Impromptu

Centipat
Başlıktan da anladığınız üzere konu çok net, hiçbir mantığı olmayan bir uykusuzluk (bunu yazarken bile saat 2:50 olmuş) bir insan gün boyu yorgunluk çekip gece yatağa yattığı an nasıl dinçleşebilir? Öğrenciyim; her sabah 7'de kalkıp okula gitme tufanı saatlerce beyninin yıkanması, yorgun argın eve varma ve ödev sınav derken yatıp sona Eren bir gün lakin o günün sona erdiğini hiç göremiyorum. Bazen eve geldiğimde saat gece 3-4 gibi zorla uyuduğum için çektiğim yorgunluk ile 1-2 saat uyuyorum ve tekrar kalkıyorum, velhasıl ki gece olduğunda o yorgunluk kaçıyor, uykum gelmiyor, uyuyamıyorum. Bunun nedeninin o uyuduğum birkaç saatlik uykudan olduğunu düşündüğüm için eve geldiğimde uyumayı bıraktım ve ne yaparsam yapayım yine uyku gelmiyor, gece 2-3 saat uyuyorum, okula gidip binbir türlü eziyet çekiyor daha sonrasında eve gelip derslerle uğraşıyorum, yorgunluktan beynim yamulmuş şekilde uyumamak için direniyorum ve gece 12 olup yatağa yattığımda o uyku sönüyor, bir anda dünyanın en enerjik insanı oluyorum, hiç abartmadan diyeyim İngiltere'ye götürün caraboa cup finalinde 90dk sol kanat oynayacak kadar enerjik oluyorum o direnişlerin sonunda yatağa yatınca. Aslında bir konuya daha bağlıyorum bu uyku muhabbetini; nefret ettiğim okul ve tatsız hayatım. Ben uzun zamandır pek renkli bir hayat sürmeyen, her gün aynı sıkıcı monoton şeyleri yapıp duran ve sevdiğim şeylerden bile zevk almayacak dereceye gelmiş, tıpın deyimiyle "tükenmişlik sendromu" geçiren mutsuz bir bireyim, her gününün bir önceki gününün kopyası olduğunun farkında olan, kendimi birşeylerin içinde dalıp götüremeyen, geçmişin pişmanlığı ve geleceğin kaygısıyla bugününü kaybeden, evden dışarı çıkmayan, pek sosyal çevresi olmayan, muhtemelen kelimelerin kifayetsiz kalacağı türden yalnızlık çeken bir adamım. Gün boyu yorgunken gece neden bastığını anlayamadığım uykusuzluğumun ise benim için tek bir nedeni var; yeni bir güne kalkmak istememem. Ben yeni bir güne kalkmak istemiyorum, ben uyumak istiyorum ama uyanmak istemiyorum. Berbat geçen günümün yarına uyanarak tekrarlanmasını istemiyorum ve bu yüzden uyuyamıyorum ve bunlardan da kurtulamıyorum.
Bu kadar boş konuşmanın ardından sadete gelecek olursak ise soracağım şeyler şu:
Gün boyu göz altları şiş uyksuzuluk ve yorgunluk hisleriyle talan olmuş bir şekilde takılırken gece kaçan bu uykumu nasıl düzeltebilirim, en başında ise bu yaşama isteksizliğinden nasıl kurtulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı şeyler yapmaya çalış aynı şeyleri bende yaşıyorum
Hapda alabilirsin dozunu abartmadan.

Farklı şeyler yapmaya çalış aynı şeyleri bende yaşıyorum
Hapda alabilirsin dozunu abartmadan.
Biraz geç gördüm hocam saat yine 3:02 . Farklı şeylerden kasıt nedir anlayamadım, ne imkan ne de bir istek var. Hap tarzı şeyler düşünüyorum başka çarem yok gibi, yıllar geçti bu lanet uykusuzluk bırakmadı peşimi, özellikle de şu telefon mahvediyor beni yatmak ve uyumak arasındaki ince çizgi tamamen orada geçiyor. dağ başında bir kulübede 1-2 ay yaşamam lazım sanırım.

Youtube videosu aç. sesi az bir şey aç koy kenarda dursun. Gözünü kapat. Ekranı da 20 30dk sonra kapanacak şekilde ayarla şarjın bitmesin.

Sanırım fiziksel olarak yorulmanız lazım. Ciddi anlamda gündüzleri yorgun hissediyorsanız kendinizi yormayı deneyin.
En iyisi koşmak sabah zorla erken kalkıp koşun eğer bu da olmuyorsa bi doktora gözükün.
Zamanında böyle bir sıkıntım vardı işte bile oturduğum yerde uyurken gece uyuyamıyordum, en son dayanamadım kan değerlerine baktırdım nerdeyse kusursuz dedi doktor kendim de baktım internetten araştırdım hiç bi sorun her şey olması gerektiği gibi aradan zaman geçti şans eseri bi gün soğuk algınlığı için acile gittim orda kalçadan bi iğne vurdular sanki felç oldum dedim noluyor sağ tarafım kalçadan aşşağıya kadar kaskatı kesildi canım yanıyor acayip kalkamadım bile hemşireye dedim ben kalkamıyorum yanındakiyle konuşmaktan bakmadı bile geçer birazdan dedi yok geçmiyor bi 10 dk kalkamadım sonra zar zor kendi kendime çıktım bi başka hemşireye gittim bişey olmaz geçer birazdan dedi.
Ben de panik yaptım hiç başıma gelmediği için hem çok canım yanıyor hem de yürümekte inanılmaz zorlanıyorum taksiye zar zor bindim eve gittim gece gece uyuyamadım filan tam 1 hafta öyle geçti sonra doktora gittim dedim bu normal değil hiç kimse ilgilenmedi nereye gittiysem bişey olmaz geçer diyorlar sadece sanki ölüme terkedilmiş yaralı atlar gibi hissettim. Sonra sağolsun aile hekimine gittim dedi oluyor böyle bazen sinire denk geliyor sana magnezyum birde kas gevşetici vereyim. Bunları aldım çok sağlam uyku yapıyordu özellikle magnezyum içer içmez etki göstermeye başlıyor. Kas gevşetici de pamuk gibi yapıyor yataktan kalktığımda kuş gibi hissediyordum o şekilde düzeldi uykum aylar geçti hala uykum düzenli istediğim zaman yatıp uyuyabiliyorum geceleri sabahları da istediğim zaman rahatça kalkıyorum ama kas gevşeticiyi uzun kullanınca etkisi gidiyor sanki ben o zaman bacağım düzelene kadar içtim düzelince bıraktım bi daha da kullanmadım. Benim tavsiyemle hiç bir takviye ilaç kullanmayın tabi doktora gidip bi baktırın belki sizde eksik bişeyler vardır.
Şimdi dersen niye uyanıksın bu saatte madem düzeldi web sitemi bitirmeye çalışıyorum.
Yazım hataları için kusura bakmayın.

O yaşadağınız sorun bende de var maalesef. Geçmişte farklı çözümler denesem de kayda değer bir çözüm bulamadım. Sabah erken saatlerde uyanıp yavaş yavaş uyku saatini geriletmeye çalışın belki işe yarar.

Psikolojik destek al ve kendine fiziksel bir uğraş bul vücut geliştirme olur koşu olur ama bul yani. Psikolojik destek alırsan ilaçta yazabilir en azından düzeltir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…