Hacklenme şüphesi

ihaliloz

Decapat
Katılım
18 Nisan 2021
Mesajlar
36
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen günlerde Tron'dan paramı çekmeye çalıştım fakat çekemedim. Ben de Telegram'ın büyük Tron grubunun admininin attığı linke tıkladım. 1-2 dakika bekledim, sonra gruba yazdığım için yardım için oradan biri mesaj attı. “Onlar hacker benim paramı çaldılar, sakın attığı şeyde bekleme" dedi. Mesajı gördüğüm an çıktım. Daha sonra hiçbir işlem yapmadım. Biraz zaman geçtikten sonra admini “are you still with me“ dedi. Daha sonra paramı başka hesaba aktardım ve telefonumu ertesi gün sıfırladım (bu sırada ama bir kere telefonumdan WhatsApp Web'i bağladım). Şu anda bilgisayarımda YouTube'da izlemediğim izlememin imkansız olduğu saatlerde bir video izlenmiş. Bunu fark ettiğim sırada Zoom sesi kapalıyken bir anda Zoom sesi açılmış. Şu an bilgisayarımdan yer işaretlerine girdiğimde Ukrayna'ya dair asla girmediğim siteye girilmiş, saçma sapan harflerden oluşan bir random site adı girilmiş ve bağlantıyı kopyaladığımda bir virüs olarak bir şeyler yazılmış.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky ile tam tarama yapın. Aynısını mobil cihazınıza da yapın ve tüm tarayıcıların çerezlerini, temp dosyalarını temizleyin. Hesaplarınızda 2 faktörlü doğrulama açın. Şifre değiştirin.
 
Bilgisayarı ve telefonu Kaspersky ile taratın. Belki bir şeyler yapar. Windows güvenlik duvarını tavan yapın. COMODO Firewall indirip Her şeyi en yükseğe çekin. COMODO'da bir ayarı en yükseğe çekince hiç bir şey yapamıyorsunuz zaten. Belli bir süre bilgisayar öyle kalsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı