Güncel olarak Comnet Deneyimlerim (Son Durum)

Avrupa yakası türknet (TT-Fiber) durumlar bu şekilde, karşılaştırma yapmak isteyen arkadaşlar için atıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    14,2 KB · Görüntüleme: 180
Aga bu routerların, şirketlerin kendi verdiği ile arasındaki temel farklar ne oluyor? Türk Telekom fiber için yeni bir modem vermişti.

Şuydu sanırım;

Eki Görüntüle 1002876

Türkiye'ye geldiğimde aklımda bu modemi almak var önerildiği için. Ne gibi farklar olur? Almaya değer mi?

Buydu sanırım;

Bu router'ın 2.4 Ghz bandı biraz dandik ve yetersiz.

Bu router 5 Ghz bandında maksimum 866 Mbps verebiliyor. O da Laboratuvar şartlarında. Biraz daha iyi olabilir.

Bu H298A modeli değil sanırsam çünkü üstünde DSL yazıyor galiba. Bu H268A cihazı olabilir.
VDSL altyapıda H268A verebiliyorlar yada siz satın alıyorsunuz. Fiber altyapıda Kiralama ile H298A sahibi olunuyor, satın alınabilen bir cihaz değil.

Her zaman kendi modeminizi kullanın :). Keenetic cihazlarını oldukça beğeniyorum. Kendi kullandığım Asus cihazı da güzel.
Bundan iyi olduğu kesin evet :).

Son düzenleme:
Aga bu routerların, şirketlerin kendi verdiği ile arasındaki temel farklar ne oluyor? Türk Telekom fiber için yeni bir modem vermişti.

Şuydu sanırım;

Eki Görüntüle 1002876

Türkiye'ye geldiğimde aklımda bu modemi almak var önerildiği için. Ne gibi farklar olur? Almaya değer mi?

Buydu sanırım;

Verdikleri modem gayet iyi bence.
Özellikle verdikleri vdsl modemlere göre kat ve kat iyi.
Çekimini filan ben kullanırken beğendim :)

Keenetic veya başka markalarla aralarındaki fark bana göre yapılan ayarlardır.
Verdikleri modemde hız sınırı yapılmıyor ama keenetic yapılıyor benim için en önemlisi o.
Çünkü 100 mbps interneti 1 kişi telefondan indirme yapınca 5 Ghz ile veya kablolu diğer kullanıcılarda etkileniyor.

Bende geçmeyi düşünüyorum VDSL 100 paketine. Önerir misiniz? Bu aralar sayfa yüklenmesinde, telefonda vs internet yavaş gibi hissediyorum. Kontrol ettiğim de ise 86 gözükmesine rağmen sayfa yüklemeleri çok ağır. TurkNet kullanıyorum.

TurkNet'ten geçeceğim için kurulum ücreti gibi bir ücret çıkar mı?
@erengore

Son düzenleme:
comnet e ilk abonelikte ilk ay ücretsiz faydalanabilmek için comnet i bana önereb,lecek biri varmı?
Ben Comnet tercihinde bulundum ve Yurtdışı pinglerinde ciddi bir düşüş yaşadım. Düşünebilirsiniz. NetSpeed bugünlerde biraz problemli sanırım. Çoğu kişi hız düşmesi ve ping değişkenliğinden şikayetçi bugünlerde. Bölgesel de olabilir ancak belirtmekte yarar var.
comnet e ilk abonelikte ilk ay ücretsiz faydalanabilmek için comnet i bana önerebilir misiniz?

Ben bir arkadaşıma tavsiye ettim Comnet'i. Kendim de şu anda Netspeed'den TT FTTH altyapısından 100 Mbps'lik paket kullanıyorum. Ping ile ilgili birkaç sorunum var ve şu anda destek taleplerim mevcut Netspeed'e. Çözülmezse ben de geçmeyi düşünüyorum. Müşteri hizmetlerine ulaşmak biraz sıkıntılı ama onun dışında gayet memnun arkadaşım. Bu kod da ona ait. Evrak kısmında da işler şöyle yürüyor. Öncelikle siz evrakları imzalayıp resmini sisteme yüklüyorsunuz ve hizmetinizi aktif ediyorlar. Sonrasında 1 hafta içinde evrakları kendilerine ulaştırmanızı istiyorlar ancak burada da şöyle bir sıkıntı var kargo ücretini siz ödüyorsunuz. Sorduğumuzda eskiden kendilerinin karşıladığını, ancak artık karşılamadıklarını belirttiler. Yurtiçi Kargo ile anlaşmalılar ama ücreti siz ödediğiniz için başka firma ile de gönderebilirsiniz. Burada tek dikkat etmeniz gereken husus 1 hafta içinde ulaşması şart. Bir de benim Comnet'te hoşuma gitmeyen FTTH altyapıda aboneliğinizi sonlandırdığınızda modemi yine kargo ücretini siz ödeyerek kargoluyorsunuz. Bir de tam anlayamadığım hatalı arıza bildirim ücreti diye bir şey var. Onu kendiniz sorarsanız daha iyi olur ben yanlış bilgi vermeyeyim.

Ben bir arkadaşıma tavsiye ettim Comnet'i. Kendim de şu anda Netspeed'den TT FTTH altyapısından 100 Mbps'lik paket kullanıyorum. Ping ile ilgili birkaç sorunum var ve şu anda destek taleplerim mevcut Netspeed'e. Çözülmezse ben de geçmeyi düşünüyorum. Müşteri hizmetlerine ulaşmak biraz sıkıntılı ama onun dışında gayet memnun arkadaşım. Bu kod da ona ait. Evrak kısmında da işler şöyle yürüyor. Öncelikle siz evrakları imzalayıp resmini sisteme yüklüyorsunuz ve hizmetinizi aktif ediyorlar. Sonrasında 1 hafta içinde evrakları kendilerine ulaştırmanızı istiyorlar ancak burada da şöyle bir sıkıntı var kargo ücretini siz ödüyorsunuz. Sorduğumuzda eskiden kendilerinin karşıladığını, ancak artık karşılamadıklarını belirttiler. Yurtiçi Kargo ile anlaşmalılar ama ücreti siz ödediğiniz için başka firma ile de gönderebilirsiniz. Burada tek dikkat etmeniz gereken husus 1 hafta içinde ulaşması şart. Bir de benim Comnet'te hoşuma gitmeyen FTTH altyapıda aboneliğinizi sonlandırdığınızda modemi yine kargo ücretini siz ödeyerek kargoluyorsunuz. Bir de tam anlayamadığım hatalı arıza bildirim ücreti diye bir şey var. Onu kendiniz sorarsanız daha iyi olur ben yanlış bilgi vermeyeyim.
benim kendime ait modemim var. yine de modem mi verecekler? Ben 35 Mbps lik en uygun tarifesine geçmek için başvuruda bulunmayı düşünüyorum. abonelik sonlandırması konusunda da ek bir maliyet vs çıkarmaları hiç hoş değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı