H100i & 4670k & Msi g43 - Kasa hava sirkülasyonu ve O.C.

Dostum açıkça söylemek gerekirse H100i olduktan sonra istersen kasanın içerisine kaynar su dök, yinede ısınma problemi yaşamazsın(!)
Yani 2 CFM fazla hava üfletmek için kafanı ütüleme.

Ekran kartının da, işlemcinin de soğutucuları şahane. Isınma problemi yaşamayacağından emin olabilirsin.

Asıl soruya gelelim : Ekran kartına mı yoksa işlemciye mi OC yapacaksın? Yoksa her ikisine mi? İşlemci konusunda voltajlı OC yapmanıza yardımcı olabilir, ekran kartınıza ise ufak frekans artışları uygulamanıza yardımcı olabiliriz.

Cevabınız için teşekkür ederim. İşlemciye o.c. yapmayı düşünüyorum ekran kartı daha sonra belki. Eskisi kadar komplike olmadığını araştırdım bu o.c. olayını özellikle msi kartları için o yüzden hemen o.c. yapmak istedim. Tabi güvenli bir şekilde. Risk almak istemiyorum çünkü sisteme baya para harcadım :)

[HASHTAG]#bilgisayarkurdu[/HASHTAG] H100i demişsin bir üst modeli olan H110 denese daha iyi değil mi :)

Hem fanları daha büyük

Dostum h110 benim kasama uyum sağlamıyor. Carbide 400r için h100i ideal. Zaten h100i bile zar zor sığdırdım içine. Kablo düzenlemesiyle çok uğraştım :D

Aynen öyle 14cm çift fan ızgarası mevcut değil. Olsa bile montajı her zaman kolay olmuyor.
OC mevzusuna gelecek olursak ilk başta "OC Genie ll" sayesinde tek tık ile OC yapabilirsiniz. Zaten işlemciniz Turbo Boost teknolojisini desetekliyor.
BIOS üzerinden hazır modları kullanarak OC yapabielcek seviyede misiniz?

Aynen öyle 14cm çift fan ızgarası mevcut değil. Olsa bile montajı her zaman kolay olmuyor.
OC mevzusuna gelecek olursak ilk başta "OC Genie ll" sayesinde tek tık ile OC yapabilirsiniz. Zaten işlemciniz Turbo Boost teknolojisini desetekliyor.
BIOS üzerinden hazır modları kullanarak OC yapabielcek seviyede misiniz?

Valla dediğim gibi daha önce hiç o.c. yapmadım. Aslında böyle sorularımı genelde internette araştırarak çözümlüyoruım. Bu o.c. olayını da o şekilde yapacaktım fakat resmen her kafadan ayrı ses çıkıyor. Kimisi yapmayın işlemciyi yıpratırsın diyor, kimisi yapın ama az yapın zorlamayın diyor, kimisi soğutucu iyiyse zorlarsanız sıkıntı olmaz diyor. Kafam karışık baya. O.C. yapabilecek seviyede misiniz derken bilgi olarak mı soruyorsunuz, eğer öyle ise pek bilgim yok ama bilgisayardan anlamayan birisi değilim. Sadece overclock olayından hiç anlamıyorum

Çöp adamların yorumlarını okuma, kimdir nedir bir kontrol et elbette.
En başta şu işlemci yıpranır, ömrü kısalır, az zorla, voltaj verme muhabbetlerini at kafandan. Bunları diyenlerin hepsi hayatında hiç doğru dürüst OC yapmamış insanlar :)

Eğer OC için uygun donanımların varsa OC yapmanda hiçbir sakınca yoktur.
Yalnızca sıcaklıkları kontrol altında tutman gerekir, sürekli 70-80 derecede cayır cayır çalışırsa elbet doğru olmaz. Bir işlemcinin kullanım süresi 10 senedir. 10 sene sonra çağın teknolojisini yakalayamadığı için direkt olarak çöpe atılacaktır. Sen OC yaptın diye 10 seneden kısa sürede bozulmaz bu işlemci.

Zaten Hydro H100i soğutucunuz var, Extreme Performans serisi bir sıvı soğutma ve gerçekten çok performanslı.
İşlemciniz K ibareli yani çarpan kilidi açık.
Anakartınız OC işlemi için uygun

Evlenmenize engel bir durum yok kısacası.

