Hocam bende geri yükleme, sürücüleri en iyi duruma getir, telemetriler ve Insider kapalı kendim kapattım sizce doğru mu? Hizmetlerden Insider ve bağlı kullanıcı deneyimleri telemetrisi kapalı. @Eray T

Geri yükleme ve sürücüleri en iyi duruma getiri açmanı öneririm.
 
Tam güzel rehber diyecektim ki Driver Booster'ı göreseye kadar :(

Windows Defender'ı kapatmayı önermiyorum 👎🏻

10. Maddeye kesinlikle katılmıyorum. Driver Booster asla ama asla kurulmamalı.
Driver Booster programına neden karşısınız? Bu programa neden bu kadar karşı olunduğunu gram anlamıyorum. Senelerdir kullandığım ve bir kez bile sorunla karşılaşmadığım bir program.
 
Merhaba;

Bazı sebepler nedeniyle kimsenin yeni bir bilgisayar almak istemediğinin farkındayım. İnternette birçok konu var ve uzun bir araştırma sürecinden sonra bu rehberi hazırladım. Görüntünüzü neredeyse hiç bozmadan yani daha çok bilgisayarı optimize etme, sistem hatalarını giderme ve maksimum performansı alma gibi konulara yönellik açıklamalı bir şekilde yazdım. Yani acaba bunu yapınca bilgisayar çamur gibi mi gözükücek kaygınız olmasın. Eğer bir sorun yaşarsanız yine mesaj olarak belirtebilirsiniz. Benim gözlemlediğim kadarıyla eğer hiçbirini yapmadıysanız bilgisayarınız şahlanacaktır. Garantisi benim :) şimdiden teşekkürler.

1- Artık dosyaları silme.
2- CMD ile bütün sistem sorunlarını onarma.
3- Kayıt defteri onarma ve birtakım düzenlemeler.
4- Gelişmiş sistem ayarları.
5- Ayarlar uygulaması.
6- Maksimum performans için NVIDIA Denetim Masası ayarı.
7- Disk eniyileme.
8- Windows Defender kapatma.
9- HPET kapatma (çok önemli)
10- Gereksiz hizmetleri kapatma: Oosu 10+
11- Ücretsiz en iyi virüs tarama uygulamalarından: Malwarebytes.
12- Detaylı temizlik yapmak isteyenlere: Wiztree.


1- Artık dosyaları silme

Öncelikle Win+r ile çalıştırı açıyoruz.
Eki Görüntüle 1815046

Böyle bir sekme açılacak. Buraya sırasıyla prefetch, temp, %temp% yazıyoruz ve içlerindeki bütün dosyaları gönül rahatlığıyla silebilirsiniz. Bunlar bilgisayarınızdaki bir şey indirdiğinizde veya sildiğinizde o dosyalardan arta kalan normalde kendiliğinden silinmesi gereken ama silinmemiş dosyalardır. Yalnız prefetch düzenli olarak değil de bir kere yapılmalıdır çünkü oradaki dosyalar bilgisayarınızdaki uygulamaların daha hızlı açılmasını sağlar.


2- CMD ile bütün sistem sorunları onarma
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıyoruz. Sırasıyla aşağıdaki kodları çalıştırıyoruz.

Chkdsk /r /f: Bir disk birimindeki dosya sistemi ve dosya sistemi meta verilerinin bütününü taramak ve bulduğu mantıksal dosya sistemi hatalarını düzeltmektir. Ayrıca hedef diskte fiziksel hasar nedeniyle oluşan bozuk sektörleri tespit etmek için de kullanılabilir. Kesinlikle tavsiye ediyorum gereksiz disk kullanımını azaltır,%100 disk kullanım sorunları giderir.

SFC /scannow: Windows sistem dosyalarını onarır.

DISM /online /cleanup-image /checkhealth

DISM.exe /online /cleanup-image /scanhealth

DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth: Bu üçü aynı şekilde bilgisayarınızdaki sorunları tarar ve optimize eder.

Powercfg /duplicatescheme E9A42B02-D5DF-448D-AA00-03F14749Eb61: Bilgisayarınıza nihai performans güç planını ekler, yüksek performansa göre kıyaslandığında aynı FPS değerini daha düşük gecikme ile verir.


3- Kayıt defteri onarma ve birtakım düzenlemeler
Yine Win+r ile çalıştırı açıyoruz ve bu sefer Regedit yazıyoruz ve yönetici olarak çalıştırma iznini kabul ediyoruz.

Eki Görüntüle 1815048
Önünüze böyle bir sekme gelecek. Buradan sırasıyla aşağıdaki adreslere gidiyoruz:


HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile yolundaki networkthrottlingındex kaydını ffffffff olarak değiştiriyoruz. Böylece, Windows'un ağ bant genişliğine koyduğu limiti kaldırıyoruz.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile yolundaki systemresponsiveness kaydını 00000000 olarak değiştiriyoruz. Windows genel uygulamaların ve bazı oyunların sistem kaynaklarının sadece %80'ini kullanmasına izin verir. Bu limiti kaldırıyoruz.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile\tasks\games yolundaki GPU priority kaydını 8 ve priority kaydını 6 olarak değiştiriyoruz. Aynı şekilde, bu tarz uygulamaların önceliklerini de arttırıyoruz.

Bunlardan 1. si dışındakiler opsiyoneldir. İsterseniz yapmayabilirsiniz.


4- Gelişmiş sistem ayarları

Arama kısmına gelişmiş sistem ayarları yazıyoruz açılan sekmeden performansa giriyoruz ve sadece fotoğraftaki tikleri açıyoruz.

Eki Görüntüle 1815052
Bu arayüzünüzü ciddi oranda akıcı ve hızlı yapacaktır.

Aynı sekmeden bir sağdaki gelişmişe girip sanal bellek kısmındaki değiştir sekmesine giriyoruz.

Eki Görüntüle 1815055
Yukarıdaki tiki kaldırıp ne kadar sanal bellek vermek istiyorsanız MB cinsinden kutucuğa yazınız. Bu ayar sanal olmayan RAM kullanımını özellikle yüksek RAM gerektiren oyunlarda vesaire kullanımı azaltır. Benim tavsiyem 8196 ideal bir değerdir. Tamam ve sonrasında uygula deyip kapatın sekmeyi, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecek.


5- Ayarlar uygulaması
Ayarlara giriyoruz ve kişiselleştirmeden saydamlık efektlerini kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 1815058

Aynı şekilde oyun modunu buluyoruz ve açıyoruz.
Eki Görüntüle 1815066

Bildirimleri bulup hepsini kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 1815069



Eğer Windows 10 kullanıcısıysanız donanım hızlandırmalı GPU işlemesini açıyoruz.
Eki Görüntüle 1815072

Şimdi depolamadan geçici dosyalara giriyoruz. Buradan Windows Update, teslim iyileştirme doslayaları ve Windows hata raporlarını gönül rahatlığıyla silebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1815080

Son olarak başlangıç uygulamalarına gelin ve eğer önemli bir uygulama yok ise hepsini kapatın.
Eki Görüntüle 1815073

Bu ayarlar bilgisayarınızdaki işlemci kullanımını, takılmalarını azaltır.



6- Maksimum performans için NVIDIA Denetim Masası ayarı

Bu ayar yalnızca NVIDIA ekran kartı kullanıcıları içindir. Masaüstüne sağ tıklayıp Denetim Masası'na giriyoruz ve sırasıyla fotoğraftakileri yapıyoruz.
Eki Görüntüle 1815082Eki Görüntüle 1815083
Eki Görüntüle 1815084Eki Görüntüle 1815085
Bu ayarlar ekran kartınızın minimum görüntü kaybı ile maksimum performans almanızı sağlar. Tercih edilen grafik işlemcisini seçmeyi unutmayın yoksa hiçbir işe yaramaz yaptıklarınız.



7- Disk eniyileme
Bu bilgisayara girip C: Ya sağ tıklayıp özellikler diyoruz. Araçlar sekmesinden "en iyi duruma getir" e giriyoruz.

Eki Görüntüle 1815093
Böyle bir ekran önümüze gelecek. Buradan benim tavsiyem aşağıdaki ayarları değiştir yerinden haftada bir kez yapmaya ayarlayın ve şimdi de kendiniz bir defa en iyi duruma getire tıklayın. Bu diskinizi optimize edecek daha verimli ve daha performanslı çalışmasını, bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını sağlayacak.

8- Windows Defender kapatma

ÖNEMLİ!!
Bu ayarı eğer kendinize güveniyorsanız kesinlikle yapmanızı tavsiye ediyorum çok ciddi FPS artışı sağlıyor. defender control programı buradan indirebilirsiniz güvenilirdir fakat indirmeden Defender'i manuel olarak kapatın yoksa Defender virüs algılıyor. Programı "sordum" şifresi ile RAR'dan çıkardıktan sonra çalıştırıyoruz.

Eki Görüntüle 1815095
Bu şekilde küçük bir pecere açılıyor önümüze. Windows Defender'i devre dışı bırak diyerek kapatıyoruz. Her iki işletim sisteminde de denedim sorunsuz çalışıyor. Açmak isterseniz yine buradan açmanız gerek.


9- HPET kapatma (çok önemli)
HPET ile alakalı çok güzel bir rehber var açıklamasını yapmayacağım buradan ulaşabilirsiniz.
Eğer BIOS'unuzda böyle bir seçenek var ise direk oradan kapatabilirsiniz. Yok ise aygıt yönetisine gidip yüksek duyarlıklı olay süreölçerine sağ tıklayıp cihazı devre dışı bırak diyerek kapatabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1815098


10- Gereksiz hizmetleri kapatma: o&o shutup10++

Bu çok hayat kurtaran bir programdır. Windows her zaman bilgisayarınızda kullanmadığınız onlarca hizmet çalıştırır. Biz bu gereksiz hizmetleri el ile tek tek kapatmakla uğraşmak yerine çok güzel bir program kullanıcağız. buradan uygulamayı indirip kuruyoruz. Açtığımızda önümüze gelen ekrandan ilk önce ne olur ne olmaz diye bir yedek alıyoruz.

Eki Görüntüle 1815100
Actions sekmesinden create a System restoration pointe basıyoruz. Önünüze bir pencere açılırsa evet deyin ve oluşturun. Sonra yine actions kısmından bu program ile ilgili hazırlanmış çok güzel bir rehber var O&O ShutUp10 (OOSU10) Ayarları. Benim kendi görüşüm recommended settingsi(yani sadece yeşil olanları) seçmeniz çoğu gereksiz hizmeti kapatacaktır. Fakat yukarıdaki rehberi okuyup yapmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır.



11- Ücretsiz en iyi virüs tarama uygulamalarından: Malwarebytes

Evet Defender'i kapattık fakat bizi koruyacak birine ihtiyacımız var. Çünkü virüsler (özellikle trojanler) bilgisayarları arkadan arkadan sömürürler. Kendisi ücretsizdir ve çoğu ücretli virüs programına taş çıkartır. buradan indirip kurabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1815102
Scanner'a tıklayıp sırasıyla Advanced scanners, Custom scan ve configure scan deyip bütün depolamayı seçiniz. Değişkenlik göstermekle birlikte taraması bayağı bir uzun sürüyor bir çay kahve alıp dizi izleyebilirsiniz. Ama gerçekten neredeyse tüm virüsleri bulur. Yalnız çoğu virüs programında olduğu gibi korsan oyun veya program kullanıyorsanız bunları virüs olarak görürler. Yani direk bütün virüs dediği şeyleri kaldırmayın. Sonra niye benim pes niye açılmıyor dersiniz. :))


12- Detaylı temizlik yapmak isteyenlere: Wiztree

Son olarak eğer bilgisayarınızda bakıpta ya benim bilgisayarımda bu kadar program yok ki neden bu kadar az boş alanım var benim diyorsanız bu program tam size göre. buradan indirip kurabilirsiniz. Sol üst taraftan diski seçip scan deyin size bütün dosyalarınızı ağaç şeklinde gösterecektir.
Eki Görüntüle 1815103


Evet rehber sonra erdi. yazarken çok zevk aldım umarım işinize de yarar, eğer yararsa veya yaramazsa aşağıda belirtirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.
AtlasOS
 
Merhaba;

Bazı sebepler nedeniyle kimsenin yeni bir bilgisayar almak istemediğinin farkındayım. İnternette birçok konu var ve uzun bir araştırma sürecinden sonra bu rehberi hazırladım. Görüntünüzü neredeyse hiç bozmadan yani daha çok bilgisayarı optimize etme, sistem hatalarını giderme ve maksimum performansı alma gibi konulara yönellik açıklamalı bir şekilde yazdım. Yani acaba bunu yapınca bilgisayar çamur gibi mi gözükücek kaygınız olmasın. Eğer bir sorun yaşarsanız yine mesaj olarak belirtebilirsiniz. Benim gözlemlediğim kadarıyla eğer hiçbirini yapmadıysanız bilgisayarınız şahlanacaktır. Garantisi benim :) şimdiden teşekkürler.

1- Artık dosyaları silme.
2- CMD ile bütün sistem sorunlarını onarma.
3- Kayıt defteri onarma ve birtakım düzenlemeler.
4- Gelişmiş sistem ayarları.
5- Ayarlar uygulaması.
6- Maksimum performans için NVIDIA Denetim Masası ayarı.
7- Disk eniyileme.
8- Windows Defender kapatma.
9- HPET kapatma (çok önemli)
10- Gereksiz hizmetleri kapatma: Oosu 10+
11- Ücretsiz en iyi virüs tarama uygulamalarından: Malwarebytes.
12- Detaylı temizlik yapmak isteyenlere: Wiztree.


1- Artık dosyaları silme

Öncelikle Win+r ile çalıştırı açıyoruz.
Eki Görüntüle 1815046

Böyle bir sekme açılacak. Buraya sırasıyla prefetch, temp, %temp% yazıyoruz ve içlerindeki bütün dosyaları gönül rahatlığıyla silebilirsiniz. Bunlar bilgisayarınızdaki bir şey indirdiğinizde veya sildiğinizde o dosyalardan arta kalan normalde kendiliğinden silinmesi gereken ama silinmemiş dosyalardır. Yalnız prefetch düzenli olarak değil de bir kere yapılmalıdır çünkü oradaki dosyalar bilgisayarınızdaki uygulamaların daha hızlı açılmasını sağlar.


2- CMD ile bütün sistem sorunları onarma
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıyoruz. Sırasıyla aşağıdaki kodları çalıştırıyoruz.

Chkdsk /r /f: Bir disk birimindeki dosya sistemi ve dosya sistemi meta verilerinin bütününü taramak ve bulduğu mantıksal dosya sistemi hatalarını düzeltmektir. Ayrıca hedef diskte fiziksel hasar nedeniyle oluşan bozuk sektörleri tespit etmek için de kullanılabilir. Kesinlikle tavsiye ediyorum gereksiz disk kullanımını azaltır,%100 disk kullanım sorunları giderir.

SFC /scannow: Windows sistem dosyalarını onarır.

DISM /online /cleanup-image /checkhealth

DISM.exe /online /cleanup-image /scanhealth

DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth: Bu üçü aynı şekilde bilgisayarınızdaki sorunları tarar ve optimize eder.

Powercfg /duplicatescheme E9A42B02-D5DF-448D-AA00-03F14749Eb61: Bilgisayarınıza nihai performans güç planını ekler, yüksek performansa göre kıyaslandığında aynı FPS değerini daha düşük gecikme ile verir.


3- Kayıt defteri onarma ve birtakım düzenlemeler
Yine Win+r ile çalıştırı açıyoruz ve bu sefer Regedit yazıyoruz ve yönetici olarak çalıştırma iznini kabul ediyoruz.

Eki Görüntüle 1815048
Önünüze böyle bir sekme gelecek. Buradan sırasıyla aşağıdaki adreslere gidiyoruz:


HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile yolundaki networkthrottlingındex kaydını ffffffff olarak değiştiriyoruz. Böylece, Windows'un ağ bant genişliğine koyduğu limiti kaldırıyoruz.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile yolundaki systemresponsiveness kaydını 00000000 olarak değiştiriyoruz. Windows genel uygulamaların ve bazı oyunların sistem kaynaklarının sadece %80'ini kullanmasına izin verir. Bu limiti kaldırıyoruz.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile\tasks\games yolundaki GPU priority kaydını 8 ve priority kaydını 6 olarak değiştiriyoruz. Aynı şekilde, bu tarz uygulamaların önceliklerini de arttırıyoruz.

Bunlardan 1. si dışındakiler opsiyoneldir. İsterseniz yapmayabilirsiniz.


4- Gelişmiş sistem ayarları

Arama kısmına gelişmiş sistem ayarları yazıyoruz açılan sekmeden performansa giriyoruz ve sadece fotoğraftaki tikleri açıyoruz.

Eki Görüntüle 1815052
Bu arayüzünüzü ciddi oranda akıcı ve hızlı yapacaktır.

Aynı sekmeden bir sağdaki gelişmişe girip sanal bellek kısmındaki değiştir sekmesine giriyoruz.

Eki Görüntüle 1815055
Yukarıdaki tiki kaldırıp ne kadar sanal bellek vermek istiyorsanız MB cinsinden kutucuğa yazınız. Bu ayar sanal olmayan RAM kullanımını özellikle yüksek RAM gerektiren oyunlarda vesaire kullanımı azaltır. Benim tavsiyem 8196 ideal bir değerdir. Tamam ve sonrasında uygula deyip kapatın sekmeyi, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecek.


5- Ayarlar uygulaması
Ayarlara giriyoruz ve kişiselleştirmeden saydamlık efektlerini kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 1815058

Aynı şekilde oyun modunu buluyoruz ve açıyoruz.
Eki Görüntüle 1815066

Bildirimleri bulup hepsini kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 1815069



Eğer Windows 10 kullanıcısıysanız donanım hızlandırmalı GPU işlemesini açıyoruz.
Eki Görüntüle 1815072

Şimdi depolamadan geçici dosyalara giriyoruz. Buradan Windows Update, teslim iyileştirme doslayaları ve Windows hata raporlarını gönül rahatlığıyla silebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1815080

Son olarak başlangıç uygulamalarına gelin ve eğer önemli bir uygulama yok ise hepsini kapatın.
Eki Görüntüle 1815073

Bu ayarlar bilgisayarınızdaki işlemci kullanımını, takılmalarını azaltır.



6- Maksimum performans için NVIDIA Denetim Masası ayarı

Bu ayar yalnızca NVIDIA ekran kartı kullanıcıları içindir. Masaüstüne sağ tıklayıp Denetim Masası'na giriyoruz ve sırasıyla fotoğraftakileri yapıyoruz.
Eki Görüntüle 1815082Eki Görüntüle 1815083
Eki Görüntüle 1815084Eki Görüntüle 1815085
Bu ayarlar ekran kartınızın minimum görüntü kaybı ile maksimum performans almanızı sağlar. Tercih edilen grafik işlemcisini seçmeyi unutmayın yoksa hiçbir işe yaramaz yaptıklarınız.



7- Disk eniyileme
Bu bilgisayara girip C: Ya sağ tıklayıp özellikler diyoruz. Araçlar sekmesinden "en iyi duruma getir" e giriyoruz.

Eki Görüntüle 1815093
Böyle bir ekran önümüze gelecek. Buradan benim tavsiyem aşağıdaki ayarları değiştir yerinden haftada bir kez yapmaya ayarlayın ve şimdi de kendiniz bir defa en iyi duruma getire tıklayın. Bu diskinizi optimize edecek daha verimli ve daha performanslı çalışmasını, bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını sağlayacak.

8- Windows Defender kapatma

ÖNEMLİ!!
Bu ayarı eğer kendinize güveniyorsanız kesinlikle yapmanızı tavsiye ediyorum çok ciddi FPS artışı sağlıyor. defender control programı buradan indirebilirsiniz güvenilirdir fakat indirmeden Defender'i manuel olarak kapatın yoksa Defender virüs algılıyor. Programı "sordum" şifresi ile RAR'dan çıkardıktan sonra çalıştırıyoruz.

Eki Görüntüle 1815095
Bu şekilde küçük bir pecere açılıyor önümüze. Windows Defender'i devre dışı bırak diyerek kapatıyoruz. Her iki işletim sisteminde de denedim sorunsuz çalışıyor. Açmak isterseniz yine buradan açmanız gerek.


9- HPET kapatma (çok önemli)
HPET ile alakalı çok güzel bir rehber var açıklamasını yapmayacağım buradan ulaşabilirsiniz.
Eğer BIOS'unuzda böyle bir seçenek var ise direk oradan kapatabilirsiniz. Yok ise aygıt yönetisine gidip yüksek duyarlıklı olay süreölçerine sağ tıklayıp cihazı devre dışı bırak diyerek kapatabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1815098


10- Gereksiz hizmetleri kapatma: o&o shutup10++

Bu çok hayat kurtaran bir programdır. Windows her zaman bilgisayarınızda kullanmadığınız onlarca hizmet çalıştırır. Biz bu gereksiz hizmetleri el ile tek tek kapatmakla uğraşmak yerine çok güzel bir program kullanıcağız. buradan uygulamayı indirip kuruyoruz. Açtığımızda önümüze gelen ekrandan ilk önce ne olur ne olmaz diye bir yedek alıyoruz.

Eki Görüntüle 1815100
Actions sekmesinden create a System restoration pointe basıyoruz. Önünüze bir pencere açılırsa evet deyin ve oluşturun. Sonra yine actions kısmından bu program ile ilgili hazırlanmış çok güzel bir rehber var O&O ShutUp10 (OOSU10) Ayarları. Benim kendi görüşüm recommended settingsi(yani sadece yeşil olanları) seçmeniz çoğu gereksiz hizmeti kapatacaktır. Fakat yukarıdaki rehberi okuyup yapmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır.



11- Ücretsiz en iyi virüs tarama uygulamalarından: Malwarebytes

Evet Defender'i kapattık fakat bizi koruyacak birine ihtiyacımız var. Çünkü virüsler (özellikle trojanler) bilgisayarları arkadan arkadan sömürürler. Kendisi ücretsizdir ve çoğu ücretli virüs programına taş çıkartır. buradan indirip kurabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1815102
Scanner'a tıklayıp sırasıyla Advanced scanners, Custom scan ve configure scan deyip bütün depolamayı seçiniz. Değişkenlik göstermekle birlikte taraması bayağı bir uzun sürüyor bir çay kahve alıp dizi izleyebilirsiniz. Ama gerçekten neredeyse tüm virüsleri bulur. Yalnız çoğu virüs programında olduğu gibi korsan oyun veya program kullanıyorsanız bunları virüs olarak görürler. Yani direk bütün virüs dediği şeyleri kaldırmayın. Sonra niye benim pes niye açılmıyor dersiniz. :))


12- Detaylı temizlik yapmak isteyenlere: Wiztree

Son olarak eğer bilgisayarınızda bakıpta ya benim bilgisayarımda bu kadar program yok ki neden bu kadar az boş alanım var benim diyorsanız bu program tam size göre. buradan indirip kurabilirsiniz. Sol üst taraftan diski seçip scan deyin size bütün dosyalarınızı ağaç şeklinde gösterecektir.
Eki Görüntüle 1815103


Evet rehber sonra erdi. yazarken çok zevk aldım umarım işinize de yarar, eğer yararsa veya yaramazsa aşağıda belirtirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.
Elinize sağlık.
 
Driver Booster programına neden karşısınız? Bu programa neden bu kadar karşı olunduğunu gram anlamıyorum. Senelerdir kullandığım ve bir kez bile sorunla karşılaşmadığım bir program.
Bir çok sebebi var en bilindik sebebi, yanlış sürücü kurması. Driver Booster, çoğu zaman güncel olmayan ve yanlış sürücüleri indirip kuruyor. Doğal olarak ne oluyor? Bu yüzden soruna yol açıyor. Sizin de kullanmanızı önermem. Eminim ki gereksiz, yanlış, eski sürücüler kurmuştur size de.
 

Geri
Yukarı