Gümrükte 5 ürün nasıl hesaplanıyor?

Makaleler
3
Selamlar,
AliExpress üzerinden bir sipariş geçeceğim. Sepetim şu şekilde:

1726300235780.png

35 dolar sınırına yaklaşmıyorum, ancak adet olarak bakarsak 12 adet ürün var. Bunlar birbirine bağlantılı parçalar, yani vida ve somunu gibi düşünün. Ayrı ayrı satılıyor aslında, hepsi birbirine bağlanıyor. Tek pakette bağlayıp bile gönderebilirler.

Sınır 35 dolar değil 30 euro. Güncel kuru 37.50 olarak hesaplarsanız sizin tutar 10TL ile sınırı geçiyor. Riskli bir durum gibi haberiniz olsun.

Selamlar,
AliExpress üzerinden bir sipariş geçeceğim. Sepetim şu şekilde:

Eki Görüntüle 2310037

35 dolar sınırına yaklaşmıyorum, ancak adet olarak bakarsak 12 adet ürün var. Bunlar birbirine bağlantılı parçalar, yani vida ve somunu gibi düşünün. Ayrı ayrı satılıyor aslında, hepsi birbirine bağlanıyor. Tek pakette bağlayıp bile gönderebilirler.
Bu ürün gümrükte kalır. Ancak durumu farklı. Paket olarak geleceği için toplamda tek ürün sayarlar. 5 Ürün sınırına takılmaz. Ancak aynı üründen maksimum 2 adet almanızı öneririm. Gümrük memuruna bağlı olarak 3 adet ürünün gümrükten döndüğü oldu.

Bu ürün gümrükte kalır.
Aynı ürün yok pakette. Ürünün gümrükte kalacağı hiçbir durum yok bu şekilde. Deneyim olarak paylaşıyorsunuz farkındayım fakat kesin yargı ile yanlış bilgi veriyorsunuz. Sizde 3 üründe gümrükte kalmasıyla burada birbirine benzer ürünlerden dolayı gümrükte kalabilme ihtimali olması aynı şey değil. Her ürün gümrükte kalabilir zaten gümrük memurunun keyfi yetmezse ama bu durumda takılacak bir şey yok

Aynı ürün yok pakette. Ürünün gümrükte kalacağı hiçbir durum yok bu şekilde. Deneyim olarak paylaşıyorsunuz farkındayım fakat kesin yargı ile yanlış bilgi veriyorsunuz. Sizde 3 üründe gümrükte kalmasıyla burada birbirine benzer ürünlerden dolayı gümrükte kalabilme ihtimali olması aynı şey değil. Her ürün gümrükte kalabilir zaten gümrük memurunun keyfi yetmezse ama bu durumda takılacak bir şey yok

Siz de kesin yargı ile yanlış bilgi veriyorsunuz o ne olacak? Kargo ücreti dahil değildir diye hangi yönetmelikte yazıyor kaynak gösterir misiniz?

Durumu açıkladım. Daha önce Aliexpressten aynı 3 adet ürünüm hem geçti hem geçmedi. Kanuna göre aynı üründen maksimum 3 adet alabilirsiniz. Sadece gümrük memuru küçük bir ürün bir şey olmaz derse geçer. Tamamen inisiyatifine kalmış.

Siz de kesin yargı ile yanlış bilgi veriyorsunuz o ne olacak? Kargo ücreti dahil değildir diye hangi yönetmelikte yazıyor kaynak gösterir misiniz?

1726301462812.png

"eşya" olduğu açıkça belirtiliyor Resmi Gazete'de. 150€ sınırı varken de böyleydi bu zaten. Kargo + vergiler hariç ürün fiyatı 150€ olarak hesaplanırdı. Şimdi ise €30'a düştü. Değişen şey verginin artması ve ürün bedelinin azaltılması. İşleyişte kargo veya verginin dahil edilmesiyle ilgili bir değişiklik yok.

Durumu açıkladım. Daha önce AliExpress'ten aynı 3 adet ürünüm hem geçti hem geçmedi. Kanuna göre aynı üründen maksimum 3 adet alabilirsiniz. Sadece gümrük memuru küçük bir ürün bir şey olmaz derse geçer. Tamamen inisiyatifine kalmış.

Zaten şu anda onu da değiştirdiler. Adet 2 oldu. Yani aynı üründen 2'den fazla alırsanız ticari olarak algılanır diyorlar. Ve 1 ay içinde en fazla 5 adet farklı sipariş geçebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı