Güvenlik Açığı Tarama ve Düzeltme

Konu zaten bu konuları az çok bilen içindir. Bilmeyenin her hişi istersen kodek programı olsun sistemi mahveder. Bilmediğin şeyi kullanmayacaksınız nerede olursa olsun. Bilmediğiniz yer varsa da soracaksınız kullanmadan önce.

Programı tanıtma için amaçlanmış bir konuda her butona tıklayabileceğin anlamına gelmez. Neyse sorumlu olan sizsiniz biz size orayı da fixleyin diyen olmadı, uyarı olsun olmasın.

Murat hocam bu konunun olayı nedir? Güvenlik açığı hakkında bir bilgim yok ama bilgisayarımda güvenlik açığı varsa kapatmak isterim. Konudaki adımları anlayamadım. Ne yapmalıyım?

İşletim sistemi ve yazılımlar üzerinde güvenlik zaafiyeti taraması yapmaya yarıyor, daha çok işletmelere yönelik. Muhtemelen normal bir kullanıcının bilgisayarında birçok açık bulacaktır, hepsini kapatmak da zaman alacaktır ve usandıracaktır. Kabaca Windows'un güvenlik güncelleştirmelerini yüklemeniz ve yazılımları da düzenli olarak güncellemeniz yeterli olacaktır, güvenlik zaafiyetlerini kapatmak için.

İlla programı kullanayım derseniz kurduktan sonra kendisi her şeyi otomatik hallediyor zaten, önce veri tabanını günceller, sonra da taramasını başlatır ve buldukları zaafiyetleri size bildirir. Fix talimatı da bu açıkları kapatmaya yönlendirir.

İşletim sistemi ve yazılımlar üzerinde güvenlik zaafiyeti taraması yapmaya yarıyor, daha çok işletmelere yönelik. Muhtemelen normal bir kullanıcının bilgisayarında birçok açık bulacaktır, hepsini kapatmak da zaman alacaktır ve usandıracaktır. Kabaca Windows'un güvenlik güncelleştirmelerini yüklemeniz ve yazılımları da düzenli olarak güncellemeniz yeterli olacaktır, güvenlik zaafiyetlerini kapatmak için.

İlla programı kullanayım derseniz kurduktan sonra kendisi her şeyi otomatik hallediyor zaten, önce veri tabanını günceller, sonra da taramasını başlatır ve buldukları zaafiyetleri size bildirir. Fix talimatı da bu açıkları kapatmaya yönlendirir.
Tamamdır hocam, açıklama için teşekkürler.

Murat hocam bu konunun olayı nedir? Güvenlik açığı hakkında bir bilgim yok ama bilgisayarımda güvenlik açığı varsa kapatmak isterim. Konudaki adımları anlayamadım. Ne yapmalıyım?
Güvenlik açıkları, bilgisayara sızmak isteyen için açık kapı bırakan ve haberiniz olmadan cirit attırabilen açıklardır.
Bu tür saldırılar genelde alan veya ortak ağlarda çok dolaşan bir sisteminiz varsa önlen almanız gereken bir durum.
Bu yazılımı kullanmasını bilmiyorsanzı Kaspersky ürünlerinin bazılarında bu tarama özelliği mevcut onunla da tarayabilirsiniz.
Buradaki biraz daha gelişmiş olduğundan paylaştım.
Kısaca yukarıda yazıldığı gibi sistem güncellemelerini ve kullanılan yazılımların güncelliği ile alakalı oluyor genelde. Sistem ayarları da içeriyor tabi ki.

Güvenlik açıkları, bilgisayara sızmak isteyen için açık kapı bırakan ve haberiniz olmadan cirit attırabilen açıklardır.
Bu tür saldırılar genelde alan veya ortak ağlarda çok dolaşan bir sisteminiz varsa önlen almanız gereken bir durum.
Bu yazılımı kullanmasını bilmiyorsanzı Kaspersky ürünlerinin bazılarında bu tarama özelliği mevcut onunla da tarayabilirsiniz.
Buradaki biraz daha gelişmiş olduğundan paylaştım.
Kısaca yukarıda yazıldığı gibi sistem güncellemelerini ve kullanılan yazılımların güncelliği ile alakalı oluyor genelde. Sistem ayarları da içeriyor tabi ki.
Kaspersky ile güvenlik açığı taramasından temiz çıktı, sanırım önemli bir açık yok hocam. Cevabınız için teşekkürler.

Eki Görüntüle 318304

Eki Görüntüle 318305

1: Anasayfa
2: Tarama sonuçları
3: Ayarlar
4: Lisans bilgisi, kalan lisans zamanı vs.
5: Veritabanı güncelleme butonu
6: Sistem tarama
7: Yazılımsal olarak bulunan güvenlik açıkları
8: İşletim sistemi açıkları
9: Tespit edilen yazılımsal açıkları
10: İşletim sisteminde tespit edilen güvenlik açıkları
11: Yazılımsal tespit edilen güvenlik açıklarının detayları ve açık kodları
12: Güvenlik açığı tespit edilen yazılım adı
13: Tespit edilen güvenlik açığı kodları adet olarak
14: Tespit edilen açığın nasıl düzeltileceğine dair bilgi ve düzeltme butonu (yeşil olanlar açık yok anlamındadır)

Not: Sistem açıklarını neyi düzelttiğinizi bilmiyorsanız düzeltme butonuna basmayın.

Tespit edilen yazılımları kendi sayfasından da güncellerini indirip düzeltebilirsiniz.

İndirme bağlantısı:

Merhaba. Defalarca kez taratmama karşın "failed, please rescan and retry the remediation" yazıyor fixe basmanın ardından. Nasıl halledebilirim sizce?

Dosya Ekleri

• risk - Kopya.png
    risk - Kopya.png
    2,4 KB · Görüntüleme: 35
Merhaba. Defalarca kez taratmama karşın "failed, please rescan and retry the remediation" yazıyor fixe basmanın ardından. Nasıl halledebilirim sizce?
Tam ekran paylaşın. Status basınca ne yazıyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı