Güçlü bir bilgisayar varken PS5 alınır mı?

Hocam, benim aklımda bir soru var. İyi özelliklere sahip bir PC'm var (RTX 3060 Ti + Ryzen 9 5900X + 32 GB RAM) ve bu PC'ye sahip olduğum için Xbox Series X almayı düşünmüyorum açıkçası. PlayStation 5 çok daha cazip geliyor (kendini kanıtlamış özel oyunlar, indirimler, DualSense, vb.). Sorum ise; sizce PlayStation 5 alınır mı, herhangi bir kronik sorun problemi yaşar mıyım, sizce seneyi beklemem daha mı mantıklı (CPU'nun değişeceği söyleniyor)?

Not: Oyun fiyatları önemli değil çünkü gördüğüm kadarıyla indirimlerde gayet güzel oyunlar (örneğin: Assassin's Creed Odyssey, GoW, TLOU2.. ) 300TL ve hatta 100 TL'nin altına iniyor. Bununla beraber oyunları hemen ilk çıktılarında almıyorum genellikle ve Plus ile Collection sistemi olması da ayrıca oyunlara ulaşımı kolaylaştırıyor.

1 yıl sonra almanız daha iyi olur. Hem çoğu sorun gider hem bayağı bir oyun çıkar. Zaten eski oyunlarla uyumlu olduğu için PS4 oyunlarından birini alıp oynayabilirsiniz.

Valla iyi bir bilgisayarda sabit her oyunda 144FPS alıp monitöründe 144HZ ise PLAYSTATION un yüzüne bile bakmazsın. Bana göre konsollar çağının çok çok gerisinde kaldı. Eskiden bilgisayarlar ile 60FPS zor alınırken yada grafikleri FULL yapamazken konsollarda rahatça 60FPS alıyordun alamazsan da FULL grafiklerde oyun oynayabiliyordun ve bu konsolu tercih ettiriyordu fakat artık işler değişti, konsol parasına çok çok daha performans alabiliyorsun, demem o ki konsollar çok geride kaldı ve PS5 te XBOX serileri de çok geride, eğer konsollar şunu deseydi, ''Her oyunda FULL grafiklerde 100FPS sabit alacaksınız'' o zaman insanlar konsollara daha çok ilgi gösterirdi. Benim görüşüm bu yönde, katılan olur katılmayan olur ama konsollar artık zevk işi. 10000 lira verip 60 fps oynamak yerine 10000 lira verip gözüme şenlik yaparım, yanına da bir tane DUALSENSE yada XBOX CONTROLLER.
Ayrıca küçük olmasını istiyorum falan diyenlerde olacak muhtemelen onun için de bir sürü alternatif var.

trident-Arctic-kv-bg.jpg

MSI MPG Trident 3 Arctic 10th​

pic_desktop.jpg

ASUS ROG GR8 II​

Buyurun konsol boyutunda, dilediğin gibi yükselt, özelleştir, yada sadece konsol gibi televizyonun yanına koy, STEAM konsol görünümünü de başlat, ayrıca ücretsiz oyunlar ve konsollara göre çok çok alternatif oyunlar, indirimler vs.
Konu nerelere geldi :D
AYRICA BU BİLGİ TAMAMEN BENİM TEORİMDİR;
Fark eden olmuştur belki, konsollardaki 60FPS ile bilgisayarlardaki 60FPS sanki çok farklı gibi, bilgisayar kasıyor gibi geliyor, bunu önlemenin en iyi yolu da VSYNC özelliğini açmak :)

Son düzenleme:
Hocam, benim aklımda bir soru var. İyi özelliklere sahip bir PC'm var (RTX 3060 Ti + Ryzen 9 5900X + 32 GB RAM) ve bu PC'ye sahip olduğum için Xbox Series X almayı düşünmüyorum açıkçası. PlayStation 5 çok daha cazip geliyor (kendini kanıtlamış özel oyunlar, indirimler, DualSense, vb.). Sorum ise; sizce PlayStation 5 alınır mı, herhangi bir kronik sorun problemi yaşar mıyım, sizce seneyi beklemem daha mı mantıklı (CPU'nun değişeceği söyleniyor)?

Not: Oyun fiyatları önemli değil çünkü gördüğüm kadarıyla indirimlerde gayet güzel oyunlar (örneğin: Assassin's Creed Odyssey, GoW, TLOU2.. ) 300TL ve hatta 100 TL'nin altına iniyor. Bununla beraber oyunları hemen ilk çıktılarında almıyorum genellikle ve Plus ile Collection sistemi olması da ayrıca oyunlara ulaşımı kolaylaştırıyor.
Alınır ya. Ama Xbox almayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı