Hacı Bayram İİBF nasıl?

vernio

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kadroyu iyice inceledim zaten hepsi Gazi, Ankara üniversite hocaları. Bunu da geçtim kendimi yetiştirmeye çok açık biriyim.

Hacı bayram yazılır mı? Maliye, çeko, iktisat, işletme, uluslararası ilişkiler vs. önerir misiniz bu üniversiteyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kadroyu iyice inceledim zaten hepsi Gazi, Ankara üniversite hocaları. Bunu da geçtim kendimi yetiştirmeye çok açık biriyim.

Hacı bayram yazılır mı? Maliye, çeko, iktisat, işletme, uluslararası ilişkiler vs. önerir misiniz bu üniversiteyi?
Hacı Bayram'ın İibf Gazi'nin İibf'si aslında sonradan ayrıldı. Dolayısıyla hocaları iyidir. Ancak şahsi fikrim iibf bölümlerinin gemecek vaat etmediği yönünde tercih yaparken mutlaka mezuniyet sonrasını düşünün.

İİBF bölümleri ODTÜ-Boğaziçi seviyesindeki üniversitelerde yazmayacaksan pek anlam ifade eden bölümler değiller. YBS istisna tutuyorum çünkü işin teknik yani yazılım tarafında iş bulma oranı daha yüksek. Zaten YBS ve diğer İİBF bölümleri arasındaki puan uçurumu da bu yüzden.

İibf bölümleri ODTÜ-Boğaziçi seviyesindeki üniversitelerde yazmayacaksan pek anlam ifade eden bölümler değiller. YBS istisna tutuyorum çünkü işin teknik yani yazılım tarafında iş bulma oranı daha yüksek. Zaten YBS ve diğer iibf bölümleri arasındaki puan uçurumu da bu yüzden.

Hocam üniversite bu kadar mı öncelik? Sonuçta üniversite döneminde stajını yapan kendini geliştiren dilini öğrenen alanında çalışabilen Erasmus yapan görüp geçiren binlerce öğrenci var. Hacı bayram o kadar kötü bir üniversite mi? Ve işletme iktisat düşünmüyorum zaten.

Hocam üniversite bu kadar mı öncelik? Sonuçta üniversite döneminde stajını yapan kendini geliştiren dilini öğrenen alanında çalışabilen Erasmus yapan görüp geçiren binlerce öğrenci var. Hacı bayram o kadar kötü bir üniversite mi? Ve işletme iktisat düşünmüyorum zaten.

Evet üniversite o kadar öncelik. Erasmus yapmak sanıldığı kadar zor bir şey değil zaten. Hacı Bayram ortalamanın iyisi diyebileceğimiz bir üniversite, ancak İİBF bölümleri çok iyi üniversitelerde okumayacaksan anlamı olmayan bölümler. İşletme-İktisat diye genelliyorum çünkü İİBF denilince akla ilk onlar geliyor, Maliye, Çalışma Ekonomisi gibi bölümleri saymaya gerek yok, zaten bu iki bölüm gördüğüm kadarıyla okumaya değer üniversitelerde bulunmuyorlar. İİBF’de YBS hariç okuyacağın tüm bölümleri çok iyi bir ünivesitede okumak kaydıyla öneririm, aksi durumda 4 yıllık işsizliği öteleme bölümleridir.

Merhaba @vernio. Gazi Üniversitesinden bölündüğü için etiket değeri azaldı ama Ankara Hacı Bayram Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi fena görünmüyor, özellikle kamu sektörüne yönelik bir eğitim veriliyor diye biliyorum. Bunun yanı sıra Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünde devlet üniversiteleri arasında en yüksek taban sıralamaya sahiptir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı