Çözüldü Güvenli modla başlatınca pin hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Haemus22

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
32gb 5600 mhz
SSD veya HDD modeli
micron3400, samsung 980 pro
Ekran kartı
rtx 4080
İşlemci
13900hx
Merhaba, Windows 11 24H2 kullanıyorum. Bilgisayarımı güvenli mod seçeneğiyle başlatmak istediğim zaman pin girme ekranı gelince "something happened and your pin isn't available" uyarısı çıkıyor ve pin ayarla seçeneğini seçince 10-15 saniye yükleniyormuş gibi yapıyor ama hiçbir şey olmuyor. Bu yüzden de güvenli mod ile açamıyorum. Ağ ile güvenli mod seçeneğinde de aynı şekilde oluyor. Normal başlatmada herhangi bir sorun yok sadece güvenli mod seçeneğinde var. DDU kullanmak için güvenli moda ihtiyacım vardı. Çözümü bilen yardımcı olabilirse sevinirim.

Çözüm
Hocam ben sorunları yüzünden 23H2"ye döndüm. Tavsiyem siz de dönün.

Normalde son sürüme hemen geçmiyordum ama temiz kurulum yapmak zorunda kaldım ve o zaman geçtim. Microsoft topluluğunda güncelleme ile düzeltileceğini belirtmişler ve açıkçası şu anda uğraşasım gelmiyor tekrardan programları, oyunları falan ayarlamakla. Bir süre beklerim olmazsa 23H2'ye dönerim.

Bir çözüm yolu buldum. 24H2 sürümünde Microsoft hesabınızı kaldırmadan güvenli moda girmek için yapabilirsiniz.

• Ayarları açın.
  • Hesaplar'a girin ve hesap ayarları kısmını açın.
  • Oturum açma seçeneklerini açın.
  • Ek ayarlardaki "Gelişmiş güvenlik amacıyla bu cihazdaki Microsoft hesapları için yalnızca Windows hello oturum açmaya izin ver (önerilen)" ayarını kapalı konuma getirin.

• Bilgisayarı güvenli mod ile başlatmak için gerekli adımları yaptıktan sonra, oturum açma sayfasında oturum açma seçeneklerini seçerek Microsoft hesabınızın şifresini seçin ve onu kullanarak oturum açın.

Normal başlangıç ile bir sorunum yok sadece güvenli mod seçeneğinden sorun oluyor. Burada yazılanların aynısı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ve sanırım tek yaşayan ben değilim, 24H2'de olan bir bug sanırım.

Ayrıca SFC /scannow komutunu kullanınca oluşan bir bug ta mevcut şu anda 24H2 sürümünde.

Hocam ben sorunları yüzünden 23H2"ye döndüm. Tavsiyem siz de dönün.

Normalde son sürüme hemen geçmiyordum ama temiz kurulum yapmak zorunda kaldım ve o zaman geçtim. Microsoft topluluğunda güncelleme ile düzeltileceğini belirtmişler ve açıkçası şu anda uğraşasım gelmiyor tekrardan programları, oyunları falan ayarlamakla. Bir süre beklerim olmazsa 23H2'ye dönerim.

Bir çözüm yolu buldum. 24H2 sürümünde Microsoft hesabınızı kaldırmadan güvenli moda girmek için yapabilirsiniz.

• Ayarları açın.
  • Ek ayarlardaki "Gelişmiş güvenlik amacıyla bu cihazdaki Microsoft hesapları için yalnızca Windows hello oturum açmaya izin ver (önerilen)" ayarını kapalı konuma getirin.

• Bilgisayarı güvenli mod ile başlatmak için gerekli adımları yaptıktan sonra, oturum açma sayfasında oturum açma seçeneklerini seçerek Microsoft hesabınızın şifresini seçin ve onu kullanarak oturum açın.

Son düzenleme:
Çözüm

• Ayarları açın.
  • Ek ayarlardaki "gelişmiş güvenlik amacıyla bu cihazdaki Microsoft hesapları için yalnızca Windows hello oturum açmaya izin ver (önerilen)" ayarını kapalı konuma getirin.

Hocam bunu yaptıktan sonra güvenli modda internet olmadığı için Microsoft hesabı ile nasıl eşitleme yapacak parolanın doğru olup olmadığını onu düşündüm de. Yani şimdi bunu yaptıktan sonra sistemi komple açamaz duruma getirmek istemiyorum.

Hocam bunu yaptıktan sonra güvenli modda internet olmadığı için Microsoft hesabı ile nasıl eşitleme yapacak parolanın doğru olup olmadığını onu düşündüm de. Yani şimdi bunu yaptıktan sonra sistemi komple açamaz duruma getirmek istemiyorum.
Geç döndüğüm için kusura bakmayın. Oturum açabilmek için internet bağlantısı gerekmiyor, normal başlatırken de bu şekilde. İsterseniz internet bağlantınızı kesip deneyebilirsiniz. Pin girerken de microsoft hesabınız ile oturum açıyorsunuz aslında, farkı uzun şifre girmek yerine daha kısa olan 4 haneli pin girmeniz.

Bu sorunu halen çözmemeleri ne garip. 1 yıl geçmiş üzerinden aynı sorun devam ediyor. Not ekleyeyim. Eğer ilk Windows 11 kurulumunda Mail adresinizi girip mobil Outlook uygulamasıyla bildirim ile rakam onaylayıp kurarsanız bu yöntem işe yaramıyor. Mail adresini girince parolanızı girip öyle onaylamanız daha doğru olacaktır. Yoksa bu yöntemle MC hesabınız şifresine yanlış hatası alıyorsunuz. Hesabını tekrar girip bu yöntemle yaparsanız arkadaşın dediği yöntemle güvenli moda giriş yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı