Ah ah sen ne diyorsun. Neler var neler. Birkaç yüz kilobyte kapasiteye sahip tweak ile neler yapılıyor. Ben yaklaşık 50 tane kullanıyordum. Aklıma geldikçe canım sıkılıyor

Canımı sıkacak bir durum yok. Malesef ben hiç JB kullanmadım ve kullanan birini görmedim. O sıralar Android üzerinde kafa yoruyordum. Nedense her forumda IOS-Iphone bölümleri hep sakindi. 3-5 kez bakıp "ne var bu cihazda baksana konu açan yok açana cevap yok" diye söylemişimdir. Gel gör şimdi bende aynı durumdayım. Gelişme olmadığı için boş boş bakıyorum.

Şunu yazan adamın jb yayınlamaması ayıbın da ötesinde olur. 27 Mart'ta yazmış. Ne oldu da hala yayınlamıyor bilmiyorum. Beklemekten başka çare yok. Temmuz'un ilk haftası devrildi. Bakalım neler olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu akşam iOS 11 beta 3 beta, geliştiriciler için yayınlandı. Bu da demek oluyor ki, iOS 10.3.3 final sürümü ya perşembe-cuma'ya kaldı ya da haftaya kaldı. Haftaya kalması daha muhtemel gibi. Ama Apple bu, belli olmaz.

10.3.3 sürümünün yayınlanmasını, jailbreak beklentisi içerisinde olduğumuz için dört gözle bekliyoruz. Yoksa Ağustos ayında Adam'ın açıklayacağı 8 kernel exploit açıklarını mı beklemek durumunda kalacağız? Bakalım neler olacak bekleyip göreceğiz.

@Recep Baltaş siz ne düşünüyorsunuz? Aldığınız duyumlar var mı? Birkaç ay önce 10.2.1 jb hazır diyip, ipa dosyasını da yayınlamıştınız. Ses seda yok hala. Luca kendince eğleniyor mu ne yapıyor acaba?

Güncelleme:

Bu akşam saat 21:00 gibi iOS 10.3.3 final sürümü yayınlandı. Apple'ın güncelleme hakkında yayınladığı bilgilerde dikkat çeken bir nokta var. Apple 8 tane kritik kernel açığını kapatmış. Fakat bu açıkları kimin verdiği belirtilmemiş. Anonim olarak yer alıyor. İnsanlar 2 seçenek üzerinde birleşiyor. Bu anonim kişi; ya Luca Todesco ya da Pangu ekibinden birisi olabilir. Kimin olduğunun önemi bir kenarda dursun, 8 kernel açığının kapatılmış olması, jailbreak bekleyen bizler için kötü bir haber.

Pangu 10.3 ve 10.3.1 için jailbreak demosu yayınladığında, sadece bu sürümler için geçerli olacağı ve hemen yayınlanacağı düşünülmüştü. Fakat Pangu bir önceki MOSEC konferansında, yalnızca iOS 9.3.2 demosunu göstermişti. Ama paylaşmadı. 9.3.3 final çıktı ve 4-5 gün sonra ikisini de kapsayan bir araç çıkardı. Yani yine buna benzer bir iOS 10 jb sürprizi beklememiz yanlış olmaz sanırım. 10.2.1'den 10.3.3'e kadar tüm sürümleri kapsayan bir araç yayınlanır umarım. Ama bu sürümde 8 kernel açığının kapatılmış olması, pek iyi olmadı maalesef. iOS 10.3.3 için jailbreak gelmeyebilir.

Hiçbiri gerçekleşmezse, Adam Donenfeld isimli güvenlik araştırmacısı arkadaşın, Ağustos ayındaki konferansta elinde bulunan kernel açıklarını yayınlamasını ve bu açıklarla jailbreak yapacak insanları beklememiz gerekecek. O da birileri uğraşırsa Eğer jailbreak yayınlanırsa, canımız pahasına korumamız gerekecek. Çünkü çok çok uzun bir süre, jailbreak göremeyebiliriz. Malum artık çok zorlaştı. Hackerlar da hak ettikleri paraları kazanamıyorlar. Sizlere tavsiyem, shsh2 blobs kayıtlarınızı alın. Çok lazım olacak. Bakalım ilerleyen zamanlar bize neler gösterecek. 10.3.3 büyük ihtimalle, son iOS 10 sürümü olacak. iOS 11 için fazla zaman kalmadı.

Sabrım tükendi telefonu parçalamak istiyorum...

@Recep Baltaş Yalnız burada bir sıkıntı var. Adam Ağustos ayında katılacağı HITB GSEC konferansında sadece 1 güvenlik açığını açıklayacağını söyledi. Yani belki de yayınlayacağı açık jailbreak için yetersiz olabilir lakin o 8 açık içerisinde jailbreak yapmak için açık olduğunu doğruladı.

Diğer yandan şuan ne yapmalıyız diyenler için şunu öneriririm: SHSH blobslarınızı kaydedip, olabildiğiniz en düşük sürümde kalın. Jailbreak potansiyeli en yüksek sürüm iOS 10.3.1 çünkü hem Pangunun jailbreak haberi var, hem KeenLabın haberi var, hemde Adam'ın bulduğu açıklar var.

@Xoloth arkadaşımızın söylediğine tamamen katılmakla beraber SHSH kayıtları kesinlikle çok önemli. Eğer telefonu aldıktan sonra 1 yıl içerisinde satıp başka telefon alan birisi değilseniz SHSH kayıtları ileride çok işinize yarayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…