiğim tüm teknik servisçiler "yazılımsal bir sorun, format atılması gerek" dedi ama güç tuşu bozuk olduğundan ve parçaları artık piyasada olmadığından tamir etmeyi reddetti.
Format atabilmem için recovery moda girebilmem gerek. ASUS için ise bu güç+ ses tuşu demek, amaaa dediğim gibi... Bende güç tuşu mevta :(
Ne yapsam güç tuşu bozuk bir telefonu recovery moda alırım?

[Kendime has yöntemim şu:
1. tamamen off değilse ekrana iki kez tıklamam yetiyor, çünkü özelliği bu.
2. tamamen kapanmışsa, telefonu laptopa bağlarken ses(-) tuşuna basılı tutuyorum ve ASUS yazısı çıkar çıkmaz hızla bataryayı çıkarıp yerine takıyorum. Böylece laptoptan bağlantı sesi geliyor ve telefon açılıyor :p anlatması karışık ama uygulaması otuz saniye.]
Fakirliğin gözü kör olsun.

Arkadaşlar, telefonun modeli ASUS ZenFone selfie, üretim yılı 2015. güç tuşu tamamen bozuk.(ama kendime has yöntemimle açabiliyorum, aşağıda belirttim.)

Şimdi şöyle,

Şarj bir anda %40'lardan düştü ve telefon kapandı. Telefonu yeniden açmaya çalıştığımda, "Android başlatılıyor, uygulamalar optimize ediliyor 1/14 yazısı" çıktı. Fakat dolmasını olmasını beklesem de her seferinde başa sarıyor.

Gezdiğim tüm teknik servisçiler "yazılımsal bir sorun, format atılması gerek" dedi ama güç tuşu bozuk olduğundan ve parçaları artık piyasada olmadığından tamir etmeyi reddetti.
Format atabilmem için recovery moda girebilmem gerek. ASUS için ise bu güç+ ses tuşu demek, amaaa dediğim gibi... Bende güç tuşu mevta :(

2. tamamen kapanmışsa, telefonu laptopa bağlarken ses(-) tuşuna basılı tutuyorum ve ASUS yazısı çıkar çıkmaz hızla bataryayı çıkarıp yerine takıyorum. Böylece laptoptan bağlantı sesi geliyor ve telefon açılıyor :p anlatması karışık ama uygulaması otuz saniye.]

Keşke biraz daha anlaşılır yazsaydınız hocam. Bu arada ADB komutları ile recovery menüsünde girip format atabilirdiniz.

Buradaki gibi hata ayıklamayı falan açıp adb reboot recovery yazacaksınız. Aklınızda bulunsun.

Şimdi şöyle,

Telefon donanımından az çok anlıyorsanız güç tuşunun anakarttaki bağlantı yerlerini kısa devre yaparak güç tuşuna basmış gibi tepki vermesini sağlayabilirsiniz.

Sürücüler yüklü müydü?
Teknoloji konusunda gerçekten cahilim, lütfen maruz görün. Hangi sürücülerden bahsediyorsunuz? Neleri, nereden indirmem gerek? 😅
Ve bu arada yolladığınız linkte "Telefondan USB hata ayıklama ve OEM kilidini açmayı unutmayın" diyor. Ama benim telefonum şu an tamamen kapalı olduğu için bunları etkinleştiremiyorum. Bu yüzden telefonu görmüyor olabilir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı