Günde kaç sayfa kitap okunmalı?

AsjasFıdas1000

Hectopat
Katılım
14 Mayıs 2017
Mesajlar
886
Çözümler
4
Beynimiz süper mükemmel olmadığı için bazen öğrendiklerimizi unutabiliyoruz. Ben genelde bilgi edinmek için kitap okurum. Yani roman, öykü gibi kitapları okumam. Bilim ile ilgili kitaplar okurum, tarih falan.

Şu sıralar "Zamanın kısa tarihi" ve "Hayvanlardan tanrılara sapiens" okuyorum.
Bilgi edinmek amaçlı okuduğum kitapları okurken, günde en fazla kaç sayfa okumalıyım? Beynime fazla yüklenmeden, öğrendiklerimi kolay kolay unutmayacak şartıyla sizce günde kaç sayfa kitap okumak doğru olur? Birkaç kişiye sordum, günde 30 sayfa okusan yeterli dediler. Ben günde 50 sayfa falan okumak istiyorum ama kendimi alıkoyamıyorum, 80-85 sayfa okuyorum. Bu yüzdende çabuk unutabiliyorum ve okuduğum kitabı tekrar okumak zorunda kalıyorum.
Yukarıdaki kitaplardan yola çıkarak cevap verirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
30 sayfa ideal olabilir. Bir yerden sonra okunanı anlayamıyorsunuz. Bu noktada bırakılmalı. Odağınız iyiyse daha fazla sayfa da okunabilir tabi.
 
Şöyle bir önerim var. Siz 50-60 sayfa okuyun günde ama ertesi gün baktınız pek bir şey hatırlamıyorsunuz kaldığınız yerden 20 sayfa - veya 1 bölüm - geriden tekrar okumaya başlayın. Ben genelde bölümüm yarıda kalmışsa başından alarak okumaya devam ederim böyle yapınca konuyu hatırlaması kolaylaşıyor.
 
Çok severek aldığım ve okumaya devam ettiğim Atakan Büyükdağ'ın Hesaplaşma adlı kitabını aldığım ilk gün 113 sayfa okudum. Ve çoğu bilgiyi detayına kadar hatırlıyorum. Belçika, Hollanda ve Lüksemburg gibi ülkelerin Almanya'ya kaç günde teslim olduğunu falan detaylarına kadar hatırlıyorum :D İş sende bitiyor. Canın ne kadar isterse oku. Dikkatin dağılıyorsa veya hatırlamak için gerilere dönüyorsan bırak okumayı o günlük.
 
Bunun bir kısıtlaması veya ortalaması yoktur. Kişiden kişiye değişir. Bazı günler bir oturuşta 100 sayfa okuyorum bazen de 20'şer 30'ar sayfalık seanslar halinde okuyorum 100 sayfayı. Bazen de sadece 20 sayfa okuyup bırakıyorum. Bazen de başım ağrıdığı veya gözlerim yorulduğu için bırakıyorum. Yani tamamen kişisel bir durum. Ama az çok demeden her gün biraz okunması gerekiyor bence. Hatırlamama durumunda ise daha dikkatli ve yavaş okumak faydalı olabilir. Veya geri dönüp tekrar okursunuz bazı yerleri. Kitapların içeriğine göre değişkenlik gösterir bunlar.
 
Hocam istediğin kadar okuyabilirsin. Eğer sevdiğin türde bir kitapsa giderde gider. Harry Potter serisini ilk okuduğum zamanlar günde 100-150 sayfa okuyordum. Sıkıldığın zaman bırakman önemli. İstemeden okuyunca boşa gidiyor her şey.
 
Konuya olan ilgiden,meraktan iradeden, genel olarak okumaya olan düşkünlükten yani kişiden kişiye değişebilecek bir durum net bir şey söylemek zor.

Ben de özellikle Siyaset Bilimi ve Anayasa Hukukuna çok düşkünüm ve sizin gibi kendimi okumaktan alıkoyamıyorum ve ne zaman sıkıldığımı bunaldığımı hissedersem o zaman bırakıyorum okumayı.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı