Günde 10 saat çalışarak 1 yılda derece yapılır mı?

Geçen sene 12 şimdi de bir mezun olarak 1 yılın nasıl bir süre olduğunu iyi biliyorum eğer ki 2024 AYT'nin zorluğunu görseydiniz bu kadar rahat konuşmazdınız tamam iyi düşünmek çalışmak çabalamak gerekli ama doğruları söylemek te gerek 1 senede temelini çok sağlam atıp 150k civarı bir sıralama yapılır sonradan bu 10-20k düzeylerine çekilir tabii OBP de sağlamsa ki hiç sanmıyorum.
Hocam bazen bilmeden peşin yargılarda bulunmamak gerekir. Neden diye sorarsanız bende YKS 2024e girip mezuna kaldım mezun olarak YKS2025e hazırlanıyorum. AYT geçen sene gerçekten çok zordu ama çalışan adam gene sınavda emeğinin karşılığını aldı. ÖSYM'nin en zor AYT sınavlarından birisine giren birisi olarak yine 1 yıl gerçekten hakkını vererek çalışan adam derece yapar. OBP ona sıkıntı çıkarabilir ama gene de iyi bir derece yapılabilir.

Hocam bazen bilmeden peşin yargılarda bulunmamak gerekir. Neden diye sorarsanız bende YKS 2024e girip mezuna kaldım mezun olarak YKS2025e hazırlanıyorum. AYT geçen sene gerçekten çok zordu ama çalışan adam gene sınavda emeğinin karşılığını aldı. ÖSYM'nin en zor AYT sınavlarından birisine giren birisi olarak yine 1 yıl gerçekten hakkını vererek çalışan adam derece yapar. OBP ona sıkıntı çıkarabilir ama gene de iyi bir derece yapılabilir.

Kardeşim bu sene iyi çalışıp derece yapabilirsin ben yapabilirim ama bunun nedeni geçen sene çalışıp bir temel atmamız burada bahsettiğimiz arkadaşın temeli olmadığını bilerek cevap vermelisin temeli olmayan birinin OBP'si de yüksek olduğunu düşünmüyorum ve konuştuğumuz sıralama bir derece ise çok da mümkün görünmüyor.

Kardeşim bu sene iyi çalışıp derece yapabilirsin ben yapabilirim ama bunun nedeni geçen sene çalışıp bir temel atmamız burada bahsettiğimiz arkadaşın temeli olmadığını bilerek cevap vermelisin temeli olmayan birinin OBP'si de yüksek olduğunu düşünmüyorum ve konuştuğumuz sıralama bir derece ise çok da mümkün görünmüyor.
Seninle aynı düşüncede değilim hocam 1 senenin ne kadar büyük bir süre olduğunun farkındayım 10 saat çalışan birisi günde 2 saatini teste verse 10 ay sonunda 36bin soru yapar hocam bunun daha denemeleri de var. 0dan başlayan birisi bile 1 senede çok sağlam çalışarak istediği sıralamayı yapar.

Sevgili hocam nasılsınız, umarım iyisinizdir. Sınavdan 6-7, son mesajlaşmamızdan 1 yılın üzerinde süre geçmesine rağmen cevap yazdığınıza göre anladığım kadarıyla mesajım yerine ulaşmış. Neyse sadede geleyim, kazanamadım hocam siz haklıydınız, dememi boşuna beklemeyin :D. Ama kısmi olarak haklısınız, hakkınızı vermek zorundayım. Yani say 35K, ea 7K geldi, tercih vermedim. Yani teknik olarak siz haklı çıktınız -tabi bunu derken sizin muhtemelen vaktiyle 3-4 net ile girdiğiniz ve aynı kafa yapısında kaldığınız bölümü göz ardı etmemiz gerekiyor- ki böyle demeye devam edelim. Ve burada okuyan, okuyacak arkadaşlara seslenmek istiyorum. Netice de söz uçar lâkin yazı kalır. Diyeceklerime varmadan evvel yukarıdaki Atatürk fotoğraflı arkadaşıma katılmıyorum ve maalesef profil fotoğrafındaki kişiyle hiç uyuşmuyorsun dostum. Bir senede adam gibi çalışarak 50-60 k çok rahat yaparsınız. Bu sıralamalardan sonrası sizin ne kadar istediğinize bağlı, benim gibi yahu birazcık da ea bakayım demezseniz benim 35K yaptığım sıralamayı 25-30 arasına çekersiniz. Daha da iyisini yaparsınız fakat biraz çıtırdan deli olmak ve hani yukarıda arkadaş demiş ya ''11den beri çalışanlar var, size o sıralamaları kaptırmazlar'' bu söz tamamen olmasa da safsatadan ibaret. Arkadaşlar bu bir sıralama sınavı ve sizi farklı yaptığınız ve ani olarak verdiğiniz kararlar öne geçirecek. @theegementalist sizin kafanızda kurduğunuz teamülü bakış açısına göre de değişmekle beraber bozduğumu düşünüyorum. Ama hocam bu kadar merak ettiğinize göre beni de düşündüğünüz için teşekkür ederim. Söz veriyorum sonuç açıklandığı an aileme bile haber vermeden ilk gelip buraya sizi etiketleyerek haber edeceğim. Bu tabi biraz işin hülyası , açıkçası birazdan diyeceğime bende inanmıyorum, ama belki kim bilir sizi İş Bankası Altın Gençler ödül törenine davet etmek nasip olur.
*Not; Bir şeyi son olarak eklemesem olmazdı. Ben bu sıralamayı okulla beraber yaptım. Yani şunu demek isterim. Mezun iseniz ve gününüz size aitse kesinlikle ilk 20k gelir arkadaşlar. Mezun senesinde 250k'dan 5kya çeken gördüm.

Hocam 10 saat sizi aşırı yorar ve bunaltır. Aşırı bunalım sınavda sizi zora sokabilir. 10 saatte sabit kalmak istiyorsanız dinlenme sürelerini uzatın. Size tavsiyem 6 7 saat çalışın.

@theegementalist Birde hocam uzun süredir girmemiştim foruma, bir kez daha okuyayım dedim ben ne yazmışım siz ne yazmışsınız diye. Gerçekten samimiyetle söylüyorum, özür dilerim. Biraz adeta avanak gibi cevap vermişim. Kusura bakmayın ama yani o anki duygu patlaması, yardım etme duygusu e netice de sizin de farkına vardığınız üzere bayağı bir hamlık. Tüm bunlar toplanınca öyle bir cevap vermişim, 1 yılda öyle üst düzey falan geliştim diyemem hatta gidecek çok yolum var. Fakat dediğim gibi böyle adeta ağzımdan salyalar akarcasına yazmışım, üzgünüm. Fakat demek istediğim şey konusunda halen haksız olduğunuzu düşünmekteyim. Yani yok başkası kaptırmaz, yapılmaz falan diye halen haksız olduğunuzu düşünüyorum kusura bakmayın. Ama göldeki bir damla, bir damladır. Sizde bana katkıda bulunmuşsunuz, çok teşekkür ederim.

Matematikte durum nasıl hocam?
Bana diyorsanız eğer, 2024 YKS'de TYT Mat 35 , AYT mat 31-2 geldi. Şu anlık iyi götürüyorum. Kısaca elime ne geçerse çözmeye çalışıyorum diyeyim. Yine 2021 gibi bir sınavda olurda gelirse -ki mükemmel olur böyle bir şey- herkese zor olacak ve daha iyi olur. Patlamayız herkes patlar hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı