Hacizde masaüstü bilgisayarlar alınır mı?

• Konuyu başlatan LOWEZ
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 750

LOWEZ

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Bizim eve haciz gelecek maalesef ve evde bir tane masaüstü bilgisayarım var. Bu bilgisayarı alırlar diye endişeleniyorum. Hacizde masaüstü bilgisayarlar alınıyor mu?
PC özellikleri.
Ekran kartı RX 6600.
İşlemci i3 12100F.
Anakart ASUS Prime H610M k
RAM XPG data D30.

Bu tür bir bilgisayarı alırlar mı?
Not: Eğitim için de kullanıyorum oyun için de.

Temel ihtiyaç olarak gösterilirse alınmama ihtimali var. Temel ihtiyaçlar haciz edilemiyor eskisi gibi. Birden fazla bilgisayarınız olsaydı birisi kesin alınırdı.

Merhaba. Bizim eve haciz gelecek maalesef ve evde bir tane masaüstü bilgisayarım var. Bu bilgisayarı alırlar diye endişeleniyorum. Hacizde masaüstü bilgisayarlar alınıyor mu?
PC özellikleri.
Ekran kartı RX 6600.
İşlemci i3 12100F.
Anakart ASUS Prime H610M k
RAM XPG data D30.

Bu tür bir bilgisayarı alırlar mı?
Not: Eğitim için de kullanıyorum oyun için de.
Haciz yapılırken kişiye zararı en az dokunacak olan eşyalarlardan veya ''şeyler''den başlanır.
Ancak hacize alacak tutar karşı tarafın alacağına yetmezse haczedilebilir. Bunun yanında evde aynı eşyadan iki tane de varsa örneğin: laptop ve masaüstü diyelim bunlardan biri haczedilir.
İşin daha detayı var ama bilmeniz gereken haczedilecek malın ne kadar olduğu. Eğer yetmezse bunlarda haczedilir.
Tabi bazı mallarda haczedilmez, buna kişisel mallar denir. Masaüstüler bu katagoriye girmiyor diye billiyorum ama tam eminde değilim.

@fatih murdock, bu yoruma ek olarak da borcunuz ne kadar? Ne kadarlık bir haciz söz konusu?

@LOWEZ, çokmuş. @S.Ganacci, başka bir yorumunda alınacağını yazmış. Galiba kendisi de yaşamış. Kendisi daha net bilgi verecektir.

Bayağı faiz binmiş, şu saatten sonra elden de bir şey gelmez. Borç taksitlendirilse bu sefer ekstra faiz bindirir, ekstra faizden başka bir şey olmaz. Geçmiş olsun. X gibi mecralardan Dinçer Azaphan'a sesinizi duyurmayı deneyebilirsiniz, yardıma ihtiyacı olanlara yardım ediyor diye hatırlıyorum. Belki size de yardımı dokunur.

Bayağı faiz binmiş, şu saatten sonra elden de bir şey gelmez. Borç taksitlendirilse bu sefer ekstra faiz bindirir, ekstra faizden başka bir şey olmaz. Geçmiş olsun. X gibi mecralardan dinçer Azaphan'a sesinizi duyurmayı deneyebilirsiniz, yardıma ihtiyacı olanlara yardım ediyor diye hatırlıyorum. Belki size de yardımı dokunur.

Sağ olun.

Evde yaşayan kişilerin kişisel eşyaları haczedilmez. Bunun birçok ,dediğim gibi, detayı var ama netten kişisel eşyalara bir bak.
Ancak çamaşır makinesi, buzdolabı, tv, pc vs vs birçok mal da (ev içinde bulunan) hacze konudur.
Çiftçiyseniz ve hayvancılıkla uğraşıyorsanız durum biraz daha farklı olur.
Başta da dediğim gibi benim veya birbaşka birinin bütün kişisel malları bilme ihtimali yok. İcra İflas Kanunundan kolaycak ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı