Güncel ve Stabil Dağıtım Hangisi?

17896

Megapat
Geçenlerde Ubuntu 19.04 kurdum. Denildiği gibi yavaş açılmalar ve donmalar bende olmadı fakat KDE masaüstünü kurduktan bir kaç gün sonra tamamen çöktü. Ubuntu 18.04 (LTS) kurmayı düşünüyorum fakat gördüğüm kadarıyla kullanılan GNOME masaüstü ortamı ve linux çekirdeği eski.

Bir ara Arch kullandım fakat, sistemde modifiye yapmakta bayağı zorlandım. Mesela MAC adresi değiştirmek, açılış animasyonunu değiştirmek için çok araştırma yaptım, Türkçe konulara pek denk gelmedim. Tavsiyeniz neler?

Linux'un temel özelliği açık kaynak olması değil çökmesi bence :D Kurcalamamak lazım fazla.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linux isi biraz yap-boz gibidir, kerneli, desktop environmenti, filesystemi vs gibi konfigure edebilecegin ve oynayabilecegin bir suru farkli mekanizmasi var ve diledigin gibi at kosturabilirsin.

Eger ne yaptigini biliyorsan, herhangi bir linux distrosunu alip gayet stabil ve guzel gorunen hale getirebilirsin.

Eger bilmiyorsan, cok fazla sagini solunu kurcalamadan populer "beginner-friendly" distrolardan birini indirip kullanabilirsin.

Simdi burada X distrosu en stabildir demek anlamsiz oluyor, cunku "Surasi soyle olsun, burasi boyle olsun" diye isin derinine dalacaksan tam olarak ne yaptigini biliyor olman gerekiyor.

Ayrica 19.04 Ubuntu LTS degil, yani stabilite istiyorsan Ubuntu tarafinda LTS kullanmalisin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı