Haber kanallarının ABD seçimini vermesi

Kimse bana katılmamış ama hatırlatırım ki "dolardan bizene" diyen adamların havuz medyası kendi ülkesinin gündemini umursamayıp, gidip de sürekli ABD seçimini gösterirse ben orada bir çelişki olduğunu açık net söylerim. ABD dünyanın kaderini etkiliyorsa o zaman maaşını dolarla mı alıyorsun diye soran kişilere gereken cevabı vermesini de bilecekler.
Ayrıca 100'den fazla kişinin öldüğü bir doğal afet için 4-5 gün canlı yayın yapılması yeterli mi yani? Bu kadarcık mı? Kafi gördüğünüz olay bu mu? Ben de çok üzerine gidilmesi taraftarı olmasam bile gerçekten hiçbir şey olmamış gibi seçimlerin gösterilmesinden rahatsız oldum. Bu durum açık net ikiyüzlülüktür. Çünkü "dolardan bizene!" "ABD'den bizene!" Böyle diyor onların babaları.

Deprem konusunda çoğu kanal, hatta tüm haber kanalları depremden, enkaz kaldırma çalışmaları bitene kadar canlı yayınlar yaptılar. Neden bu kadar takıldın, anlamadım. Geçen sene İstanbul'da, sene başı ise Elazığ'da bir deprem oldu. Sence halk ya da yetkililer, ders aldı mı? Anlayana bir saat bile göstersen, kâfi...

ABD'ye gelince, onlar da ABD'deki durumun ne derece önemli ve ülkeyi ne derece etkilediklerini biliyor. Bazıları ise sadece gündem popüler diye ya da yayın akışlarını doldurmak için yapıyorlar. İki duruma da çok kafayı takmamak lazım, sonuçta sağlıklı bir medya anlayışımız yok.

Güzel güzel bilgi edinmek isteyen bir kişi zaten online olarak takip ediyordur gündemi.
 
Gündem anlık değişen şeylerdir. 4-5 gündür sürekli deprem yayını oldu, korona virüs geri plana atıldı. Şimdi de gündem bu. Bu haberin 1 hafta boyunca yapılmasını beklemek saçmalık olur benim gözümde. Çünkü başka şeyler de oluyor.
 
Neden bu kadar takıldın, anlamadım.

İnsan hayatının çok ucuz olmasına takılıyorum. Bir taraftan bir sürü insan ölürken diğer taraftan gündemin bu kadar basitçe harcanıp değiştirilmesi canımı sıkıyor. Hatta ölenleri suçlayanlar var. Bahçeli çıkıp da "riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi keşke" diyor. İmar barışını getiren ittifak, bunu söyleyebiliyor...
 
Son düzenleme:
Bu sene de aynı şey oldu. 2 ay deprem odaklı yayın yaptılar sonra bitti. Üstelik 2020 depreminden kat be kat daha fazla kayıp verdik.
 

Geri
Yukarı