Günlük işlemler için yüksek performanslı sistem toplama

Otcu

Decapat
Merhaba,

arkadaşlar hızlı bir bilgisayar toplamak istiyorum fakat oyun için olmayacak. Program vb. şeyler açarken, açılma süresini minimum'a düşürmek istiyorum.

Ne önerebilirsiniz?

Çözüm
Bütçe sebebi ve oyun ihtiyacınız olmadığı için ekran kartı eklenmedi, Ryzen 2200g' nin dahili ekran kartı yetecektir. Günlük işlerden kastınıza bağlı olarak, İntel kanadından daha uygun fiyatlı sistem toplayan arkadaşlar olacaktır.
2200g.jpg
İntel' e dair pek bilgim yok fakat ne anakartı belli ne güç kaynağı, belleği 1333 mhz ayrıca yanlış bakmadıysam ekran kartı Ryzen 2200g işlemcinin dahili ekran kartının yanına bile yaklaşamıyor. Yinede başkalarından da fikir alın, yanlış yönlendirmeyim.

Onu belirtmeyi unuttum paylaştığım sistemde ekran kartı olmadığı halde 2x8 bellek kullanılamamasının sebebidir paylaştığım M2 Ssd. Sizin tarif ettiğiniz hızı M2 Ssd karşılayacaktır.

Bütçe sebebi ve oyun ihtiyacınız olmadığı için ekran kartı eklenmedi, Ryzen 2200g' nin dahili ekran kartı yetecektir. Günlük işlerden kastınıza bağlı olarak, İntel kanadından daha uygun fiyatlı sistem toplayan arkadaşlar olacaktır.
Eki Görüntüle 314339
Dostum apu sistem kuruyorsan rami tek slot almak yerine çift kanal çalıştırmak daha iyi bir performans verecektir bu yüzden 2x4 çok daha iyi bir seçenek gibi.

Dostum apu sistem kuruyorsan rami tek slot almak yerine çift kanal çalıştırmak daha iyi bir performans verecektir bu yüzden 2x4 çok daha iyi bir seçenek gibi.
Farkındayım fakat bütçeyi düşük tutabilmek için ilk defa 2 bellek slotlu bir anakart seçmek zorunda kaldım, ona da 2 slotu da dolduracak bir tercih yapmak istemedim, ileride ne yükseltme yapılabilir ne de her hangi bir sorunda müdahale edilebilir.

Bu işler maalesef böyledir. Paylaştığım sistemin ihtiyacınızı karşılayacağını düşünüyorum fakat bütçe sebebi ile fedakarlık etmek zorunda kaldığımız şeyler var ve illa ki birileri çıkıp o eksik bu böyle olsaydı diyecektir. Halbuki konu tamamen okunsa neyin neden yapıldığı neden seçildiği anlaşılsa bu tarz yorumlarla başlık sahibinin kafası da karıştırılmaz. Bir de kullandığınız programlara da bağlıdır neyin yetip neyin yetmeyeceği. Siz bahsettiğiniz programları da belirtin yarın çevrimiçi olduğunda @Pantheon da İntel tarafında paylaşımlar yapar oda bir gözden geçirir umarım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı