HAARP nedir?

Havai fişek olduğundan şüpheliyim abi onların. halkını kandırmıştır İran, beklerim ben.
Yani olduğunu söylüyorlar tabii ama bir füze testi yapmadılar bugüne kadar:) Bilemeyiz:)
Kasım Süleymani'nin cenaze arabası Chevrolet idi. Bu cenaze töreninde 40'dan fazla kişi izdiham sırasında yüzünden öldü, ABD 7 kişi öldürmüştü, bunlar 7 kat daha fazla kendi kendilerini öldürdüler. Cehalet başa bela gerçekten.
Orta Doğu'da her törende birileri ölür mutlaka. İster cenaze ister düğün, farketmez. Kasım Süleymani aslında önemli bir karakterdi coğrafyada. Yani İran'ın asıl kızmasının sebebi bence işe yarayan az sayıda adamdan biriydi sanırım. Bunu ABD de çok iyi biliyordu tabii. Rastgele seçilmedi yani;)

Konu her an başka başlık altına taşınabilir :)
Mizah, Dünya gündemi, orta doğu gündemi, bilim her şey var :)
Desene iyice kahve ortamına döndü. HAARP'ı iyice açıkladık ya bence. Bu konuya giren kişi bir çok konu ile bilgi sahibi olup çıkabilir ne güzel işte. 🤣

Desene iyice kahve ortamına döndü. HAARP'ı iyice açıkladık ya bence. Bu konuya giren kişi bir çok konu ile bilgi sahibi olup çıkabilir ne güzel işte. 🤣
Okuyan kişi Kasım Süleymani'nin HAARP silahı var sanabilir, yine çığrından çıktık galiba🤣

HAARP'ın "silah" diye adlandırılmasının, harp kelimesine benzemesinden başka açıklaması olamaz.

İnternet kullanma yeteneğine sahip her kişi, HAARP kelimesini Google'a yazdığı zaman hakikatle karşılaşacaktır zaten.

Ama, ABD'nin kıtalar ötesi deprem silahı var mıdır?

Bilemeyiz, hatta böyle bir teknoloji silah diye adlandırılır mı onu bile bilemeyiz?

Deprem oluşturan bir çok teknoloji var.

Mesela dinamitler, inşaatta bolca kullanılırlar. Bunlar küçük depremler yaratabilirler.

Ya da atom bombaları, veya hidrojen bombaları. Bu silahlar da "Mega Ton TNT" gücünde enerji ortaya öıkarabiliyorlar. Deprem oluşturabilir ya da tetikleyebilirler.

Nasıl baktığınıza bağlı. :) Ama kasıtlı olarak deprem oluşturabilecek bir teknolojinin olduğunu düşünmüyorum. Zira daha "deprem nedir" sorusuna dahi net bir cevap veremediğimiz oluyor.

Ama, ABD'nin kıtalar ötesi deprem silahı var mıdır?

Bilemeyiz, hatta böyle bir teknoloji silah diye adlandırılır mı onu bile bilemeyiz?
Böyle bir teknoloji kesinlikle yok. Atom ve nükleer bomba denemelerinin tetikleme ihtimali yok. ABD ve Kuzey Kore'nin denediği bu denemelerde kendi ülkelerinde küçük çaplı depremleri tetikledi söylemleri de bir ara vardı böyle bir şey söz konusu değil elbette, kasıtlı bir şekilde istediğin yerde yapay deprem yaratamazsın. 6-7 şiddetindeki depremin çıkaracağı enerji 500 atom bombasının gücünden bile daha fazla bir değere tekabül eder, bu kadar büyük bir enerji ortaya çıkıyor. Yer altında nükleer bomba patlatırsan yer üstü sallanır ama buna deprem denmez, bu sallamanın nedeni deprem ile alakalı değil bombanın yarattığı güç sonucunda ortaya çıkan bir sallantı. Deprem gibi fay kırılmıyor yani.

Böyle bir teknoloji kesinlikle yok. Atom ve nükleer bomba denemelerinin tetikleme ihtimali yok. ABD ve Kuzey Kore'nin denediği bu denemelerde kendi ülkelerinde küçük çaplı depremleri tetikledi söylemleri de bir ara vardı böyle bir şey söz konusu değil elbette, kasıtlı bir şekilde istediğin yerde yapay deprem yaratamazsın. 6-7 şiddetindeki depremin çıkaracağı enerji 500 atom bombasının gücünden bile daha fazla bir değere tekabül eder, bu kadar büyük bir enerji ortaya çıkıyor. Yer altında nükleer bomba patlatırsan yer üstü sallanır ama buna deprem denmez, bu sallamanın nedeni deprem ile alakalı değil bombanın yarattığı güç sonucunda ortaya çıkan bir sallantı. Deprem gibi fay kırılmıyor yani.
Ben de bilemeyiz dedim zaten. :) Yoksa bana da saçma ve mantık dışı geliyor zaten.

Deprem oluşturur kısmındaki kastım tabiiki de 6 7 büyüklüğündeki depremler değildi.

Basit yer sarsıntıları.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı