Hafta sonu alacağım Core i5 4670K sistem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ekran kartı konusunda Mert'e katılıyorum MSİ yada Asus tercih edilebilir. Birçok videolu incelemelerde eğer oyun oynayacaksanız SSD %100 gerekli dendiğine şahit oldum, fakat şöyle bir durum var , önceliğinizi ekran kartına yada sıvı soğutmaya vermeniz daha doğru olur, çünkü SSD'yi sonra alma imkanınızda olabilir.

SSD'nin oyun içinde hiç bir şekilde fazladan performans sağlamayacağını biliyorsunuz değil mi? Yüksek bütçesi olmayan birinin SSD alması para israfından başka birşey değildir. Kendinize, çevrenize bir sorun, hiç daha önceki tüm sistemlerinde SSD olan tanıdığınız var mı? "SSD olmadan bilgisayar mı olur ya" diyen tanıdığınız var mı? Hiç bilgisayar yavaş açıldığından "keşke SSD alıp işletim sistemini ona kursaydım" diyen duydunuz mu, veya siz dediniz mi?

Bilsem sorarmıyım, SSD nerede?

Kardeş geçmiş olsun, adam oyun oynarken SSD'nin fps değerlerini alacak tabi. :D Arkadaş şimdi SSD'yi aldı diyelim, 1 sene sonra öyle bir oyun çıktı ki GTX 780 Ti'yi zorluyor -sonuçta olabilir :D-, SSD'yi mi satacak? :D

Ceza yediğim için konuya cevap yazamadım. Sanırım noktalama işaretlerinden dolayı yiyorum.
Konu sdd ve işlemci tartışmalarına kaymış. Sdd almıyorum çünkü 120 gb az günümüz oyunları 30,40 gb o yüzden yetmez. 250 gb olanı da fiyatı çok fazla onu alacağıma gider 780ti alırım. İşlemci olayına gelirsek fx-9590 çok fazla enerji tüketiyor ve çok fazla ısınıyor o yüzden i5 4670k almaktan taraf oldum. Zotac niye önermiyorsunuz okuduğum kadarıyla Asus veya Msi'den ne kadar şikayet varsa Zotac'dan da o kadar şikayet var :D

Asus ve MSI'ın tüm kartlarında kronik bir sorun yok, fakat ZOTAC'tan başı yananları "genel" terimiyle değerlendirebiliriz. Ekran kartı piyasasının "kralları" dururken, Zotac almak da ne oluyor?

İlk mesajımda yazdığım gibi stockda yok. Bu ülkede başım çok ağrıdı görmeden ürün aldığım için o yüzden mağazada olan ürünü tercih ettim.

Evet. Bu bilgiye dayanarak bakıyoruz ki AMD FX-9590 la i5-4670K arasında yüze yakın işlemci var. Fark atıyor FX-9590. Fiyatlarıda aynı. Bazı arkadaşlar çok bildikleri için çok sert eleştirdiler GHZ ye Önbelleğe mi bakılır işlemci seçilirken diye ama test sonuçlarına bakmadan söylemişler belliki.
Yanlış! Tek bir program sonucuna bakarak ne zaman karar vermiş Technopatlar! FX-9590 hız aşırtılmış FX-8320'den başka bir şey değildir! Ekran kartından çok güç tüketen bu kartı ne olursa olsun tavsiye etmiyorum, 15$ fark ile i7-4770k alabilirsiniz.

FX-9590 %20 indirim ile = 921 ₺
i7-4770k %20 indirim ile = 941 ₺

Oyun oynayacak biri için zaten işlemci öncelikli olarak önemli olmayan bir şey iken ve FX-9590 220Watt güç tüketiyorken kasanın içini fazladan ısıtmaktan başka neye yarayacak? FX-9590 alacaksın o güç tüketimi ve sıcaklıklarla birde sıvı soğutma almak şart, sanırım.

İşlemciyi çok performanslı bir şey almak istiyorsanız fx-9590 ve corsair h100i'nin üzerine azıcık fiyat ekleyip 3930k alın.

Zotac konusuna gelince, örneğin GTX770'de Zotac'ın özel soğutması kullanılmasına rağmen referans tasarım ile aynı (80 C*) sıcaklık değerlerine sahip. (Kaynak: techpowerup)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı