Günde kaç litre su içmek gerekli?

Merhaba, bir insan evladının günde kaç litre su içmesi gereklidir? Günde 6 litre su içiyorum. Zararı olur mu? Bazıları su zehirlemesi olur, 2,5 L fazlası zarar dediler.

Yaptığınız aktivite, kilonuz ve boyunuz çok önemli faktörler arasında yer almakta.

Suya o kadar ihtiyacınızın olması için. En az 1.85 boyunuz, kilonuzun 100 ve üzeri olması ve spor yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:
Yaptığınız aktivite, kilonuz ve boyunuz çok önemli faktörler arasında yer almakta.

Suya o kadar ihtiyacınızın olması için. En az 1.85 kilonuzun 100 ve üzeri olması ve spor yapmanız gerekmektedir.
Dediğiniz kriterleri karşılamaktayım. Metabolizmam yavaş olduğu için zayıflamamda yardımcı olduğu için bukadar içiyorum. Bi zararı olur mu?

Merhaba, bir insan evladının günde kaç litre su içmesi gereklidir? Günde 6 litre su içiyorum. Zararı olur mu? Bazıları su zehirlemesi olur, 2,5 L fazlası zarar dediler.

1,5 yıl günde 5 litre su içtim ve hala hayattayım:)

Yani bu çok önemli değil düzenli olarak 6 litre içmenin pek zararı olmaz fakat böbrekler fazla çalışacağı için 3 litre içmeye çalış.

Susamadığınız süreç su içmeyin. Acıktığınızda su için, eğer açlığınız dinerse, susamışsınızdır.
Ve dediğim "yetişkin bir kadının günlük 2.7 litre, erkeğin ise 3.7 litre." İse minimum standartlardır.

Dediğiniz kriterleri karşılamaktayım. Metabolizmam yavaş olduğu için zayıflamamda yardımcı olduğu için bu kadar içiyorum. Bir zararı olur mu?

Böbreklerinizi yorarsınız ve vücudunuzdaki tuz ve iyon dengelerinizi bozabilirsiniz.

Size tavsiyem suyu dolaylı yollardan almanız.

Çorba, maden suyu gibi içecekler içebilirsiniz.
Karpuz, kavun, mandalina gibi meyveleri tüketebilirsiniz.

Dediğiniz kriterleri karşılamaktayım. Metabolizmam yavaş olduğu için zayıflamamda yardımcı olduğu için bukadar içiyorum. Bi zararı olur mu?
1.76 boy 95 kilo ile diyetisyene gidiyorum, önerilen su miktarı 3 litre, spor yaptığım günler 3,5. Sizin de 4'ten fazla içmeye ihtiyacınız yok, onu da gün içerisine yayabildiğiniz kadar yayın. Zaten bir süre sonra dakika başı lavaboya gidiyorsunuz ve idrarınız bembeyaz oluyor, o noktadan sonra daha fazla içmeye zorlamanıza gerek yok. Ha 6-6,5 litre su içtiniz diye de zehirlenmezsiniz, büyük bir zararı olmaz böbrekleriniz iyi çalıştığı sürece. Böbreklerin yorulması diye bir şey olmaz o miktarda su ile. Gerek yok ama o kadar içmeye. Suya da yazık size de.

İdrar rengi hafif sarı olacak şekilde ayarlamak en sağlıklısıdır. Sayılara aldanıp vücuda gereksiz su sokmanın faydası yok, diğer yiyecek içeceklerden de sıvı alınabiliyor zaten. Sporla uğraşıyorsanız da ihtiyaç duyarsanız farklı zamanlarda fazladan birkaç bardak su içebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı