Güvercinden nasıl kurtulurum?

805541

Attopat
Bu yaz balkona bir güvercin geldi. İlk geldiğinde yuva yapmıştı yuvasını bozduk, ikinciye tekrar geldi tekrar bozduk. Üçüncüye artık yumurta bırakmıştı maalesef bozamadık. Yavrusunu uçurunca gider dedik ama yavrusu büyümesine rağmen gitmiyor yapıştı kaldı. Korkutsak desek korkmada korkmuyor hiç insanlardan, utanmasa bizimle sohbet edecek gelip. Balkon büyük boy buzdolabı kadar bir yer bize zaten yetmiyordu şimdi hiç yetmiyor. Evde sıcak, balkonun kapısını açmaya kalksak içeri giriyor iyice sorun. Ne yapsak gider?

Son düzenleyen: Moderatör:
O konduğu yeri veya durduğu yeri kaplayacak kadar bir karton vesaire koymanız gerek. Bizim bu balkonda da vardı. Kombinin olduğu dolabın üstüne konuyordu, oraya karton kutu koyunca tamamen kapandı, artık gelemiyor.

Siz bir şey yapmazsanız sonsuza dek orada durur. Acımak da bir yere kadar. Pisleyip pisleyip duruyorlar balkonu. Her gün kuş pisliği temizlemekle uğraşırsınız eğer bir çözüm bulmazsanız.

Sizin de balkonunuza aylarca dadanırsa ve her gün kuş pisliğini bıçakla kazıyarak temizlemek zorunda kalırsanız "yazık" dersiniz.

O konduğu yeri veya durduğu yeri kaplayacak kadar bir karton vesaire koymanız gerek. Bizim bu balkonda da vardı. Kombinin olduğu dolabın üstüne konuyordu, oraya karton kutu koyunca tamamen kapandı, artık gelemiyor.

Siz bir şey yapmazsanız sonsuza dek orada durur. Acımak da bir yere kadar. Pisleyip pisleyip duruyorlar balkonu. Her gün kuş pisliği temizlemekle uğraşırsınız eğer bir çözüm bulmazsanız.

Sizin de balkonunuza aylarca dadanırsa ve her gün kuş pisliğini bıçakla kazıyarak temizlemek zorunda kalırsanız "yazık" dersiniz.
Hocam bizim de aynı şekilde kombinin üstünde. Deneyeceğim karton kutuyu ama bir gittikleri zaman denk gelmiyor ki kapatayım yuvayı.

Vardı zaten 3-4 ay önce hatta onunla alakalı konu açmıştım nasıl besleyebilirim diye. Birkaç hafta sonra kendisi gidiyor zaten.
Kendine yuva yapıyorsa orada ve orayı yuvası belliyorsa aylardır gitmiyor. Sizi bilemiyorum ama doğalgaz boruları, kombi dolabı her yer pislik içindeydi. Temizlemezsek de kuruyor daha iğrenç bir görüntü ortaya çıkıyor. Bir ara 3 güvercin geliyordu, alanı daraltınca bire indi sonra hiç yer kalmayınca artık gelmiyorlar. Balkon tertemiz duruyor.

Tatlı hayvanlar ama yani bu dünyaya her Allah'ın günü kuş pisliği temizlemeye de gelmedim.

Vardı zaten 3-4 ay önce hatta onunla alakalı konu açmıştım nasıl besleyebilirim diye. Birkaç hafta sonra kendisi gidiyor zaten.
Hocam yaklaşık 6 aydır balkonda yavruları büyüdü hala gitmiyor. Kovmak benimde istediğim bir şey değil hayvanları severim ama evdekilerin kuş tüyüne alerjisi var. Giremiyoruz balkona boğuyor bizi öksürükten.

Konabilecek yerlere kus kovucu plastiklerden alabilirsin fakat girecek kus icin maalesef cozum yetmiyor. Eger surekli kovmazsaniz ve kalici cozum bulmazsaniz birkac hafta sonra gidiyor gibi bi muhabbet falan yok yaklasik 1 senedir ugrasiyoruz artik her hafta balkon yikaniyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı