Güç Tuşundan Kapatma Sonrası Bilgisayar Açılmıyor

Kaanmt

Centipat
Geçen gün bilgisayarımda oyun oynarken durduk yere klavyenin bağlantısı koptu. Oyun açık kaldığı için PC'yi güç tuşuna kapattım ve bir daha açmaya çalıştığım hiç tepki vermedi. Sorun nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar hiç açılmıyorsa sorun ya güç kaynağında, ya güç kaynağı bağlantılarında ya da güç kaynağı kablolarındadır.

Pek tabii, çok basit bir şey olabileceği gibi PSU kaynaklı bir arıza da olabilir. Bu durumda onarım yerine yeni PSU almak daha mantıklı bir seçenek olur.

Power arızası gibi duruyor başka power ile test etme şansınız varsa test edin. Statik elektrikte birikmiş olabilir power fişini çıkartın güç tuşunu kapatın kasanın açma tuşuna 10-15 kere arka arkaya basın 1 dk sonra güç kablosunu takın güç tuşuna basın açmaya çalışın açılmazsa sorun büyük ihtimalle power diye düşünüyorum.

Power arızası gibi duruyor başka power ile test etme şansınız varsa test edin. Statik elektrikte birikmiş olabilir power fişini çıkartın güç tuşunu kapatın kasanın açma tuşuna 10-15 kere arka arkaya basın 1 dk sonra güç kablosunu takın güç tuşuna basın açmaya çalışın açılmazsa sorun büyük ihtimalle power diye düşünüyorum.
Denedim ama maalesef işe yaramadı. Psu nun yanıp yanmadığını öğrenmenin başka bi yolu yokmudur peki elimde başka güç kaynağı yok maalesef. Ayrıca alakası varmıdır bilmem ama anakartın üstündeki ışıklar ve farenin ışığı yanıyor ama klavyeyi taktığımda farenin ışığı sönüyor anakart ışığı ise sönüp birdaha yanıyor.

Son düzenleme:
Denedim ama maalesef işe yaramadı. Psu nun yanıp yanmadığını öğrenmenin başka bi yolu yokmudur peki elimde başka güç kaynağı yok maalesef. Ayrıca alakası varmıdır bilmem ama anakartın üstündeki ışıklar ve farenin ışığı yanıyor ama klavyeyi taktığımda farenin ışığı sönüyor anakart ışığı ise sönüp birdaha yanıyor.
Merhaba sorununu çözdünüz mü,çözdüyseniz nasıl çözdünüz?

Güç kaynağından gelip anakarta takılan 20+4 pinli görseldeki kabloyu, görseldeki gibi kısa devre yapın. Kısa devre boyunca güç kaynağı çalışıyorsa muhtemeldir ki bir sorunu yok demektir.
xxxxxxxx.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı