H61H2 anakart kabloları nasıl takılır?

EmirhanSalmanTR

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, anakart kablolarını nasıl takacağım tam bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla yaptım. Resmin ortasındaki 2 kablo boşta kaldı. Taktığım kablolar da yanlış olabilirler. Destek al diyebilirsiniz ama elimden gelmiyor. Yardım edebileceklere şimdiden teşekkürler.

20220323_173226_mfnr.jpg

20220323_173222_mfnr.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Olma ihtimali de var. Yamuk olan pinler de sıkıntı yapabiliyor. Kontrol edin.

Yani gördüğüm kadarıyla bir sıkıntı yok pin yuvasını görünmeyen pislik kaplasa da. (sanırım oksit deniyordu)

Olma ihtimali de var. Yamuk olan pinler de sıkıntı yapabiliyor. Kontrol edin.

Reis şu görseldeki yerlere hangi kablolar takılıyor sırasıyla yazabilir misin? Yani hangi kısma kablo nereden geliyor bunu yazabilirsen çok güzel olur. SATA 1 2 3 4 mantığı nedir?

Screenshot_20220324-164543_Samsung Internet.jpg

SATA 1,2,3,4 bunlara HDD, SSD, DVD gibi birimleri takabilirsiniz. 4 adet desteği var. F-USB zaten ön panel USB. F-Audio ise ön panel ses bağlantısı.

SATA 1, 2, 3, 4 bunlara HDD, SSD, DVD gibi birimleri takabilirsiniz. 4 adet desteği var. F-USB zaten ön panel USB. F-Audio ise ön panel ses bağlantısı.

Çalışması için başka bir şey gerekmiyor değil mi, sanırım farklı bir sorun var onu bulmam gerek :(
SATA 1, 2, 3, 4 bunlara HDD, SSD, DVD gibi birimleri takabilirsiniz. 4 adet desteği var. F-USB zaten ön panel USB. F-Audio ise ön panel ses bağlantısı.

Anakartta bir sorun olduğunu tamin ediyorum. Anakartın işlemci pin yerinde kirler varsa işlemciyi de bozar mı? İşlemciyi yeni almıştım.

Yamuk olan pinler de var. Bunların düzelmesi lazım. Ondan sonra deneyin. Yardım da alabilirsiniz. Büyüteçle daha iyi olur. Biraz hassas bir iş.

Yamuk olan pinler de var. Bunların düzelmesi lazım. Ondan sonra deneyin. Yardım da alabilirsiniz. Büyüteçle daha iyi olur. Biraz hassas bir iş.

Reis ben Power'i unuttum ya eski kullandığım çok eski bilgisayardı 115W Max'mış bu yüzdende olabilir mi ekran gelmemesi? Ekran kartsız deniyorum sadece i5 3470 işlemci(77W) ve RAM'le monitör vs kaç W harcıyor?

Ekran kartı olmadan zaten yeterli olur. Bir de anakartın BIOS'u da güncel olması gerekir. H61 ile üçüncü nesil desteği var fakat güncel BIOS ile. Bir de yamuk pinler ne durumda?

Ekran kartı olmadan zaten yeterli olur. Bir de anakartın BIOS'u da güncel olması gerekir. H61 ile üçüncü nesil desteği var fakat güncel BIOS ile. Bir de yamuk pinler ne durumda?

Yarın bir bilgisayarcıya göstereceğim ama yamuk derken farkedilmiyor mu, çünkü normal gibi pek bilgim yok bu konuda.
Anakartın BIOS'unu nasıl güncelleyebilirim? Ekran gelmeme sorunu bundan da kaynaklanabilir mi veya dediğiniz gibi yamuk pinlerden?

Yamuk pinler buna sebebiyet verebilir. BIOS güncellemesi ise bir alt nesil işlemci ile yapılabiliyor. En iyisi dediğiniz gibi bir alt nesil işlemci ile deneyin. Yamuk olan pinleri de düzeltin veya baktırın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı