Günde 3.5-4 litre su içmek zararlı mı?

TridentKng

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel arc b580-16gb ram-ryzen5 5600-512gb ssd-biostar b450mh anakart
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar spor yapmadığım günlerde 3-3.5 litre civarı spor yaptığım günlerde de 3.5-4 litre civarı su içiyorum her gün. Eskiden 2 litre civarı içiyordum son 4-5 gündür düzene oturttum ve daha fazla su içiyorum. Birkaç siteye baktım ama su içmenin zararının dokunabileceğini falan söylüyorlar ama bana mantıksız geldi su içmenin ne gibi bir zararı olacak ki? Haftanın 5 günü spor yapan 174 boyunda 67 kilo bir insan için bu suyun zararı dokunur mu? Şekeri de %70-80 azalttım ve artık daha sağlıklı besleniyorum. Kalori alımım aynı herhangi bir kilo kaybı da yaşamadım son 2 haftadır.

Arkadaşlar spor yapmadığım günlerde 3-3.5 litre civarı spor yaptığım günlerde de 3.5-4 litre civarı su içiyorum her gün. Eskiden 2 litre civarı içiyordum son 4-5 gündür düzene oturttum ve daha fazla su içiyorum. Birkaç siteye baktım ama su içmenin zararının dokunabileceğini falan söylüyorlar ama bana mantıksız geldi su içmenin ne gibi bir zararı olacak ki? Haftanın 5 günü spor yapan 174 boyunda 67 kilo bir insan için bu suyun zararı dokunur mu? Şekeri de %70-80 azalttım ve artık daha sağlıklı besleniyorum. Kalori alımım aynı herhangi bir kilo kaybı da yaşamadım son 2 haftadır.
Bir şey olmaz.

Hocam kütlenize göre fazla içiyorsunuz sorun olur mu bilmem ama 3 değil de 2 ideal.

Hocam kütlenize göre fazla içiyorsunuz sorun olur mu bilmem ama 3 değil de 2 ideal.

Hocam ben zaten sadece antrenmanda 1.5 litre içiyorum. 2 litre yetmez ki. Spora başlamadan önce günlük 2-2.5 litre içiyordum ama spora başlayınca arttı.

Hocam zorlayarak su içmeyin yeter. 67 kilo olarak içmeniz gereken miktar 2 Litre 3.5 litre içmek böbrekleri fazla zorlar bunu çok fazla devam ettirirseniz veya 4-5 litre içerseniz düşük ihtimal böbrek rahatsızlığı yaşayabilirsiniz. Onun dışında problem olacağını düşünümyorum.

Hocam zorlayarak su içmeyin yeter. 67 kilo olarak içmeniz gereken miktar 2 litre 3.5 litre içmek böbrekleri fazla zorlar bunu çok fazla devam ettirirseniz veya 4-5 litre içerseniz düşük ihtimal böbrek rahatsızlığı yaşayabilirsiniz. Onun dışında problem olacağını düşünümyorum.

Yani kendimi çok hafif zorluyorum masada su oluyor aklıma geldikçe açıp içiyorum onun dışında bir zorlama yapmıyorum. Şekeri azaltınca tatlı olarak mecbur yulaflı tarifler deniyorum yulafta beni inanılmaz susatıyor artmasının bir sebebi de aslında o.

Hocam ben zaten sadece antrenmanda 1.5 litre içiyorum. 2 litre yetmez ki. Spora başlamadan önce günlük 2-2.5 litre içiyordum ama spora başlayınca arttı.
Bu konunun uzmanı değilim fakat su içme kiloya bağlıdır 67 kg için 3-3.5 litre fazla bana kalırsa. Arkadaşta demiş zaten böbreklere zarar diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı