Hackintosh kurmaya değer mi?

Tasarımı güzel diye işletim sistemi mi kurulur hocam, ihtiyaca göre sistem seçiyoruz.

Evet. Bence de fonksiyonellik, OS seçiminde önemli bir unsur. Ancak yazılımın free software olup olmaması daha büyük bir öncelik. En sondaysa tasarım ve görsellik geliyor. Ortam ve tasarım konusundaysa GNU/Linux dağıtımları önde. Oldukça çeşitli GNU/Linux dağıtımları var. Onlarca farklı masaüstü ortamı (yazılımı) ve bunlara ait yüzlerce ya da binlerce farklı tasarımlar, temalar var. Windows ve macOS kullanıcıları ise sahip oldukları tek masaüstü ortamını kullanmak zorundalar.

Evet. Bence de fonksiyonellik, OS seçiminde önemli bir unsur. Ancak yazılımın free software olup olmaması daha büyük bir öncelik. En sondaysa tasarım ve görsellik geliyor. Ortam ve tasarım konusundaysa GNU/Linux dağıtımları önde. Oldukça çeşitli GNU/Linux dağıtımları var. Onlarca farklı masaüstü ortamı (yazılımı) ve bunlara ait yüzlerce ya da binlerce farklı tasarımlar, temalar var. Windows ve macOS kullanıcıları ise sahip oldukları tek masaüstü ortamını kullanmak zorundalar.
Merhaba, hangi dağıtımı önerirsiniz? Halihazırda Macos Mojave ve Windows 8.1'i dual boot kullanıyordum, Windows u yeniden yükleyemedim USB garip triplere girdi, ben de linux ile MacOS'u dual boot deneyimle ek istiyorum. Bayağı dağıtım denedim, görsel olarak deepin arayüzlü olanlar dikkatimi çekti.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı