Güçlenmek için hareket sayısının bir önemi var mı?

uchiha249

Centipat
Yer
Elazığ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel İ5 13th gen
16 GB DDR4
RTX 2050
Meslek
Öğrenci
Dambıl ile çalışıyorum. Spor programımda yaklaşık 8 10 tane ağır hareket var (çok ağır değil abartmayayım:X) neredeyse hepsinde 5x10-15 tarzı çalışıyorum ama programım bana düzgün gelmiyor. Bulabildiğim bütün iyi hareketleri ekledim. Kol/Üst vücut ağırlıklı çalışıyorum. Daha ayrıntılı olması için hareketleri atabilirim. Sizce ne kadar çalışırsam/hareket eklersem o kadar mı güçlenirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelişmek ve güçlenmek için yüksek ağırlık tükeniş yapman gerek çok hareket yaparsan gelişim olmaz. Örneğin kol için 2 tane hareket yaparsan yeterli olur.

seti sağlam şekilde atarsan az gelmez. Az geliyor diye gelişimi engelliyorsun, tahmimen yeni başladın ve hızlı gelişim istiyorsun.

seti sağlam şekilde atarsan az gelmez. Az geliyor diye gelişimi engelliyorsun, tahmimen yeni başladın ve hızlı gelişim istiyorsun.
8. sınıfa geçmeden gelişsem iyi olur. Hızlı olması önemli değil. Yani mesela 2 hareket seçsem en etkilisinden set ini sayısını vs artırsam

Sırt gibi büyük kas grupları için 3-4 hareket olabilir fakat kol küçük kas grubu. Örneğin ben 1 tane triceps hareketi yapıyorum ama tricepsim gayet büyük ve iyi durumda. Set sayısını arttırma, tekrar sayısını arttır yapabildiğin en yüksek tekrarı yap ağır ağırlıklarla.

Dambıl ile önerdiğiniz hareket var mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…