Çöp adamların yorumlarını okuma, kimdir nedir bir kontrol et elbette.
En başta şu işlemci yıpranır, ömrü kısalır, az zorla, voltaj verme muhabbetlerini at kafandan. Bunları diyenlerin hepsi hayatında hiç doğru dürüst OC yapmamış insanlar :)

Eğer OC için uygun donanımların varsa OC yapmanda hiçbir sakınca yoktur.
Yalnızca sıcaklıkları kontrol altında tutman gerekir, sürekli 70-80 derecede cayır cayır çalışırsa elbet doğru olmaz. Bir işlemcinin kullanım süresi 10 senedir. 10 sene sonra çağın teknolojisini yakalayamadığı için direkt olarak çöpe atılacaktır. Sen OC yaptın diye 10 seneden kısa sürede bozulmaz bu işlemci.

Zaten Hydro H100i soğutucunuz var, Extreme Performans serisi bir sıvı soğutma ve gerçekten çok performanslı.
İşlemciniz K ibareli yani çarpan kilidi açık.
Anakartınız OC işlemi için uygun

Evlenmenize engel bir durum yok kısacası.

Peki yardımcı olabilir misiniz bana işlem sırası şeklinde ? Msi bios O.C. arayüzü hakkında bilginiz var mı ? Tam olarak nereye girip nasıl yapmam konusunda

Sizde Click BIOS ll isimli bir UEFI BIOS mevcut. Gayet şekilli şukullu güzel bir ayar menümüz mevcut, mavi bir ekran karşılamayacak sizi.

Sol taraf tarafta, ortada OC kısmı bulunur. Buraya tıkladığında ayarlamalar gelir.
İşte biz o kısımdaki voltaj, frekans, teknoloji ve bazı yapılandırma ayarları ile oynayarak daha fazla performans elde edeceğiz.

Öncelikle BIOS menünüze girin ve ayarları değiştirmeden biraz kurcalayın, yabancı olmamanız gerekiyor BIOS'a karşı.
Mümkünse şu OC ayarlarının bir fotoğrafını çek ve bana gönder, o fotoğraf üzerinden düzenleyerek ilerleriz nerede ne yapacağını.

İlk başta yalnızca frekans artışı yapacağız, 3,8GHZ hıza çıkacağız. 4,2'ler için ise yavaştan voltaj vermeye başlayacağız.
OC sonrası stabilite kontrolü için ise Prime95 X64, CPU-Z ve AIDA64 Extreme Edition programlarını indirip kurun.

Tahminen şöyle bir ekran gelecektir :

msi-bios2.jpg

Sizde Click BIOS ll isimli bir UEFI BIOS mevcut. Gayet şekilli şukullu güzel bir ayar menümüz mevcut, mavi bir ekran karşılamayacak sizi.

Sol taraf tarafta, ortada OC kısmı bulunur. Buraya tıkladığında ayarlamalar gelir.
İşte biz o kısımdaki voltaj, frekans, teknoloji ve bazı yapılandırma ayarları ile oynayarak daha fazla performans elde edeceğiz.

Öncelikle BIOS menünüze girin ve ayarları değiştirmeden biraz kurcalayın, yabancı olmamanız gerekiyor BIOS'a karşı.
Mümkünse şu OC ayarlarının bir fotoğrafını çek ve bana gönder, o fotoğraf üzerinden düzenleyerek ilerleriz nerede ne yapacağını.

İlk başta yalnızca frekans artışı yapacağız, 3,8GHZ hıza çıkacağız. 4,2'ler için ise yavaştan voltaj vermeye başlayacağız.
OC sonrası stabilite kontrolü için ise Prime95 X64, CPU-Z ve AIDA64 Extreme Edition programlarını indirip kurun.

Çok teşekkür ederim, tam böyle bir yardım bekliyordum açıkcası :) 1 saat içerisinde başlıyacağım, birkaç işim var halletmem gereken şuan.

Bu arada farklı işlemci ve farklı anakart kullanılıyor olsa da aşağıdaki rehberi mutlaka oku.
Yaptığımız iş tam olarak aynı, yalnızca değerler ve ayarların yerleri farklı olacak hepsi bu.
FX 4100 4.4 GHZ Overclock Rehberi

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı