Günlük kullanıcı için Linux dağıtımı önerisi

Makaleler
1
Arkadaşlar, Dual boot olarak kullanacağım. Daha önce Linux kullandım ama günün sonunda yine Windows'ta buluyorum hep kendimi.

Anlaşılan başlangıçta Windows benzeri deneyim yaşatacak bir şeyler arıyorum.

Zaten oyun oynayan biri değilim, oynayacak olsam Dual boot zaten bir tuşla Windows'a geçerim.

Şöyle beni Linux'a alıştıracak, çok yormayacak bir şeyler arıyorum.

Ben EndevourOS kullanıyorum. Masaüstü ortamı olarak ad Gnome 49 kullanıyorum. Vallahi ne yalan söylim, oyun ve uygulama belki Linux'a uyumlu değil fakat Gnome, bambaşka bir seviyeye ya. İnsanın Windows'a dönesi gelmiyor.

Oyun da oynuyorum. Until Dawn'ı bititreceğim yakın zamanda.

Neden EndevourOS kullanıyorum derseniz, Arch'a en yakın deneyimi sunuyormuş. Çünkü çok minimal. Gnome 49 zaten kullanıcı dostu bir arayüz. Ayrıca son çıkan güncellemeleri en iyi AUR'dan alıyoruz bence. O yüzden Arch Linux kullanmak şart.

Hocam Mint direk böyle yazmayan kural gibi başlangıç distrosu gibi bir şey. Klasik çoğu kişi bununla başlar sonradan değiştirir sistemlerini. Bende dahil.

Windows'a benziyor, az sorunlu, daha kullanıcı dostu. Kurulumu kolay, arayüze daha yatkın

Peki benim laptopumun kendi programları var. Acer care Control ve NitroSense. Care Control Center'dan şarjı 80'e limitliyorum. NitroSense'den ise klavye RGB ve güç modlarını kontrol edebiliyorum. Bunlar Linux'ta çalışabiliyor mu?

Peki benim laptopumun kendi programları var. Acer care Control ve NitroSense. Care Control Center'dan şarjı 80'e limitliyorum. NitroSense'den ise klavye RGB ve güç modlarını kontrol edebiliyorum. Bunlar Linux'ta çalışabiliyor mu?
Klavye için OpenRGB denemek lazım.
Güç kontrol yazılımı için Smart Battery yazılımı ya da TPL-UI yazılımı vardı yanlış bilmiyorsam. Deneme yanılma yolu biraz.

Başlangıç için Linux Mint, size hem kullanışlı hem de güvenilir bir Linux deneyimi sunacaktır. İhtiyaçlarınız değiştikçe, daha gelişmiş dağıtımlara da geçiş yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı