Günde 8-9 saat mining yapmak zararlı mı?

Hocam 8-9 saatten fazla yapamam çünkü sınavlarım oluyor ve Online derslerim var okuldan sonra onları halletmem gerekiyor. Yani okul saatlerindeyken kazabilirim ancak. Sizce 8-9 saat yapmalı mıyım yapmamalı mıyım?
Zorunlu haller dışında sürekli yapmakti benim kastım. Tabi ders falan varsa ki bu durumda da altta kazim yapabilirsin cok cok 1-2 mh düşer. Çok yüksek grafik gücü gerektirmeyen işlemler için miningi kapatmana gerek yok.

Ben de anlatıyorum işte 55-56 derecede çalışıyor soğuk, ayarlarını yaptım, 78-79 watt tüketiyor diyorum fakat yine de kartı bozarsın diyorlar daha da korkuyorum. Herkes farklı bir düşüncede fakat 8-9 saatlik bir kazımdan bir şey olacağını zannetmiyorum. Günde 8-9 saat kazım yapmaya başlayacağım artık kararımı verdim.

Hocam aylarca 7/24 çalışanlar bozulmuyor da senin kartın mı bozulacak? Ben de günde minimum 20 saat kazım yapmayı planlıyorum.

Mining yapmanı tavsiye etmem. VRAM'ler bir süre sonra ısınır ve soğuk lehime düşer tmair etmek zorundasın veya daha kötüsü yanar. Şu anki zamanlarda dolar yüksek olduğu için VRAM'ler pahalıya gelir ve tamir pahalı olur.

Oyunlarda da ısınır fakat mining de 7/24 çalıştığı için bozulma ihtimali daha yüksektir.
Mantığı budur.

Verdiğin bilgi yanlış çünkü kartın performansı değişmez. Senelerce kullanılan internet kafe bilgisayarlarında zerre kadar performans düşüşü olmaz. Çünkü bu bir araba ya da motor değil.
Hocam oluyor ama öyle çok büyük farklar değil, oyun bazından bakarsak 2-3 FPS farklar benim farklı farklı yerlerden bakıp gördüğüm kadarıyla.

Fatura 300 yerine 500 gelir ettiği kar 20 TL olur. GTX 1050 Ti 4 GB. 4 ve 2 GB zarar ettirir 6 GB da azıcık kar ettirir.

Pardon hocam. Yanlış söylemişim. Fatura 300 yerine 500 gelir. Kazandırdığı 20 TL olur. -180 TL zarar eder. Gibi.

6 GB azıcık kar ettirir diyorsun da ben 1660 Ti ile nasıl elektrik çıkınca 1000TL kazanıyorum peki? Sizin azıcığınız 1000TL herhalde. 😂

Bu paylaştığım resimdeki kartlar 11.2019 tarihinde sıfır aldığım ve kesintisiz madende kullandığım kartlar. Mining yapıyoruz diye BIOS değiştirip sınırlarını zorlayıp suyunu çıkarana kadar zorlarsak tabiki bozulurlar. Ben stok BIOS ile sınırlarını zorlamadan çalıştırdım ve şu anda ilk günkü performaslarından zerre kaybetmediler. Kaliteli güç beslemesi, uygun sıcaklık ve overclock ayarları yapılırsa kolay kolay arıza vermezler. Elektriğini çıkaramaz, tek kart kar ettirmez, hemen bozulur diyenlerin olaydan haberleri yok. Kartı bozanların %90'ı ya sınırlarını zorluyor ya da bilinçsizce videolarda gördükleri değerleri deniyor. Kalan %10 kısımda üretim sorunlu kart denk geliyor. Tıpkı coinwhile problemi gibi. Not olarak ekleyeyim her kartın kendi karakteristik özelliği vardır. Her gördüğünüz overclock ayarı ile çalıştırılmaz. Kademeli şekilde ilerleyip kartın stabilitesini yakalamak önemlidir.
1.png
2.png

Yani çevrendekiler biraz haklı. Ek bir sistemin yoksa yapmanı önermem. Çünkü sürekli olduğunda kartın performansı düşer. Ekran kartlarının da termal ped veya termal macuna ihtiyacı olur bir süre sonra. Bunu farketmeden devam edersen benim yaptığım gibi kartı yakabilirsin. (Yanlış bilgi diye raporlamayın kendi yaşadığımı anlattım)
Krtı nasıl yaktın kanka,kaç aylık mining ile,derecelerini ayarlamadın,oc yapmadın mı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı