Hacklendim

Terimleri İngilizce söyleyince havalı olmuyorsunuz.

Özür dilerim, kasıtlı olarak seçmedim, sanırım mesleğimden ötürü biraz yozlaşmışlık var Türkçemde. Eleştirini dikkate alıp gönderimi gözden geçireceğim.
 
Herhangi bir çalışan sisteme zarar veriyor bunun kanunlarda tabi ki yeri var.
Siber suçlarla mücadele dairesi bakıyor o işlere kolluk kuvveti dediğiniz jandarma/çevik kuvvet oluyor. Ayrıca kanunda yeri olduğunu sanmıyorum sadece mağduriyet davası açılır. Nuke kodları saklanmıyorsa cihazda peşinede düşülmez.
 
Konu başında elde veri olmadan çözüm önerileri verilmiş, tahminler yürütülmüş, alaya vuran olmuş. Bu tür her hacklendim diyene saçma öneriler yapadan önce bilginiz varsa kaynağını, nereden bu kanıya vardığını belgeyle açıklaması istenir. Bu şekilde kara pazar sallanmaz.
AV kullanmazsan hack de olur zararlı da gelir şifren de gider. Bilindik güvenlik yazılımı kurup sistemi koruyun bundan sonra, şifirelerinizi de değiştirine eğer gerçekse oldu bitti.
 
Zoom bunu kendisi yapmıyor. Siber Saldırı oluyor ve Veriler açığa çıkıyor. Bu sadece Zoom'da olmuyor. Senin kullandığın Chrome'un Geliştiricisine de aynısı oluyor.

Farkedersen Zoom'un kendisi satmış demedim zaten, birçok uygulamaya da güvenmiyorum. Ayrıca pandemin döneminden önce Zoom'a karşı böyle bir iddia da konuldu, tabii birçoğumuz daha "Zoom" un adını bilmezken. O yüzden araştırmakta fayda var bir şeyi söylerken.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı