Hackintosh "Halting on critical error" hatası

Berktheles

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

İki hafta önce haziran 2021 de kurduğum ve 2 yıldan uzun süredir güncellemediğim veya temiz kurulum yapmadığım Big Sur Hackintosh sistemimi sistem üzerinden Monterey'e güncelledim. Birkaç gün bana sıkıntı çıkartmadı. Ancak geçen hafta ekte görebileceğiniz hatayı aldım ve sistem açılmaz hale geldi, daha doğrusu boot menüsüne ulaşamaz oldum. USB imajım zaten duruyordu onu takınca yine aynı hatayı verdi ancak sonra boot menüsüne geçti ve sistemi açmayı başardım. Ancak hatanın sebebini ve kaynağını bilmiyorum ve sadece imaj diskimi kullanarak açabiliyorum cihazı. Her açılışta da flash takmak hoş olmuyor. Ayrıca burası da hata verebilir gibi geliyor ileride. Ne yapabilirim sizce? Önerilerinize açığım okuduğunuz için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 881c0704-c426-46ad-b850-78b5a626ff20.jpg
    881c0704-c426-46ad-b850-78b5a626ff20.jpg
    41,7 KB · Görüntüleme: 116
  • Ekran Resmi 2023-12-28 17.21.30.png
    Ekran Resmi 2023-12-28 17.21.30.png
    52,9 KB · Görüntüleme: 61
Merhaba,

İki hafta önce haziran 2021 de kurduğum ve 2 yıldan uzun süredir güncellemediğim veya temiz kurulum yapmadığım Big Sur Hackintosh sistemimi sistem üzerinden Monterey'e güncelledim. Birkaç gün bana sıkıntı çıkartmadı. Ancak geçen hafta ekte görebileceğiniz hatayı aldım ve sistem açılmaz hale geldi, daha doğrusu boot menüsüne ulaşamaz oldum. USB imajım zaten duruyordu onu takınca yine aynı hatayı verdi ancak sonra boot menüsüne geçti ve sistemi açmayı başardım. Ancak hatanın sebebini ve kaynağını bilmiyorum ve sadece imaj diskimi kullanarak açabiliyorum cihazı. Her açılışta da flash takmak hoş olmuyor. Ayrıca burası da hata verebilir gibi geliyor ileride. Ne yapabilirim sizce? Önerilerinize açığım okuduğunuz için teşekkür ederim.

Monterey'e geçmeden önce OpenCore'yi ve kextleri güncelledin mi?

Monterey'e geçmeden önce OpenCore'yi ve kextleri güncelledin Ke
Kext güncellemedim, hatta güncellemem gerektiğini bile bilmiyordum. Ama opencore sürümüm eskiydi onu da opencore updater ile güncelledim. Her işlemi kaydederim ve şimdi aldığım ekran fotoğrafına bakınca şunu fark ettim. Aşağıdaki iki kextin güncel olmadığını bana program söylemiş ama gözden kaçırmışım. Sizce bu kextler mi sıkıntı çıkarıyor?

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2023-11-18 18.42.13.png
    Ekran Resmi 2023-11-18 18.42.13.png
    310 KB · Görüntüleme: 65
Hocam temiz kurulum yapmaya karar verdim. Junk dosyalar aşırı derecede biikti ve bir sürü gereksiz program kurdum. Sizin efiyi yüklemeye kalktığımda da efi dosya dizinim yeterli alan yok hatası veriyor. Can sıkmaya başladı cihaz. Yani hala iyi güzel ama sanki sıfırdan temiz format atmak benim için daha sağlıklı duruyor. Config dosyamı bir kenara kaydettim sizce kaydetmem gereken başka bir dosya veya bilgi var mıdır hocam. Mesela imesage faceteme özelliklerini kullanabilmem için seri numarası kaydetmem gerekiyordu sanırım. Onları sizce bir kenara yazmalı mıyım? Evet diyorsanız nereden ulaşabilirim? İyi akşamlar.

EFI'ni komple her ihtimale karşı yedekleyebilirsinde, yeterli alan yok uyarını derken açar mısın? USB içindeki EFI'yi silip güncel EFI'yi atıyor musun değil mi?
USB deki değil hocam cihazdaki efi ve sürücüleri güncelliyordum. Yani aldığım driver ve kextleri direkt mount ettiğim opencore un efi dosyasına sürükleyip bıraktım aynı isimde driver veya kext varsa onu yenisi ile değiştirecektim böylece. O olmayınca da mevcut driverı sileyim yensini oraya aktarayım dedim ama silemiyorum da. Opencore silmeme izin vermiyor problem bu şu an.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı