Gurbetçilerin oy kullanması mantıklı mı?

Ben Almanya'da yaşayan bir Türk olsam tabii ki Erdoğan'a verirdim. O olmasa euroyu kim 25 lira yapacaktı da benim tatilimi beleşe getirecekti? O olmasa 100 euroyla bir tomar parayı hangi ülkede alacaktım? Sonuna kadar reisçi olmak gerek gurbetçiysen.
O da işte insanın vicdanı ve ahlakı. İroni yapıyorsunuzdur %99 ama harbiden böyle düşünüyorsanız yazık.

Ben Almanya'da yaşayan bir Türk olsam tabii ki Erdoğan'a verirdim. O olmasa euroyu kim 25 lira yapacaktı da benim tatilimi beleşe getirecekti? O olmasa 100 euroyla bir tomar parayı hangi ülkede alacaktım? Sonuna kadar reisçi olmak gerek gurbetçiysen.
Tamamen kişinin vicdanına kalmış birşey. Ben gurbetçi olsam şu durumda bu çöp iktidarın 20 senedir kazanmasına, o kadar şeye rağmen gözünü açmayan, araştırmayan cahil halka ve muhalefet görevini yerine getirmeyen siyasi partilere bakar gider Erdoğan'a veririm.
Halk çünkü bunu hak ediyor, hapis korkusu yüzünden neler unutuldu nelerin üstü örtüldü, nelere göz yumuldu.
Halk ise ne yaptı? Hiçbir şey, makarnasını çayını aldı oturdu yerine.
Olan gençliğe oldu, ki halen daha gençler arasında bilgisiz, okumayan, araştırmayan, vatana millete faydasız kişilerde var.
Bütün bunlar göz önüne alındığında bende giderim Erdoğan'a veririm, Euro/Dolar artar bende gelirim Türkiye'de keyfime bakarım, daha kendine en ufak şeyleri bile layık görmeyen halktan banane.

O da işte insanın vicdanı ve ahlakı. İroni yapıyorsunuzdur %99 ama harbiden böyle düşünüyorsanız yazık.
Yok, gerçekten ciddiyim. Ülkeye döviz soktukları için paşalar gibi ağırlanıyor gurbetçiler. Her sene gelip bir aylık maaşlarıyla 5 yıldızlı otellerde tatillerini yapıp gidiyorlar. Senin benim hayatımız boyunca gidemediğimiz yerlerde bahşiş veriyorlar. Bunları sağlayan tek kişi var ve benim oyum tabii ki ona olurdu gurbetçi olsam.

Yok, gerçekten ciddiyim. Ülkeye döviz soktukları için paşalar gibi ağırlanıyor gurbetçiler. Her sene gelip bir aylık maaşlarıyla 5 yıldızlı otellerde tatillerini yapıp gidiyorlar. Senin benim hayatımız boyunca gidemediğimiz yerlerde bahşiş veriyorlar. Bunları sağlayan tek kişi var ve benim oyum tabii ki ona olurdu gurbetçi olsam.
Kendi poponuzun rahatı için 80 milyonu aç bırakacak bir kafadasınız yani. İyi olumluymuş. Yazık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı