Günde 8-9 saat mining yapmak zararlı mı?

Yapacağınız işlem karta aşırı zarar verir. Neden?

Sürekli mining yapan kartlar sizinkinden daha az görür. Sizinki 8 saat mining yaparken sıcaklık çok yükselecek, mining kapatınca sıcaklık düşecek. Sonra tekrar mining yapacaksınız. Bu şekilde sıcak soğuk sıcak soğuk kartı bitirir. Hiç mining yapmasanız, ya da sürekli mining yapsanız daha iyi. Sıcak soğuk ayarsizligi nedeniyle kaya parçalanır ve çöl olur unutmayın.

Sürekli mining yapan kartlar sizinkinden daha az görür. Sizinki 8 saat mining yaparken sıcaklık çok yükselecek, mining kapatınca sıcaklık düşecek. Sonra tekrar mining yapacaksınız. Bu şekilde sıcak soğuk sıcak soğuk kartı bitirir. Hiç mining yapmasanız, ya da sürekli mining yapsanız daha iyi. Sıcak soğuk ayarsizligi nedeniyle kaya parçalanır ve çöl olur unutmayın.

Oyun oynarken ne oluyor peki.
Isınıp soğumuyor mu?
O yazıyı yazarken ne düşünüyorsun da yazıyorsun çok merak ediyorum.

Oyun oynarken ne oluyor peki.
Isınıp soğumuyor mu?
O yazıyı yazarken ne düşünüyorsun da yazıyorsun çok merak ediyorum.

Mining yapmıyorsun muhtemel, yapıyorsan da boşuna yapıyorsun, mining hakkında tecrüben olmadığını bu mesajla anlayabiliyorum.

Oyun oynarken hiçbir zaman miningdeki kadar ısınmaz kart. Mining esnasında hafıza sıcaklığı 100 derecelere, çekirdek sıcaklığı 74 derecelere kadar çıkar. Oyunda her şey normal seyrinde (en azindan karta zarar vermeyecek seviyelerde) ilerler.

Merak iyidir bilgiye ulaştırır doğru yoldasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mining yapmıyorsun muhtemel, yapıyorsan da boşuna yapıyorsun, mining hakkında tecrüben olmadığını bu mesajla anlayabiliyorum.

Oyun oynarken hiçbir zaman miningdeki kadar ısınmaz kart. Mining esnasında hafıza sıcaklığı 100 derecelere, çekirdek sıcaklığı 74 derecelere kadar çıkar. Oyunda her şey normal seyrinde (en azindan karta zarar vermeyecek seviyelerde) ilerler.

Hı hı biz bilmiyoruz sen biliyosun tamam.
Ekran Görüntüsü.png
Ekran Görüntüsü 2.png
Ekran Görüntüsü 3.png
Ekran Görüntüsü 4.png

Bazıları sürekli çalışması performansı düşürmez demiş. Doğru ancak mining yağarken ekran kartı ağır yük altına biniyor bence de o kartı çöp etme. Hem o kartla zarara girersin. En az 3070 üstü bir ekran kartıyla 1 yıldan fazla sürede kara girmeye başlıyorsun (elektrik faturası vb. dahil)

Ha oyunda yüke girmiyor da miningde giriyor öyle mi? Sadece gülerim buna.
Oyunun gerektirdiği çok yüksek saat hızı ve onun gerektirdiği yüksek voltaj, oyun içindeki kare dalgalanmalarıyla ve onların yol açtığı voltaj dalgalanmalarıyla birleşince mining gibi sabit bir yüke kıyasla çok daha fazla degredasyon ihtimali içerir.

Abi cidden oyun da ve miningde kartlar farklı şekillerde yüke giriyor mu sanıyorsunuz siz ya? Saatlerce aynı oranda GPU'yu yüke sokacak oyun aç aynı derece de sıcaklıkları göreceksin. Tabii VRAM konusu başka.

Oyun oynarken oyundan oyuna değişmekle birlikte, yükleme ekranıdır, inventory ekranıdır, haritadır, rendersız video cutscenelerdir, varsa sahne bazında anlık ve devamlı CPU darboğazıdır birçok şey GPU kullanımını sürekli düşürup artırır. Bahsettiğiniz şey oyunlarda çok çok daha fazla olmakla birlikte mining yaparken 8 saatte bir kere sıcaklık yükselip düşecekken, bu 8 saatte sadece bir oyuncu kaç tane oyun kapatıp açacaktır bir düşünmen lazım.

Fikri olan yazıyor harbiden.

Hocam sene başından beri mining yapmaktayım. Kartım ASUS ROG STRIX 1660 Ti kartı yormadan kazım yapıyorum. Kış mevsiminde olduğumuz için camı pencereyi açıyorum o şekil çalıştırıyom. 41 derecede kalıyor bazen 38-39'u da görüyorkapattığımda ise en fazla 47 dereceyi gördüm.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-12-24-12-46-30-448_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
    Screenshot_2021-12-24-12-46-30-448_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
    81,1 KB · Görüntüleme: 44
Hocam sene başından beri mining yapmaktayım. Kartım ASUS ROG STRIX 1660 Ti kartı yormadan kazım yapıyorum. Kış mevsiminde olduğumuz için camı pencereyi açıyorum o şekil çalıştırıyom. 41 derecede kalıyor bazen 38-39'u da görüyorkapattığımda ise en fazla 47 dereceyi gördüm.

Normal sııkıntı yok.

Çekirdek sıcaklığının 54'ü, bellek sıcaklığının 76'yı geçtiğini görmedim kendi kartımda. Oyun oynarken hem bellek hem çekirdek kullanılıyor, nasıl oyun oynarken miningdeki kadar ısınmıyor? 3090 kullanmıyorsan bellek sıcaklığı 100'e ulaşmaz, merak etme. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı