H115i ısınma problemi

luckarry

Hectopat
Daha fazla  
i7 6700K kullanıyorum, işlemci çekirdekleri ve package yükü aşırı sıcak %90'larda render yaparken 76 dereceyi görüyor normalde 55 dereceden yüksek olmaması gerekiyor fakat değerler çok anlık ve sürekli aynı yani işlemci boştayken de 50 derece oyuna girdiğimde de 50 derece sadece %100'de değişiyor. Örnek veriyorum oyundayken fandan ılık bir his alabiliyorum ama masaüstündeyken yok fakat sıcaklıklar aynı. Anakart sensöründe bozukluk olabilir mi ? Çünkü gayet serin duruyor soğutucu, ve bu işlemci ile 5 GHZ'de 70 derecede kullanıyorlar. Ben nasıl OC yapmadan bu sıcaklıkta kullanıyorum anlamış değilim, bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Evet, anakart sensöründe sıkıntı olabilir. Farklı programlarla da denediniz mi? Ayrıca, hangi programla sıcaklıkları ölçtünüz?
76-90 derecelere çıksa radyatörden çıkan sıcak havayı uzaktan bile hissedersiniz.

Başkası OC'da sizin OC'suz halinizden daha serin kullanabilir. Bu daha çok oda sıcaklığına ve kasadaki hava sirkülasyonuna bağlı.

Evet hep vardı bu problem, sadece bazen çok artıyor her zaman bu sıcaklıklarda olmuyor. Arada boştayken 35 bazense 50 oluyor. 35ken her şey normal render alırken max 64 derece oluyor. Ama şu an mesela boştayken bile 65i görebiliyor. Zalmanın termal macununu kullandım 40 liralık bir şeydi, vatandan almıştım bana öyle çok dandik gelmedi

Sorulara yanıt vermiyorsunuz ama :rolleyes:
Radyatörden gelen hava nasıl? Eğer normal ılık ya da fazla sayılmayacak bir sıcaklık geliyorsa sensör değerleri doğru göstermiyor demektir.

Sensörün bozuk olma ihtimali hayli yüksek görünüyor. Çünkü değerler normal durumlarda değişmezler (örneğin aynı ortamda boştaki değer 50 ise o hep 50 arası seyreder.)

Hocam sorunu çözdüm kasanın üstü kapalı bir yerdeydi sanırım sıcak hava geri sekerek daha fazla ısınmasına sebep olmuş. Şu an h.265 renderda 64 derece falan, gayet sağlıklı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı