Güneşi takip ederek hep aynı saatte bulunabilir miyiz?

Gece gündüzün oluşması dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesinin sonucudur. Bir gün yani 24 saat dediğin şey bu şekilde oluşur. Dünyanın güneş etrafındaki dönüşü eksen eğikliği ile beraber yarım kürelerde mevsimlerin değişimi anlamına gelir.
 
Senin formülün ile bir araç dünya çevresinde 24 saat içinde uçacaktır. Tekrar başladığı noktaya döndüğü zaman aradan 1 gün geçmiş olur. Hep aynı saat diliminde bulunmakla aynı anda bulunmak farklı şeyler. Başlığı açan arkadaşın son cümlesinden hep aynı zamanda bulunmaya çalıştığı anlaşılıyor.
 
Sürekli yer değişirmeye gerek yok bulunduğun tarihe göre Kuzey ya da Güney kutbuna gidersen sürekli gündüzü görebilirsin.
Yorumlara cevap oldu sanırım arkadaşın da sorusunu cevaplayayım. 4 dakikada tam 111km yol alman gerekir bunun için.
 
Yukarıda da yazdığım gibi o hızla gidersen dünyanın etrafını bir günde tamamlarsın. Başladığın noktaya döndüğün zaman artık ertesi gündür.
 
Yukarıda da yazdığım gibi o hızla gidersen dünyanın etrafını bir günde tamamlarsın. Başladığın noktaya döndüğün zaman artık ertesi gündür.
Şimdi güneş dönüyor biz de etrafında dönüyoruz. Güneş ışınlarının 4 dakika sonra çarpacağı yere 4 dakika içinde varsam saat üstünde aynı 'zamanda' olurum de mi?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı