H9 Flow sıvı soğutma yana takılır mı?

• Konuyu başlatan vLo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 1.644

vLo

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, önceki konularda yazdığım sistemi sonunda topladım. Sistem görselini paylaşıyorum. Arctic 360 mm soğutmayı yukarı kısma takamadım işlemci kablolarına takılıyordu. Bu şekilde kullanmak çok mu yanlış böyle kullanılamaz mı diye bir de size sormak istedim.

IMG_0183.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Pompa kabloları aşağıya doğru gelse daha doğru olur.

Doğru bir kullanım değil. Hem pompa gereksiz ses yapacak hem de AIO'nun ömrü kısalacak. Yukarıya bir şekilde takmaya çalışın.
Yukarı takmak ile yana takma arasında bir fark yok, sonuçta pompadan radyatöre gelen kablolar yine yukarıda kalıyor.
Düz mantık düşündüğümde hava yukarı yönde hareket ettiği için kabloların aşağıda doğru olması gerekir ki hava radyatörün en ucundaki kullanılmayan yerde biriksin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sigmiyorsa yapacak bir sey yok, kullan gitsin. Kablolar asagidan yukari gidecek sekilde sigmaz muhtemelen, ekran karti cok kalin duruyor muhtemelen izin vermeyecektir.

EK bu sekilde belirtmis;

IMG_5435.png

Sizin montaj sekliniz 4. fotograftaki gibi. Ideal kullanim degil ama 5. fotograftaki gibi de direkt olarak uzak durun seklinde de degil.

6 yil garantisi var zaten Arctic LF serisinin. Kullan gitsin. Cok da kafaya takmaya gerek yok. Sigsaydi tabii ki ustteki 3 montaj bicimi daha saglikli ve mantikli olurdu.

4. Fotoğrafta radyatör pompa bağlantısı olan yer pompa ile aynı seviyede olduğu için kesinlikle yanlış ama pompadan bir miktar yukarıda konumlansa yine kabul edilebilir bir şekil olacak. Konuyu açanın bağlantı şekli de kabul edilebilir şeklinde ama en iyi çözüm değil. Mümkünse radyatörü aşağı yukarı şeklinde çevirse on numara olacak.

Pompa kabloları aşağıya doğru gelse daha doğru olur.

Yukarı takmak ile yana takma arasında bir fark yok, sonuçta pompadan radyatöre gelen kablolar yine yukarıda kalıyor.
Düz mantık düşündüğümde hava yukarı yönde hareket ettiği için kabloların aşağıda doğru olması gerekir ki hava radyatörün en ucundaki kullanılmayan yerde biriksin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buyurun testleri ile birlikte:

En doğru radyatör konumlandırma şekli kesinlikle üstte radyatörün olduğu şekildir. Bunu kendi sistemimde de deneyimlemiş bulunmaktayım 🙂

dostlar herkes farklı birşey yazmış kafam daha çok karıştı radyatör ters mi takmalıyım. Yabancı bir videoda da bu şekilde takmanın doğru olacağı söylenmişti.

dostlar herkes farklı birşey yazmış kafam daha çok karıştı radyatör ters mi takmalıyım. Yabancı bir videoda da bu şekilde takmanın doğru olacağı söylenmişti.

Eğer illa öne takacaksanız bu görselde gösterildiği gibi takın:

1701689699665.png

Lakin benim önerim üste takmanız yönünde olacaktır. Bu sisteme daha ince bir 240mm radyatör montajı yapmıştım ama kesinlikle daha kalınının olacağına eminim çünkü yeteri kadar boşluk kalmıştı. Attığım videoda da zaten üste takıldığındaki farkı görüyorsunuz.

Herkese merhaba, önceki konularda yazdığım sistemi sonunda topladım. Sistem görselini paylaşıyorum. Arctic 360 mm soğutmayı yukarı kısma takamadım işlemci kablolarına takılıyordu. Bu şekilde kullanmak çok mu yanlış böyle kullanılamaz mı diye bir de size sormak istedim.

Eki Görüntüle 2040967
Hocam yukarıya doğru bir tık daha taşıyabilirseniz öyle bir vidalama imkanınız varsa daha iyi olur. Onun dışında hiç bir yere takamazsınız üst kısımda kablolar engel oluşturuyor dediğiniz için. Sıcaklık değerleri nasıl peki?

Buyurun testleri ile birlikte:

En doğru radyatör konumlandırma şekli kesinlikle üstte radyatörün olduğu şekildir. Bunu kendi sistemimde de deneyimlemiş bulunmaktayım 🙂

Hocam benim izlediğim ve doğruluğunu teyit ettiğim videoda (Gamers Nexus) ise PC Hocasının en istenmeyen şekil dediğini en doğru olarak kabul ediyor ve yabancı bir çok basın ve Cooler Master'ın kendisi dahil bu pozisyonu doğru kabul ediyor.
Şöyle ya da böyle nasıl olursa olsun hava her zaman yukarı yönde birikir ve pompa/radyatör arasındaki kablolar hava yönünde olmamalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı