H100 sıvı soğutma ayarları nasıl olmalı?

3wir06

Hectopat
Katılım
28 Mayıs 2020
Mesajlar
23
Merhaba, geçenlerde H100 sıvı soğutma aldım. Montajını yaparken birkaç aksilik ile karşı karşıya kaldım; öncelikle pompayı CPU_FAN girişine taktım radyatör fanlarını ise videoda ve rehberlerde pump_fan kısmına takmam gerekiyormuş ama anakartımda böyle bir giriş bulunmadığı için biraz araştırma yaptım ve benimle aynı sorunu yaşayan birkaç kişi egzoz fanını devre dışı bırakıp CHA_FAN kısmnına sıvı soğutucunun fanlarını takmış.

Ben de öyle yaptım şu anlık sorun yok en fazla 65 dereceleri gördüm. Bu yaptığım şey yaz aylarında sorun çıkarır mı, çıkarırsa ne yapmam gerek? Diğer bir sorum ise kasamın yerini değiştirdim ve masanın üstüne koydum fakat çok sesli çalıştığını fark ettim bu ses sıvı soğutmanın fanlarından geliyor oyuna girdiğimde ses yükselmiyor veya alçalmıyor sürekli aynı hızda dönüyor sanırım fanlar. Bu konuda bir ayar vs yapmam gerekir mi, normal midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman pompayı CPU fan kısmına tak, sistem fanı girişine de radyatör fanlarını bağlarsın, anakartının yazılımıyla da kontrol edersin.
 

Geri
Yukarı