Çözüldü Windows 11 24H2 sürümünde güvenli mod PIN hatası çözüldü mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

konichiwas

Megapat
Arkadaşlar, 4-5 ay önce temiz kuruluma Windows 11 24H2 sürümüne geçmiştim fakat DDU ile eski sürücüleri kaldırıp yeni sürücüleri kurmak için güvenli moda geçerken benden PIN istedi. PIN'i hiçbir şekilde kabul etmedi ve o kısmı atlayamadım. Bu yüzden geri 23H2 sürümüne döndüm. Aynı problem devam ediyor mu? Ediyorsa çözümü var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet hocam devam ediyor ben microsoft hesabımın şifresi ile giriş yapıyorum.
''Ayarlar>hesaplar>otorum açma seçenekleri>gelişmiş güvenlik amacıyla bu cihazda microsoft hesapları için sadece windows hello oturum açmaya izin ver'' seçeneğini kapatın sizde microsoft hesap şifreniz ile girebilirsiniz güvenli moda.
@PeluşPenguen @konichiwas konuyu kapatalı uzun zaman olmuş hâlâ alaya vurup hata olduğunu söylüyorsunuz.
Şifreyle oturum açabilmeniz "temel" çatısı altına girebildiği için pın hizmeti de devre dışı kalıyor. Parola, pın'den önemli olduğu için de pın değil de parola hizmeti açık kalıyor.
Anlamamakta ısrarcıysanız buyurun birlikte deneyelim:
Win + r -> MSConfig -> Eki Görüntüle 2508878
Görseldeki gibi yapıp Tamam'a basın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın.

Ben normal Boot'da sorun yaşamıyorum. Ben güvenli moda giremiyorum. Söylediğiniz ayarlar güvenli mod içinde geçerli mi?

Hata olduğunu söyleyen tek ben değilim gördüğünüz gibi. Aynı şeyleri söylemek istemiyorum ama diyelim cidden dediğini şeyden dolayı kaynaklanıyor (olamaz demiyorum olabilir) fakat niye kimse 23H2 sürümünde bu problemi yaşamadı da şimdi yaşıyor?

Kasım ayında ilk 24H2 denemem de böyle hatayla karşılaşmıştım, sürüm yeni çıktı düzeltirler diye geri 23H2'ye döndüm ama hala düzeltilmemiş. Güvenli modu sadece DDU için kullanıyorum. Her gelen driver çok stabil olmuyor.

Ayrıcı Microsoft hesabı parolasıyla da giriş yapamıyorum "şifre hatalı" diyor. Acaba bu sorunu cidden çok az insan yaşıyor da Microsoft'un mu haberi yok? Cidden artık sistemimden şüphe etmeye başlayacağım.

Ben normal Boot'da sorun yaşamıyorum. Ben güvenli moda giremiyorum. Söylediğiniz ayarlar güvenli mod içinde geçerli mi?

Kasım ayında ilk 24H2 denemem de böyle hatayla karşılaşmıştım, sürüm yeni çıktı düzeltirler diye geri 23H2'ye döndüm ama hala düzeltilmemiş. Güvenli modu sadece DDU için kullanıyorum. Her gelen driver çok stabil olmuyor.

Ayrıcı Microsoft hesabı parolasıyla da giriş yapamıyorum "şifre hatalı" diyor. Acaba bu sorunu cidden çok az insan yaşıyor da Microsoft'un mu haberi yok? Cidden artık sistemimden şüphe etmeye başlayacağım.
Sisteminizle alakalı bir problem olduğunu hiç zannetmiyorum tamamen Microsoft'la alakalı bence. Olmuyorsa zorlamayıp 25H2 sürümü gelince ona geçin bence.

Hata olduğunu söyleyen tek ben değilim gördüğünüz gibi. Aynı şeyleri söylemek istemiyorum ama diyelim cidden dediğini şeyden dolayı kaynaklanıyor (olamaz demiyorum olabilir) fakat niye kimse 23h2 sürümünde bu problemi yaşamadı da şimdi yaşıyor?
Tamam ben size bir şey demedim zaten. Herkes bilmediği için hata diyip duruyor.
Üstte attığım mesajın altında 2020'de yani daha 23H2 bile çıkmadan önce yaşanmış.
Bakmayacaksınız ama yine de atayım:
Bu bir hata değil. 20. kere tekrardan, çok ama çok basit anlatıyorum:
Kaynak: Windows Başlangıç Ayarları - Microsoft Desteği.
"Güvenli mod, Windows'u sınırlı sayıda dosya ve sürücü kullanarak temel durumda başlatır."
Bu cümleden anlayabileceğimiz üzere sadece "Temel" taşlar dışında hiçbir ama hiçbir şey başlangıçta yüklenmez. PIN'de bir kişisel tercih olduğundan "Temel" taşa girmez.

Güvenli modun amacı bilgisayarda sorun tanılamak içindir. Belki bilmiyorsunuzdur ama PIN hizmeti hata yarıtıyor olabilir. Bundan dolayı PIN hizmeti bile kapalı olmalı.

Eğer bir nevi güvenli mod'a girmeden kendi güvenli modunuzu yapmak isterseniz üstteki görselden veya daha da ayrıntılı olan:
1749554891283.png

Burdan ayarlayabilirsiniz. PIN'iniz de gitmemiş olur. (Driverları da ekstradan kapatmanız gerekir)

Üstte yazdığımı siz de okuyabilirsiniz.

Güvenli modun amacı bilgisayarda sorun tanılamak içindir. Belki bilmiyorsunuzdur ama pın hizmeti hata yarıtıyor olabilir. Bundan dolayı pın hizmeti bile kapalı olmalı.

Microsoft hesabı parolası da buna dahil mi?
Peki güvenli mod seçip işim bittikten sonra güvenli mod tikini kaldırsam işe yarar mı?
Ekran görüntüsü 2025-06-10 143409.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı